Yorulana sıkılana ozon dopingi

Güncelleme Tarihi:

Yorulana sıkılana ozon dopingi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:00

Rivayet o ki Hitler kendisine ve üst düzey komutanlarına ozon terapisi yaptırırmış. Aradan uzun zaman geçti. Sanayileşme, kentleşme, hareketsiz yaşam, stres, kötü beslenme gibi faktörlerin de etkisiyle vücutta biriken toksinler arttı, oksijen azaldı.

Yatmak, uyumak, dinlenmek hatta tatil yapmak bile kronik yorgunluğun üstesinden gelmeye, kandaki zehirleri atmaya yetmiyor artık. Vücudun daha fazlasına ihtiyacı var. Şimdi dünyayı fethetmeye hazırlanan Nazilerin ozon silahı yeniden moda oldu: Ozon terapileri geliştirildi. Yaşlanmayı geciktirmek, daha sağlıklı yaşamak isteyenler için bir alternatif olarak sunulmaya başlandı. Ozon terapisi, hastaneler, klinikler, spalar, güzellik ve estetik merkezlerine girdi. Mesut Yılmaz’ın, Cem Uzan’ın ve daha birçok işadamının ozon terapisi için yurtdışına gittiği söyleniyor...

Ozon, üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşik. Çok güçlü okside etme ve dezenfekte etme özelliği nedeniyle içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak da kullanılıyor. Bağışıklık sistemini harekete geçirmek, kendini iyi hissettirmek, yenilenmiş duygusu vermek için vücuda veriliyor. Bu işleme otohemoterapi veya "kan yıkama işlemi" de deniyor. Tıpta kullanılan ozon, saf oksijenden elde ediliyor. Tüpteki oksijenden özel bir jeneratörle yüzde 3-5 oranında ozon ve yüzde 95-97 oranında oksijen karışımı elde ediliyor. Bu karışım da vücuda veriliyor.

İstanbul’daki Este World Estetik ve Güzellik Merkezi Başhekimi Dr. Servet Terzilerozonun faydalarını anlatıyor: "Ozon terapisi vücutta iyileşmeyi hızlandırır, hastalıklara sebep olan mikroorganizmaları ve toksinleri yok eder. Ozonterapi dünyada 350 kadar hastalığın tedavisinde yardımcı olarak uygulanıyor. Biz de anti-aging, detoks, zayıflama, selülit, akne tedavilerinde uyguluyoruz."

Dr. Terziler’in verdiği bilgiye göre, ozonun vücuda gönderilmesi için üç ana yöntem var: Kanın ozonlanması bunlardan ilki. Damarınızdan çekilen 100 cc kana aynı miktarda ozon veriliyor. Ozonla beslenen kanın rengi bir anda parlak ve tam bir kırmızıya dönüyor. Ozonlu kan, damar yoluyla geri veriliyor. Kanın ozonla yıkanması işlemi haftada 2-3 seans uygulanabiliyor. İkinci yöntem de ozonlu zeytinyağının burna püskürtülmesi. Kanın yıkanması işleminden sonra buna geçiliyor, 20-30 dakika sürüyor.

OZONİZE ZEYTİNYAĞI DA FAYDALI

Bir diğer yöntem, ozon saunası. Tek kişi için yapılmış sauna, hastanın kafası dışında tüm bedenini içine alan küçük bir kabin aslında. Sıcak buharla birlikte verilen ozon ciltteki gözeneklerden emiliyor. Kullanılacak ozon saf oksijenden elde edilebileceği gibi soluduğumuz ortamın havasından da alınıp ozon-hava karışımı olarak uygulanabiliyor. Ozon saunasının seansı yaklaşık 15-20 dakika sürüyor ve 400-500 kalori kaybettiriyor.

Ozonlanan suyun içilmesi de bir başka yöntem. Suyun içinden, belirli konsantrasyonlarda ve sürede ozon gazı geçirilerek elde ediliyor. Ozon, oksijene göre suda 10 kat daha hızlı çözülebiliyor. Bu su içiliyor veya dezenfeksiyon için kullanılıyor.

Saf oksijenden oluşan ozon kabarcıkları zeytinyağından 3-4 hafta sürekli geçirilince "ozonize zeytinyağı" oluşuyor. Bunun bazı cilt hastalıklarına iyi geldiği öne sürülüyor.

KİMLERE YASAK

Ozonterapi ortalama 10-15 seans sürüyor. Uygulanan yöntemden yönteme değişse de bir seans ortalama yarım saat sürüyor. Kana ozon verilmesinin bedeli toplam bin 500, ozon sauna bin 250 YTL. Her ikisini birden almak isteyenler yaklaşık 2 bin 500 YTL’yi gözden çıkarıyor. Ozon tedavisi hipertiroid hastalarına ve hamilelere ise önerilmiyor.

OZON KARDEŞLİĞİ

Aynı anda ozon tedavisi olanlar eskilerin kan kardeşliği gibi "ozon kardeşi" oluyorlar! İşte ozon kardeşleri:

Mercan Sezer (28), bir şirkette asistan. Baş ağrısı, kronik yorgunluktan sonra uykusuzluk da başlayınca çözüm aramaya başladı. İnternette yaptığı araştırma onu yeni ozonterapiye yöneltti. Şimdiye kadar altı kez yaptırdı. Her seansta damarından çekilen 100 cc kan, ozonla zenginleştirilip yeniden vücuduna verildi. Ayrıca, nefes yoluyla ozon terapisi gördü, ozonlu su da içti. Şimdi bunların sonuçlarını alıyor: "Artık güne daha zinde ve pozitif başlıyorum. Uykularım düzeldi. Ödemlerim azaldı. Kendimi daha enerjik hissediyorum."

Emirhan Baş (30) bir inşaat şirketinde çalışıyor. Sürekli yorgunluk, halsizlik ve mutsuzluk hissi, gece uyuyamama sorunlarından bitkindi. İnternette yaptığı araştırmada ozon terapiyi keşfetti. Denemeye karar verdi. Biz görüştüğümüzde üçüncü seansını alıyordu: "Uyumaya başlamam önemli bir gelişme. Ayrıca sigarayı bırakmak istiyorum. Ozon terapinin buna da yardımcı olacağını öğrendim. Terapilere devam edeceğim."

Ozon tedavisi neye yarar

Vücut direncini artırır

Metabolizmayı hızlandırır

Anti-aging etkisi yapar

Kronik yorgunluğu azaltır

Detoks etkisi yapar

Zayıflama ve selülit tedavisine yardımcı

Kolesterolü düşürmede yardımcı

Sporda performansı artırıcı

Sigara bırakma tedavisinde etkili

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!