ZIDANE: Dört oğlan babası olmamın çocuklarla iyi anlaşmamda payı var

Güncelleme Tarihi:

ZIDANE: Dört oğlan babası olmamın çocuklarla iyi anlaşmamda payı var
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2008 00:00

Ünlü Fransız futbolcu Zinedine Zidane üç günlük bir ziyaret için Türkiye’deydi geçen hafta. Danone Nations Cup’ın İstanbul İnönü Stadı’ndaki final maçlarını izledi, bir gösteri maçında forma giydi.

Çocuklarla arasının ne kadar iyi olduğunu bir kez daha gösterdi. Kısa görüşmemiz sırasında şunları söyledi:

"Çocuklarla bir arada vakit geçirmeyi, onlarla oynamayı gerçekten seviyorum. Dört oğlan babası olmamın da çocuklarla iyi anlaşmamda bir payı olabilir tabii. Türkiye’de de iki güzel gün geçirdik. Benim için güzel bir tecrübe oldu. Tüm dünyada Danone Nations Cup’ın destekçisiyim. Bunun için Danone CEO’su Franck Riboud ile sık sık birlikte seyahat ediyoruz. Nations Cup’ın finaline ve bazı ülkelerdeki tanıtımlarına gidiyorum.

Futbolu bırakalı yaklaşık iki yıl oldu. Ama gördüğünüz gibi fizik açıdan hiçbir sorun yok, çok formdayım. Bu dönemde futbolculuk döneminde yapadığım şeyleri yapma fırsatı buluyorum. Futbolu bıraktıktan sonra yeni bir yaşam kurmak son derece önemli. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Mesela ailemle daha çok vakit geçiriyorum. Futbolculuk dönemindeki kadar olmasa da yılda iki ay çeşitli sponsorlarım için seyahat ediyorum. İleride uygun bir proje olursa futbolla ilgili bir yöneticilik görevi de üstlenebilirim.

7 Haziran’da başlayacak Avrupa Şampiyonası’nda doğrusu açık bir favori göremiyorum. Ama elbette Fransa’nın kazanmasını isterim.

SİHİR SÜRÜYOR

Zinedine Zidane (35) geçen 10 yılın en büyük futbolcularından biriydi. Hakkında kitaplar yazılan, filmler çekilen bir futbol sanatçısı. Hem Fransa Milli Takımı’yla hem de Juventus ve Real Madrid gibi kulüplerle unutulmaz maçlar oynadı, efsaneleşen goller attı. Onu en son 2006 Dünya Kupası finallerinde izledik. Kupa boyunca müthiş bir oyun oynayıp yine yıldızlaşmıştı. Final maçında İtalya’ya karşı attığı aşırtma penaltı golünün de etkisiyle Dünya Kupası’nın yıldızı seçilmişti. Ama aynı maçın uzatma dakikalarında İtalyan savunma oyuncusu Materazzi’ye kafa atıp kırmızı kart gördü. Belki bunun da etkisiyle Fransa penaltılarda yenilerek ikinci kez Dünya Kupası kazanma şansını tepti. Bu, aynı zamanda Zidane’ın kariyerinin son maçıydı. 34’üncü yaşını devirdikten 10 gün sonra futbola bir nokta koydu.

Ama Zidane’ın etrafındaki sihir henüz kaybolmuş değil. Futbolu yeni bıraktığı ve medya çağının kahramanı olduğu için hálá çok aranan bir medya yüzü. Birçok sponsoru onu reklam yüzü olarak kullanmaya devam ediyor. Bu sayede dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında hálá önemli bir yere sahip. Aynı zamanda ELA Derneği’nin temsilciliğini ve Birleşmiş Milletler’in İyi Niyet Elçiliği’ni yapıyor.

Hem reklam kampanyaları hem de bu sosyal faaliyetler için sık sık yolculuk ediyor. Örneğin Danone’un kampanyaları için şirketin dünya CEO’su Franck Riboud ile birlikte çıkıyorlar seyahatlere. Fizik açıdan da çok iyi durumda olduğunu söylemek lazım. Görünüşe göre sporcu diyetini sürdürüyor ve idman yapmayı ihmal etmiyor. Ama tabii zamanının çok büyük kısmını dört oğluna ayırıyor. Enzo (13), Luca (10), Theo (6) ve Elyaz (2) ile bu genç emeklilik günlerinde çok daha fazla zaman geçirme imkanı buluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!