Yüz yıllık yalnızlık

Güncelleme Tarihi:

Yüz yıllık yalnızlık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2012 00:00

Bu sevgililer gününde gözümden kaçmayan bir şey vardı; ben de dahil yurdumun yüzde 95’i yalnız... O gün herkesin sosyal medyada olduğunu gözlerimle gördüğüm için bunu yazmayı hak görüyorum

Haberin Devamı

Sevgililer Günü’nü atlattık, bitti değil mi? Okan Bayülgen’in 1990’larından sonra en berbat haftalardan biri de buydu benim için... Böyle highlight edilmiş günleri, nedense o konuyla ilgili en samimiyetsiz bulduğum insanlar kutluyor. Misal; eşini aldatan bir adam, gözü dışarıda olan bir kadın, karşısındaki insanı sevmeyen ama yalnız da kalmak istemeyen biri, vb. Yani bir nevi “madem birbirimize karşı ayıp ediyoruz, haydi tüm bunları telafi edebilmek için bir günümüz var” durumu: Al bu senin tek taşın, al bu da senin BMW’n şekerim!
Yalnız bu sevgililer gününde gözümden kaçmayan ek bir şey daha vardı; ben de dahil yurdumun yüzde 95’i yalnız... O gün herkesin sosyal medyada olduğunu gördüğüm için bunu yazmayı hak görüyorum, sonuçta sevgilisi olan ya da mutlu olan insanın sevdiceğiyle vakit geçirmek varken, internette yorum yazacak vakti yaratacağını pek sanmıyorum.
Yakın çevreme baktığımda da durumu pek parlak görmüyorum; rahatlıkla bu yüzyılın başlığına ‘Yüzyıllık Yalnızlık’ diyebilir, üstat Gabriel Garcia Marquez’e de buradan selam edebilirim. Yeni nesil ne yapsın etsin bu durumu düzeltsin, böyle yaşanmaz!

YA HAFTASI OLSAYDI

Haberin Devamı

* zaytungnews: Kandil, yılbaşı derken yanlışlıkla sevgililer günü mesajını da çoklu gönderen E.T’ye eniştesinden olumlu yanıt: “Ben de sana karşı boş değilim”
* nivranar: Sevgililer gününü yalnız geçirmeye psikoloji dilinde “bu tip günleri çok ticari buluyorum yeaa” diyoruz. Rica ederim.
*  kestane_kebap: “Sana belediye baksın” sözü gerçek oldu sonunda. Sevgililer günümü belediye kutladı.
* beyinsiz_adam: Sevgililer günü de bayram gibi üç gün olmalı. Tek gün olunca aşırı yığılma yaşanıyor ve pek çok insan sevgili bulamadığı için mağdur oluyor.
* kelimeoyuncusu: ‘Sizin ve ailenizin sevgililer günü kutlu olsun.’ diye mesaj atan var. Millet yalnızlıktan ne yapacağını şaşırmış.
* KaliteliTwitler: Sevgililer gününde hediye alan tüm bayanlar: Dış ses -Ayy canımmm ne gereği vardı. İç ses -Hele bi almasaydın...
* AveBAveB: Sevgililer gününü seviyorum. Ya sevgililer haftası olsaydı; O zaman boku yerdik büsbütün.
* bumbl_bee: “Sensiz nefes alamıyorum” diyen sevgililer için otrivine gelmiştir.
* Browni: “Geçmiş sevgililer günün kutlu olsun” diyerek sevgilimin olup olmadığını öğrenmeye çalışmak...


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!