Yıllar sonra kamera arkasına geçti

Güncelleme Tarihi:

Yıllar sonra kamera arkasına geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2013 00:00

Başrollerini Ceyda Ateş ve Melih Selçuk’un paylaştığı ‘Rüya Gibi Geçti’ filminin çekimleri Tuzla’da başladı. Sevilen dizi ‘Adını Feriha Koydum’un iki oyuncusunu kamera karşısına geçiren filmin yönetmeniyse Mehmet Taşdiken.

Haberin Devamı

Rüya Gibi Geçti’ filminde, hastalıklar, acılar, gözyaşları hatta ihanetler içinde, sıra dışı bir insanlık dersi anlatılıyor. İbretlik bir dram hikâyesi. ‘Süt’ filmiyle Berlin’de ‘Altın Ayı’ ödülü alan Melih Selçuk’un canlandırdığı Atıf ve beş yaşından beri kamera karşısında olan Ceyda Ateş’in oynadığı Lale, birlikte büyümüş ve birbirlerini seven iki genç. Lale ise Barış’ı (Mert Yavuzcan) tanıdıktan sonra ona âşık oluyor ve bunu bir gün Atıf’a itiraf ediyor. Atıf çok üzülüyor. Barış’ın babasıyla Lale’nin babası arasında alacak yüzünden husumet var. Barış’ın babası Samim (Levent Öktem), paşazade, aristokrat ruhlu ve sahtekâr bir adamdır. Oğlunun Lale’yle ilişkisine ise karşı.
Bir gece Atıf’ın evine küçük hasta bir kız olan Melis (Aslıhan Kapanşahin), dedesini (Yılmaz Gruda) aramaya gelir. Atıf ise kötü, düşük insanların yanında yalnız yaşayan bu çocuğun izini sürer ve yanına alır. Melis çok hastadır. Tedaviler, ilgiler iyileşmesini sağlayamaz. Küçük hasta kız ise Atıf’a âşık olur. O andan itibaren, Melis’in büyük dramı ve şoke eden gerçekler teker teker ortaya çıkmaya başlıyor.
İstanbul’daki ‘Fransız Sokağı’nın yaratıcısı ve aynı zamanda, doğduğu topraklara vefa borcunu ödemek üzere Konya Beyşehir’in Çavuş kasabasında ‘Sonsuz Şükran Köyü’ adında Türkiye’den ve Avrupa’dan tanınmış 156 sanatçı ve kültür adamını bir araya getiren projenin ‘mimarı’ olan Mehmet Taşdiken tam bir proje insanı. Yıllar sonra onu kamera arkasına geçiren bu film, sinema seyircisini hüzünlere boğacak. Çekimlerinin büyük bir bölümünü Tuzla’da gerçekleştiren Taşdiken filmi, “Hüzünlü bir aşk hikâyesi. Filme, romantik-dram diyebiliriz. Film, imkânsız aşkları, sevilmeyen sevenleri anlatıyor” şeklinde tarif ediyor.
Filmin çekimlerinin haziran başında tamamlanması ve yıl sonu ya da en geç 2014 başında vizyona girmesi bekleniyor. Filmin güçlü bir kadrosu var. Başrol oyuncuları Ceyda Ateş ve Melih Selçuk’un yanı sıra filmde, Yılmaz Gruda, Mert Yavuzcan, Arzu Yanardağ, Yağmur Tanrısevsin, Ege Aydan, Kerem Fırtına, Candan Ünal, Levent Öktem, Aslıhan Kapanşahin ve Itır Esen rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!