Zeki Müren Müzesi’ni dokuz ayda 48 bin kişi gezdi

Güncelleme Tarihi:

Zeki Müren Müzesi’ni dokuz ayda 48 bin kişi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2009 00:00

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Zeki Müren Sanat Müzesi’ni bu yılın ilk dokuz ayında 48 bin 417 kişi ziyaret etti.

Geçen yıl müzeyi toplam 36 bin kişinin gezdiğini belirten Müze Müdürü Ayser Özbulut, “Bu yıl müze için düzenlenen turlarda Bursa, Mersin ve Kıbrıs’tan çok sayıda kişi geldi. Türk müziğiyle ilgili üniversitelerde eğitim gören öğrenciler müzeyi ziyaret edip fotoğraf çekiyor. 20’li yaşlardaki gençler bile Zeki Müren’i merak ediyor, müzeyi geziyor” dedi.

Zeki Müren’in 1977’de satın aldığı ev, Kültür Bakanlığı’nca restore ettirilerek 8 Haziran 2000’de müzeye dönüştürüldü. İki katlı yapının ön bahçesinde heykeltıraş Tankut Öktem’in bronz Zeki Müren heykeli ile şarkıcının 1976 model Buick Regal otomobili sergileniyor. Giriş katındaki salonda ise Müren’in ilk altın plağı aldığında plak şirketince hediye edilen pirinçten sol anahtarı, teypler, pikaplar, radyolar ve ses kayıt cihazları sergileniyor.

İkinci katta Müren’e hayranlarından gelen mektuplar, kostümlerin bir kısmı, ayakkabılar, makyaj malzemeleri ve ödüller bulunuyor. Sanatçının resim koleksiyonu da müzenin çeşitli bölümlerinde korunuyor. Zeki Müren, kalp ve şeker hastalığı nedeniyle 1980 sonrasında müzikten uzaklaşıp Bodrum’daki evine çekilmişti. 24 Eylül 1996’da TRT İzmir Televizyonu’nunda kendisi için düzenlenen ödül töreni sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmiş, doğum yeri olan Bursa’da toprağa verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!