Zenci gırtlaklı beyaz kız

Güncelleme Tarihi:

Zenci gırtlaklı beyaz kız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Albümün adı: Aşk Yarası... Biraz Latin biraz Endülüs biraz da Türk Müziği'yle harmanlanmış... Adını yeni yeni duymaya başladığımız, ama aslında doğduğundan beri müziğin içinde bir sesin yorumu. Üstelik ardında da birbirinden güçlü isimler var. İşte Burcu Güneş...

Eğitimini eski bir müzisyen olan babası Ali Güneş'in yanında almış Burcu. İlk kez onunla birlikte sahneye çıkıp konserlere katılmış. Bu nedenle babasının genleriyle kendine geçen, ruhunu ve bedenini saran en büyük tutkusunun müzik olduğunu söylüyor.

Onu destekleyenlerin listesi ise hayli kabarık... Bu isimlerin başında Garo Mafyan geliyor. Mafyan, artık müzik piyasasında kaliteli isimler olması gerektiğini, iyi seslerin müziği daha ileriye götüreceğini savunuyor. Sanatçı ‘‘İyi bir şarkıcı, iyi bir solist, her zaman bir joker gibi kullanacağımız bir ses...’’ diye tanımladığı Burcu'nun, günlük bir ses olmaktan öte kalıcı bir yorumcu olacağına inanıyor. Tüm güçlü ve kalıcı seslerin eski sanatçılardan oluştuğunu söyleyen Mafyan,Burcu’nun da bu yolda olduğunu düşünüyor.

Burcu henüz 20 yaşındayken ‘‘Eğer bu işi, hayatımın sonuna kadar yapmaya karar verdiysem sağlıklı bir yerden başlamam gerekiyor’’ düşüncesiyle ilk adımı, yarışmalara katılarak atmış. İstanbul'a gelip Unkapanı'nda plakçı plakçı gezme gibi bir imkanı olmadığı için uzun süre beklemiş. 23 yaşında ‘‘Aşk Yarası’’ adlı albümünü yaparak yaklaşık on senelik çalışmasının ilk meyvesini alan Burcu, geniş kitlelere ulaşmak istiyor: ‘‘Şarkı söylemekten başka bir iş yapamayacağımı anladım. Allah, bana ses verdi, ben de ömrümün sonuna kadar şarkı söylemeye devam edeceğim.’’

Burcu Güneş'in kalıcı bir ses olacağını keşfeden isimlerden biri olan Raks Müzik Prodüktörlerinden Galip Kayıhan, genç şarkıcıyı dinlediği zaman onun son beş senedir duyduğu en iyi seslerden biri olduğunu düşünmüş. Burcu'nun sesine duyduğu güveni ‘‘İnanmadığım bir şeyi yapmak adetim değildir’’ şeklinde dile getiren Kayıhan'ı, Burcu'nun zenci gırtlaklı, duygulu sesi çok fazla etkilemiş.

BURCU TARZI

Bu yorumu popla birleştirince bir uyum ortaya çıktığını düşünen Kayıhan, albümün tarzını ‘‘Burcu tarzı’’ diye tanımlıyor. Her parçaya ayrı ayrı emek veren ekip, yapılan her tarzın kendi alanında en iyi şekilde olması için emek vermiş.

Marş Müzik'in sahibi Koral Sarıtaş, Burcu'nun Türkiye'deki ilginç seslerden biri olduğunu düşünüyor. Yedi senedir müzik piyasasının içinde olduğunu, ancak uzun zamandır böyle bir yoruma rastlamadığını ifade eden Sarıtaş, genç şarkıcıyı vizyonu çok geniş bir sanatçı olarak yorumluyor: ‘‘Çoğu sanatçı 12 şarkıdan fazlasını bilmez. Ama Burcu istediğiniz her tarzda birçok şarkıyı okuyabiliyor. Enstrümanlarla çok uyumlu bir sesi var.’’

Türkiye'nin önemli müzik adamları onun hakkında bu kadar olumlu yorumlar yaparken o yine de okullu olamadığı için üzgün: ‘‘Benim sesime ve tarzıma uygun okullar ancak yurtdışında bulunuyor. Ama yurtdışına çıkma imkanım hiç olmadı’’ derken bugünlere gelmesinde kendini eğitmesinin büyük rolü olduğunu söylüyor. Türkiye'de beğenilip ki kabul gördükten sonra yurtdışına açılmayı hedefleyen genç şarkıcı, yurtdışında da kendini kanıtlamak istiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!