Kenan Sipahi'den samimi açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sipahiden samimi açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 19:06

2015-2016 sezonunu Pınar Karşıyaka formasıyla geçiren Kenan Sipahi, geçtiğimiz yılın bir değerlendirmesini yaptı. Üç kulvarda başarılı bir sezon geçiren Red Bull sporcusu Kenan Sipahi, Pınar Karşıyaka’da geçirdiği sezonun kendisi geliştirdiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin potansiyel olarak en önemli genç yeteneklerinden biri olan Red Bull sporcusu Kenan Sipahi, Pınar Karşıyaka’da geçen sezonu hakkında konuştu. Sezon öncesi hazırlıkları, yoğun geçen maç trafiği ve sezon içerisindeki bireysel performansından bahsetti. 

İlk olarak Fenerbahçe’de İzmir’e transferiyle ilgili konuşan Sipahi,” Fenerbahçe Ülker’de geçirdiğim sezonun ardından başka bir şehirde başlamak benim için farklı oldu. Hedeflerimi gözden geçirmek ve gelecek için neler yapabileceğimin hesaplamasını yapmak, 2015 yazımın epey bir zamanını aldı. Sakatlıkları kenara bırakıp, neler yapabilirim ve nasıl daha güçlü olabilirim diyerek özel antrenmanlarla işe koyuldum. Eylül ayı ile birlikte Karşıyaka’ya kiralık olarak transfer olmam ve takıma dahil olduğumda karşımızda bizi bekleyen bir uyum süreci vardı. Yeni bir kadroya sahiptik ve nasıl şekilleneceği belli değildi. Ufuk Sarıca, kendi kalitesini ve takım potansiyelini sahaya yansıtmamıza yardımcı oldu. Sezona hem Euroleague’de hem de Türkiye Basketbol Ligi’nde iyi başladık” dedi.

Haberin Devamı

'KAF KAF SEYİRCİSİ ÇOK TUTKULU'
Karşıyaka taraftarına da değinen Kenan Sipahi, “Fenerbahçe'deki bilinçli ve destekçi taraftar grubu gibi Karşıyaka taraftarı da takımlarına çok bağlı ve basketbolu gerçekten çok iyi biliyordu. Takımda ekstra silah anlama geliyor ve bu maçta bizi alıp götürüyordu” diyerek İzmir’deki taraftarlara da övgü dolu sözler sarf etti.

Sezonun başında hedefleri hakkında konuşan Sipahi, “Pınar Karşıyaka önceki sezonu şampiyon olarak bitirmesiyle, benim de dahil olmamla birlikte gelecek sezonu iyi geçirmek ve tarihte ilk defa katıldığı Euroleague'de başarı göstermek ana hedeflerdi. Bu hedefimize ulaşmada bazı engeller yaşadık. Mesela kısa rotasyonunda uyum yakalamayan oyuncular ve uzun pozisyondaki sakatlıklar bize mağlubiyetler ve hedeflerde yara aldırdı” dedi.

Kenan Sipahiden samimi açıklamalar
'KADRO ROTASYONUMUZ DARDI'
Sipahi, sezonun ilerlemesi ile yoğun maç trafiği hakkında ise “Performans çizgimiz, iniş ve çıkışlarla devam ediyor gibi gözükse de kadro rotasyonumuz dardı ve ona rağmen haftada 2 maç oynasak da elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtmaya çalışıyorduk. Euroleague’de  son 16’ ya kalamasak a güzel maçlar çıkardık ve İzmir seyircisinin hak ettiği Avrupa heyecanını onlara tattırdık, hem de bazı önemli galibiyetlerle. Eurocup’ta daha da başarılı bir sezon geçirdik ve o başarıyı Türkiye Basketbol Ligi’nde de sürdürdük. Çok ciddi galibiyetler alarak play-off’a kalmayı başardık ve elimizden gelenin en iyisini yaparak sezonu tamamladık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'KARŞIYAKA VE TARAFTARA TEŞEKKÜRLER'
Son olarak kendi performansını değerlendiren genç oyun kurucu, “Bireysel olarak ligin son düzlüğünde yüksek performans göstermiş olmasam da genel anlamda sezonu iyi geçirdiğimi düşünüyorum. Baş antrenörümüz,  yardımcı antrenörler ve teknik heyet ile idarecilerle iyi bir uyum içindeydik. Diğer tarafta bireysel antrenörüm ve mentörümle yaptığımız çalışmalar beni işime daha hazır kıldı. Bunun da performansıma çok iyi yansıdığını düşünüyorum. Pınar Karşıyaka’da geçirdiğim sezonda kendimi geliştirdiğimi hissediyorum. Bu güzel sezon için Pınar Karşıyaka’ya ve taraftarlara teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!