Yuva aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Yuva aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1999 00:00

Bülent OVACIK
Haberin Devamı

Telefonda arayan hanımefendinin sesi öfkeliydi. Kullandığı kelimeler, yaşadığı hayal kırıklığını net bir şekilde anlatıyordu.

Öğretmen Sema Hanım'ın kızı, sokakta bulduğu bir kedi yavrusunu eve getirmiş. Kaldırımın kenarına büzülmüş, bir deri bir kemik yavruyu yaşatmaya ve onunla birlikte yaşamaya karar vermiş. 'Sakın yanlış anlamayın' diyor Sema Kaya, ‘‘Ben hayvan düşmanı değilim. Ama o kediyle birlikte yaşamam mümkün değil.’’

Gerçekten mümkün olmadığını öğreniyoruz. Sema Hanım, astımlı. Üstelik hayvanları seviyor. Kızının sokaktan aldığı kediyi, geldiği yere gönderememiş. ‘‘Onu asla sokağa atamam. Vicdanım elvermez’’ diyor.

Tek çaresi, yavru kediye bir yuva bulmak.

Böylelikle, hem kediyi acımasız sokaklarda ölüme terketmekten kurtulacak. Hem de kızına kötü örnek olacak bir davranışta bulunmayacak. Böylelikle, yavru kedinin, mevcut sağlık sorununu daha da büyütmesine engel olacak.

Önce belediyeyi aramış yardım istemiş Sema Kaya. Olumsuz cevap almış. Bu kez hayvansever derneklerin telefonlarını çevirmiş. Aldığı her ‘‘Kusuru bakmayın’’ yanıtıyla umudunu kaybetmeye başlamış.

Evdeki yavru kediye yuva aramak için telefona sarılan Sema Hanım, şimdi bir de ‘‘Hayvansever dernekler ne yapar?’’ sorusuna cevap arıyor.

Sema Kaya'nın, zorunlu olarak birlikte yaşadığı yavru kediye sıcak bir yuvalarının kapılarını açmak isteyenler, müjdeyi 0532 524 19 01 numaralı telefondan verebilirler.

NOT: Geçen hafta, İzmir Mavişehir'de zehirli etlerle kedi köpek katledildiği yolunda bir okuyucumuzdan gelen bilgiye Karşıyaka Belediyesi ‘‘Katliam yapmıyoruz’’ cevabını verdi. Katliam, bu açıklamayla faili mechul hüvviyetine büründü.

Hürriyet Medya Towers - Pet Corner

Güneşli-34544 İSTANBUL

Faks: 0212 677 03 40

e-mail: bovacik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!