Yonca Lodi: Sorumlu hissediyorum kendimi

Güncelleme Tarihi:

Yonca Lodi: Sorumlu hissediyorum kendimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 14:57

Yonca Lodi’yle uzun bir aradan sonra çıkardığı "12 Ay" albümünü konuştuk.

Haberin Devamı

Art arda gelen teklilerden sonra nihayet arşive ekleyebileceğimiz uzun soluklu bir Yonca Lodi albümüne daha kavuştuk! Adettendir, önce "12 Ay"da neler var diye soralım size…

Aşk, ayrılık, mutluluk, kavga, serzeniş.. Bir insan 12 ay boyunca hangi ruh hallerine girip çıkıyorsa işte... Şarkıların söylemek istediği her şeyin gerçek olduğunu, insana ve aşka dair tüm duyguların hepimiz için geçerli olduğunu anlatmaya çalıştım.

Yonca Lodi albümlerini ayıran temel özellik uzun soluklu olması… Yaz albümü, kış albümü gibi mevsimsel kategorizasyonlara tabii tutulmaması.. Bu duyguyu hissettirmek için neler yapıyorsunuz?

Çok çalışıyorum.. Şarkılarla uzun süre geçiriyorum, neredeyse parçam haline geliyorlar her biri. Albümde birer sayıdan ibaret değiller benim için, boşluk doldurmak için söylemiyorum şarkıları. Eninde sonunda ayrılacağım bu dünyadan ve bu şarkılar kalacak. Sorumlu hissediyorum kendimi...

İlk klip şarkısı ‘’12 Ay’’ olarak belirlenmiş. Biraz klipten bahsedebilir misiniz?

Yonca Lodi: Sorumlu hissediyorum kendimi


Bu klipte ilk defa Kemal Başbuğ ile çalıştım. Abartılı bir anlatım dili kullanmadan, oldukça keyifli bir klip çektik.12 Ay boyunca aşkı hisseden ve bu süre boyunca sevdiği insanı bekleyen bir kadın anlatıyor hikayeyi.

Haberin Devamı

Albümde ağırlıklı olarak farklı söz yazarı ve bestecilerin eserlerini dinliyoruz. "Kayıp Joker"in söz ve müziği ise sizin imzanızı taşıyor. İlerleyen albümlerde daha çok Yonca Lodi şarkısı dinleyebilecek miyiz?

Eninde sonunda, sadece kendi söz ve bestelerimden oluşan bir albüm yayınlamak istiyorum. Çok şarkı birikti, yorumcu arkadaşlarımla da paylaşacağım yakında

Türk pop müziği klasiklerine baktığımızda müzikal arşivimizde düetler de önemli yer tutuyor. Sizin bu anlamda bir çalışmanız ya da düşünceniz var mı? Mesela Yonca Lodi, kimlerle düet yapmak ister?

Tarzımın dışında işler yapmayı seviyorum. İsimlerimiz ve seslerimiz yan yana gelince farklı ve güçlü bir iş kimle çıkarsa, seve seve düet yaparım.

Haberin Devamı

Genel anlamda müzik dünyasındaki dijitalleşme hakkında neler düşünüyorsunuz? Teliflerin doğru işlediğini ya da en azından bu alanda güzel gelişmelerin olduğuna inanıyor musunuz?

Daha almamız gereken çok yol var. Yabancı digital platformların müzik sektörüne girmesiyle biraz daha çeşitlilik kazandı bu mecra. Ama illegal digital paylaşım yapan sitelerin önüne geçmeden, gerçek olmayan tıklanma sayılarına aldanarak, sağlıklı bir telif paylaşımından bahsetmek söz konusu olamaz

Yeni albümle ilgili planlarınızı öğrenebilir miyiz? Konserler, imza günleri ya da farklı etkinlikleriniz olacak mı?

Nisan ve Mayıs ayı konser ağırlıklı geçecek. Sahnede olmak işimin en keyifli tarafı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!