Zafer Alara'nın

Güncelleme Tarihi:

Zafer Alaranın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 00:00

Alara Koçibey Uzan hakkında, Cem Uzan’ın açtığı, “Çocuk kaçırma” davası, karar bağlandı. Sarıyer Aile Mahkemesi, Renç Emre Uzan ve Jasmin Paris Uzan’ın Fransa’ya iadesine ilişkin talebi ve davayı reddetti.

Haberin Devamı

FİRARİ işadamı Cem Uzan’ın boşanma arifesinde olduğu eşi Alara Koçibey Uzan’a açtığı “Çocuk kaçırma” davası Sarıyer Aile Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada davacı Cem Uzan’ı avukatları Şaylan Çığgın ile Celal Ülgen temsil etti. Davalı Alara Koçibey Uzan da duruşmaya katılmazken, avukatı Ali Oğuz hazır bulundu. Mahkeme, karar kesinleşinceye kadar çocukların, her ayın 1. ve 3. haftasının cumartesi günü, saat 12.00’de anneden alınarak, babaya verilmesine, pazar günü 18.00’de tekrar anneye teslim edilmesine karar verdi. Ayrıca mahkeme çocukların, her ayın 2. ve 4. haftasının salı, cuma ve cumartesi günleri, 19.00-21.00 saatleri arasında, internette sesli ve görüntülü olarak baba Cem Uzan ile görüşmesini kararlaştırdı. Bu görüşme için gerekli olan malzemenin de baba tarafından sağlanmasına karar verdi.

Seyahat masraflarını karşılarız

Cem Uzan’ın avukatı Şaylan Çığgın, “Davalı tarafın ‘Çocukları görmeye derhal götürmeye hazırız’ ifadeleri göz boyamak içindir. Çocukları babalarına götürmeyi bir yana bırakın, büyük kardeşlerinin görmesine yönelik kararı, uygulanamaz duruma getirdiler. Müvekkilim bir yıldır göremediği çocuklarını görmek istiyor. Gerekirse, davalının seyahat masraflarını da karşılamaya hazırız. Çocukları davalı götürebilir” dedi.

Paris’te otelde yaşamıyor

Avukat Şaylan Çığgın, çocukların Paris’ten Türkiye’ye kaçırıldığını yineleyerek, “Davalı vekili, çocukların Paris’te 97 gün 12 saat yaşadığını belirtmiştir. Bu ifade, çocukların Paris’te yaşadığını gösterir. Davalı, boşanma görüşmeleri için Paris’e gidildiğini söylüyor. Ama boşanma görüşmesi yapan bir çift, Paris’te mobilyalı ev tutmazlar, ayrıca mobilya almazlar, çocuklarını okula göndermezler, o ülkenin dilini öğrenmek için ders almazlar. Müvekkilim Paris’te otelde yaşamıyor. Burada açıklamak zorunda olmadığımız, sosyal çevresi var. Davalı vekilinin, ‘Çocuklar anneden alınırsa, psikolojik sıkıntıya düşecekler’ ifadesi yanlıştır. Çocuklar iade edildiği takdirde, anneleri ne zaman isterse, çocuklarını görebilecek ve isterse Paris’te yaşayabilecek. Türkiye Cumhuriyeti imzaladığı sözleşmeye uymazsa, uluslararası camiada ve mahkemelerde zor duruma düşecektir” diye konuştu.

Çocuklarına özlem duyan baba

Cem Uzan’ın diğer avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin Türkiye’de anti demokratik uygulamalara maruz kaldığını savunarak, “Mahkemelerde de bu yönde kararlar verilmiştir. Şimdi Cem Uzan ile eşi arasında olan bir dava olarak değil de çocuklarına özlem duyan bir baba olarak düşünülüp, karar verileceğine inancımız tamdır” dedi.

Haberin Devamı

Davanın reddini istiyoruz

Haberin Devamı

Alara Koçibey Uzan’ın avukatı Ali Oğuz, davacı tarafın davasını ispat edemediğini belirterek, “Davanın reddini talep ediyoruz. Takdir mahkemenindir” diye konuştu. Cumhuriyet Savcısı Fazıl Arslanalp, dinlenen tanıklar, ibraz edilen belgeler, tercümeler, uzman raporları dikkate alınarak, davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!