Kemer'de Yeni Yıl Koşusu

Güncelleme Tarihi:

Kemerde Yeni Yıl Koşusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2010 14:52

Antalya'nın Kemer ilçesinde Kemer Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Yeni Yıl Koşusu'na 210 sporcu katıldı.

Kemer Turizm Eğitim Merkezi önünde başlayan ve Atatürk Caddesi, Deniz Caddesi, sahil yolu güzergahındaki koşu 5 ve 10 kilometrelik iki kategoride gerçekleştirildi.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, bu yıl ikincisini düzenledikleri Yeni Yıl Koşusuna ilginin sevindirici olduğunu belirtti. Koşunun gelecek yıl da düzenleneceğini bildiren Gül, bu organizasyonla ilçenin tanıtımına katkı sağlanacağını kaydetti.

Koşunun ilgi odağı ise 10 kilometrelik parkuru tamamlayan 69 yaşındaki Hüseyin Kibar oldu. İnsanları sporu teşvik etmek amacıyla çeşitli koşulara katıldığını söyleyen Kibar, her gün işine yürüyerek gittiğini ve hatta Kemer'den Antalya'ya kadar 6 saatte yürüdüğünü belirtti. Kibar, 2011 yılında gerçekleştirilecek koşuya da katılacağını bildirdi.

Koşunun 10 kilometre kategorisinde erkeklerde Aydın Çeker birinci, Umut Çavuşoğlu ikinci ve Volkan Çivi üçüncü oldu.

10 kilometre kadınlarda Şima M.C Grega birinci, Çiğdem Özcan ikinci ve Almanya'dan yarışmaya katılan Mary Rrevid üçüncü sırada yer aldı.

15-30 yaş grubunda 5 kilometrede düzenlenen koşuda erkeklerde Rüstem Battal birinci, Tolga Filiz ikinci, Fatih Altıntepe üçüncülüğü elde etti. Bayanlar kategorisinde ise Tuğba Başkan birinci, Nihal Karagöz ikinci ve Çiğdem Yavuzer üçüncü sırada yer aldı.

31-45 yaş grubunda 5 kilometrede düzenlenen koşuda da Şakir Kaya birinci, Aziz Süer ikinci ve Selim Feda üçüncü olurken, bayanlarda Sevil Tarhan birinci, Neşe Gül ikinci, Özge Turfanda yarışı üçüncü sırada tamamladı.
46 yaş grubu 5 kilometre erkeklerde Rudy Mece Gregor birinci, Yusuf Özen ikinci, Erdal Buyruk üçüncü sırada yer aldı. Bayanlarda da Nur Yanmış birinci, Meral Kurşungeçmez ikinci, Rabia Baltacıoğlu da üçüncü oldu.
Yarışma sonrası sporculara t-shirt ve madalya verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!