Kemal Arda Gürdal, madalyanın gururunu yaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Kemal Arda Gürdal, madalyanın gururunu yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 12:26

17. Akdeniz Oyunlar'nda erkekler 100 metre serbestte gümüş madalya kazanan milli yüzücü Kemal Arda Gürdal, kariyerinde büyüklerde ilk kez kürsüye çıkmanın sevincini yaşıyor.

Haberin Devamı

Soruları yanıtlayan Kemal Arda Gürdal, büyüklerde ilk kez madalya kazandığını vurgulayarak, "Yüzmede kürsü görmek, gerçekten onur verici farklı bir duygu" dedi. Daha önce uluslararası resmi bir organizasyonda büyüklerde madalya almadığına dikkati çeken 23 yaşındaki milli yüzücü, şöyle devam etti:

"Burada ilk kez böyle uluslararası resmi bir organizasyonda kürsüye çıkma şansı elde ettim ve ilk madalyalarımı aldım. Gerçekten çok farklı bir duygu. Daha önce Avrupa'da en iyi derecem 8'incilik, dünyada 11'incilikti. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda ise 27'inci olmuştum. Tabii bunlar kariyerimde çok önemli yerler. Akdeniz Oyunları çok büyük bir şampiyona, küçük bir olimpiyat. Böyle bir organizasyonda ilk kez kürsüye çıktım."

"100 metre serbestte kürsüde olmak çok farklı bir duygu"

Akdeniz Oyunları'nda milli takımla 4x100 metre serbestte gümüş madalya, 4x200 metre serbestte de bronz madalya olmak üzere toplam 3 madalya alan Kemal Arda Gürdal, bireysel olarak erkekler 100 metre serbestte aldığı madalyanın ise çok farklı olduğunu belirtti.

İkinci gün 4x100 metre serbestte gümüş madalya kazandıklarını hatırlatan milli yüzücü, şunları kaydetti:

"İlk heyecanımı ikinci gün bayrak yarışında kürsüye çıkarak attım sanıyordum. Fakat bireysel olarak 100 metre serbestte ikinci olup oraya çıkmak çok farklı bir duyguydu. Şu anda bu duyguyu kelimelerle tarif edemiyorum. Onur, gurur, aileme, ülkeme olan bir borç. Sonuçta emek harcanıyor. Onun karşılığını verdiğimi düşünüyorum. Çok farklı bir duygu. Akdeniz Oyunları'nda madalya için çalışıyordum, bunun renginin gümüş olmasından ayrıca mutlu oldum. Aileme, antrenörüm Dejan Pejinovic ve kulübüm Galatasaray'a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Kemal Arda Gürdal, 100 metre serbestte İtalyan Luca Dotto'yu geride bırakarak ikinci olduğunu vurgulayarak, "Yüzmede 100 metre serbestte çok önemli bir sporcu olan Dotto'yu geride bıraktım. Dotto üçüncü oldu. Gerçekten bu çok onur verici benim için. Kendisi çok değerli bir sporcu. Ondan daha iyi bir dereceyle gümüş madalya almak benim için büyük bir şey" diye konuştu.

"Artık kürsü görüyoruz"

Türk yüzmesinden gözle görülür bir ilerleme olduğuna dikkati çeken Kemal Arda Gürdal, artık kürsüye çıkmaya başladıklarını kaydetti. "Türk yüzmesi her geçen gün ileriyor" diyen milli yüzücü, "Gözle görülür bir ilerleme var. Türk yüzmesi artık yavaş yavaş ön plana çıkıyor. Türkiye'deki diğer sporlar kadar önemli bir yer temsil ediyor. Final yüzüyorduk artık madalya da almaya başladık" şeklinde konuştu.

Rekortmen ABD'li yüzücü Michael Phelps'in eski antrenörü Bob Bowman'ın federasyonun danışmanı olduğunu belirten Kemal Arda Gürdal, "Çok önemli bir antrenör. Michael Phelps'in eski antrenörü. Türk yüzmesine çok önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Herhalde önümüzdeki sezon itibariyle daha etkili olacak. Kendisiyle tanıştım. Gerçekten pozitif bir insan" ifadelerini kullandı.

Milli yüzücü, 100 metre serbestteki dünkü derecesiyle Barcelona'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılma hakını elde ettiğini, oradaki hedefinin yarı final yüzmek olduğunu sözlerine ekledi.



 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!