Zaman kadının lehine işliyor

Güncelleme Tarihi:

Zaman kadının lehine işliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2011 00:00

Kızı Ayşe’nin doğumundan sonra podyumlardan uzaklaşıp ticarete atılan Deniz Akkaya, yıllar sonra New Beauty dergisi için modellik yaptı, geçmiştekileri hiç de aratmayan pozlar verdi. Artık güzelliğin ağırlığı altında ezilmediğini söyleyen eski manken, “Zaman kadının aleyhine değil lehine işliyor” diyor.

Haberin Devamı

DENİZ AKKAYA'NIN ÖZEL POZLARI   

Güzellik sana göre bir bulgu mu, duygu mu?  

- Var olduğu halde bilinmeyeni bulup ortaya çıkarma işi ve bu işin sonunda elde edilen şey ise güzellik, kesinlikle bulgudur! Güzellik, çok yönlü beslenmesi gereken bir mekanizma aslında...

Güzelliğin her alanında kendine yatırım yapıyorsun. Trendleri en az 10 yıl öncesinden takip ediyor, uyguluyor, kendine bakıyorsun. Nereye kadar?

- Bu vücut ruhumuzun ikamet etmesi için bize emaneten verilmiş. Sonuna kadar, yani ruh bedenden ayrılana kadar onu şımartmak, iyi bakmak bizim asli görevimiz. Ben bunu bir görev gibi değil, zevkle, isteyerek, hoşlanarak yapıyorum.

Güzel olmanın dayanılmaz ağırlığı mı, hafifliği mi?

- Zaman içinde ağırlığı tüy gibi hafifliğe dönüştü diyebilirim. Zaman aslında kadının aleyhine değil lehine işliyor, tabii eğer size emanet edilmiş bu vücuda iyi bakarsanız... Güzellik de emanet çünkü... Emanete ihanet olursa genç yaşlardaki o güzellik giderek kişide ağırlık yapar elbet. O görüntüye ve o görüntünün her şeyine özlem başlar. Aksi durumlarda güzelliğinizin yanına başka güzellikler eklerseniz o güzellik katlanarak büyür.

ANNE OLMAK BİZİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Güzel olmanın da sürekliliğiyle ilgili bir sorumluluğu oluyor mu?

- Sorumluluğunu almadan hayatta neye sahip olabildin ki? Hayatın kanunu bu zaten...

Dişilik, seksilik, güzellik. Hangi sıralamada olmalı?

- Sıralama yapmak için sebep ve niyet önemli. Dişiliğin baskın olduğu zamanlar, güzelliğin mühim olduğu anlar ve seksiliğin eğlenceli olduğu durumlar...

Annelik bu üç kavramın hangisini daha çok besliyor ya da azaltıyor?

- Anne olmak, üretken olduğunuzun bir başka keşfi aslında... Ve bu üretkenlikteki en meditatif zaman da bir bakıma. Merhamet, vicdan ve sabrın baskın zamanları bu zamanlar. Tüm bu duygular kadınların yüz kaslarını yumuşatıyor. Kadın doğum sonrasında daha da güzelleşiyor. Çünkü daha dişisiniz artık. Bir insana can vermenin başarısı size güven, güç, her şeye yetebilirlik aşılıyor.

İYİNİN DÜŞMANI HEP DAHA İYİDİR

Podyumda Deniz Akkaya’dan daha iyi yürüyen ve oraya ondan daha çok yakışan kimse gelmedi deniyor. Etkileyici bir auraya ulaşıyordun sanırım podyumda, nasıl oluyordu bu?

- ışinde iyi olan ve işini aşkla yapan herkeste var o bende de olan şey; artık adı her ne ise... Kendine inancın eğer yaptığın şeye yansıyorsa, aynı bu etkiyi gösterir. Sizi daha güzel ve etkileyici yapar. Tüm sır bu... Ne yapıyorsan inanarak yap!

Kendini güzel buluyor musun? Vücudunda en beğendiğin ve beğenmediğin bölge neresi?

- Kendimi sağlıklı buluyorum ve bu fikir kendimle barışık olmamı sağlıyor. Kendimi iyi hissediyorum. “ıyinin düşmanı daha iyidir” felsefesine inanıyorum. Yine de illa ki vardır bir yerler diye sorarsan; olmaz mı... Omuzlarımı çok beğenirim, cildimin beyazlığı nedeniyle Çerkez olmamla bir kez daha övünürüm, ellerimi ince ve zarif bulurum.

Yaşının güzeli olmak için neler yapıyorsun?

- Hayatta her şeyde olduğu gibi okuyorum, danışıyorum, çok soru soruyorum, güvenilir kişilere teslim oluyorum. Haftada üç gün pilates, iki gün yoga ve cardio yapıyorum. Düzenli aralıklarla akupunktur tedavime ve transformal nefes çalışmalarıma devam ediyorum. Cilt bakımımı ihmal etmiyorum ve cildimi hep temiz tutuyorum. ınandığım teknik ve yöntemlere kendimi teslim ediyorum.

Haberin Devamı

SEKSİLİK VE DİŞİLİK GÜÇLE OMUZ OMUZA YÜRÜR

Dünyada güzel bulduğun kimler var? Ve neden?

- Seksilik ve dişilik, güçle omuz omuza yürürler. Güç kavramı kişiden kişiye değişebilir ama benim güç, güzellik, dişilik kavramlarını bir arada bulduğum tek bir ruh var şu an, o da Angelina Jolie... Başarılı bir kariyer, dünyayı yuva yapmış kalabalık bir aile ortamında korumacı bir anne, çılgın tarafını kaybetmemiş bir sevgili ve tüm bu hızla gelişen yaşama karşı yıpranmaların izlerini en doğal haliyle kamufle edecek kadar da bilgili ve araştırmacı genç bir kadın. Kendisiyle birkaç sene önce tanışmış biri olarak eklemek isterim ki, son derece zarif ve çok güzel...

Haberin Devamı

KADINLARA ÖNERİM: KENDİNİZİ SEVİN

Kadınlara ne gibi güzellik önerileri vermek istersin?

- Öncelikle spor olmazsa olmaz... Ayrıca aşırılıktan kaçın. Kendin olmaktan memnun ol, bir başkası olmaya emek harcamak yerine kendini sevip kendine yatırım yap. Güzellik kavramını istersen senin yaratabileceğini hatta değiştirip devrim yapabileceğini bil. Doğru bilgilere açık ol, kendine güven ve en mühimi kendini sev...                                                                                                                        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!