Yine müzayede yine rekor

Güncelleme Tarihi:

Yine müzayede yine rekor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2010 10:43

Şevket Dağ’ın 1914 yılında Berlin’de açılacak sergi için özel olarak çalıştığı tablo 1. Dünya savaşının başlaması nedeniyle yurtdışına gönderilemedi. Bu tabloyu daha sonra Son Mekke Emiri Vezir Ali Haydar Paşa satın aldı. 11 Nisan’da Antik A.Ş.’de müzayedeye çıkacak olan tablonun açılış fiyatı ise 900 bin TL.

Haberin Devamı

Türk resim sanatının en önemli ressamlarından Şevket Dağ’ın, Ayasofya’nın görkemini ortaya koyduğu yağlıboya çalışması 175 x 155 cm boyutları ile Klasik Türk Resminin başyapıtları arasında gösteriliyor.

Antik A.Ş. 11 Nisan 2010 tarihinde Swissotel’de gerçekleştireceği “Osmanlı Eserleri, Tablolar ve Antikalar” müzayedesinde ayrıca Türk manzara resminin en değerli imzalarından Hoca Ali Rıza’nın “Türk Evleri” konulu çalışması, Süleyman Seyyid’in natürmort konulu bir eseri, Türk Resim sanatının ustalarından Osman Hamdi Bey’in portre çalışmasının yanı sıra Hikmet Onat, İbrahim Çallı, Halil Paşa, Şevket Dağ, Naci Kalmukoğlu, Turgut Zaim, Ali Rıza Beyazıt, Ziya Keseroğlu imzalı eserler de müzayedede satışa sunulacak. Eren Eyüboğlu, Nurullah Berk, İhsan Cemal Karaburçak, Nedim Günsür imzalı tablolar ve Nuri İyem’in “Üç Güzeller” isimli (65x120 cm.) çalışması da ilk kez satışa sunulucak eserler arasında.

Haberin Devamı

Hermitage müzesinde bir benzeri yer alan Kont Alexander Mordvinov’un “Venedik” konulu çalışması Türkiye’de ilk kez bir müzayedeye çıkıyor. Açılış fiyatı 700,000 TL. Osmanlı Dönemi saray ressamı ünlü İtalyan oryantalist Fausto Zonaro’nun “İstanbul” konulu çalışması ve bir diğer ünlü İtalyan oryantalist Leonardo De Mango’nun “Fenerbahçe Hamamı” konulu eseri de ilk kez bu müzayede de sanatseverlerle buluşuyor.

Müzayedede ayrıca Türk Hat Sanatının en önemli isimlerinden Kazasker Mustafa İzzet’in değerli Hilye-i Şerife’si (122x84 cm) müzayedenin gözde eserleri arasında yer alıyor. Türk Hat Sanatının simge eserlerinden bir olan Hilye-i Şerife’nin rekor bir satış fiyatına ulaşması bekleniyor. Hattat Hasan Rıza, Şeyh Hamdullah, İsmail Hakkı Altunbezer, İsmail Zühdi, Macid Ayral, Halim Özyazıcı müzayedede levha ve Hilye-i Şerifeleri satışa sunulacak diğer önemli hattatlarımız.

19. yüzyıl Fransız Soyluları ve Saray gümüşçüsü “Odiot” firmasının çok özel bir gümüş çay takımı, Christofle firmasının 19. yüzyıla tarihlenen tasarımları, dünyaca ünlü cam ustası Emile Gallé nin eserlerinden oluşan Gallé koleksiyonu da ilk kez Antik A.Ş.’nin müzayedesinde yer alıyor.  Osmanlı pazarı için özel yapım Viyana ve Meissen porselenleri, Aznavur işçilikli tuğralı gümüş kahvedanlar, leğen-ibriklerden oluşan Osmanlı gümüşleri, tombak eserler ile Sévres porselenlerinin yanı sıra Beykoz leğen-ibrik, kâse ve şişelerden oluşan birbirinden değerli Beykoz camları da müzayedede yer alıyor.

Haberin Devamı

Turgay Artam tarafından yönetilecek olan 261. müzayededeki eserler 1-10 Nisan 2010 tarihleri arasında Antik Palace’da görülebilir.   

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!