Yıllar ona yaradı

Güncelleme Tarihi:

Yıllar ona yaradı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

20 yaşında Türkiye'nin ilk ‘‘dul güzellik kraliçesi’’ olarak hayatımıza giren Hülya Avşar, bugün 36 yaşında ve dorukta...

...ve Hülya 99

Güzellik kraliçesi seçilip podyuma çıktığı günden bu yana tam 16 yıl geçti. Manşetlerle tanışması ise hemen ertesi güne rastlıyordu: O aslında evlenip boşanmış biriydi ve ‘‘Tacını kaybeden güzel’’ olarak önce ağlayacak, ama sonrasında Türkiye'nin hep en güzel kadını olarak anılacaktı. Hülya Avşar, geçen süre içinde bir yandan Türkiye gündemini meşgul ederken diğer yandan da şaşırtıcı bir değişim sergiledi...

21 Mayıs 1983 yılında Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği yarışmada güzellik kraliçesi seçildiğinde, diğer kraliçelerden hiçbir farkı yoktu. Oysa ertesi gün büyük bir skandalı ortaya çıkacak ve o, yıllarca Türkiye gündeminin ‘‘Skandal kadını’’ olacaktı. Dul olduğu için kraliçelik tacı elinden alınan Hülya Avşar, aynı yılın ekim ayında ‘‘Haram’’ filmiyle sinemaya girdi. Permalı saçları, mandal tokaları, üst üste taktığı kolye ve bilezikleriyle çok sıradandı. Sıradan görünen bu kadın İbrahim Tatlıses'in dikkatini çekip, adına şarkılar yazılmaya başlayıp bir de ‘‘Mavi Mavi’’, ‘‘Hülya’’ vb. filmlerde oynayınca dikkat çekti. Ardından yaşadığı aşk haberleriyle manşetlerden inmedi.

Oynadığı filmlerde gün geçtikçe en cüretkar sahnelerde göründü Avşar. Çok fazla oyunculuk yeteneği gerektirmeyen rollerle başlamasına rağmen, gün geçtikçe sanat ağırlıklı filmlerde oyunculuğundan söz ettirdi. Bu arada müzikte iyi para olduğunu anlamakta da gecikmedi.

İlk sahne kıyafetleri oldukça rüküş olan Avşar kızı, yıllar geçtikçe gerek meslek hayatında, gerek özel hayatında oldukça şık ve kendine yakışır kıyafetler giymeye başladı. Bunda olgunlaşmasının, ‘‘Hülya Avşar Show’’ adlı programı nedeniyle sık sık ekrana çıkmasının ve zamanla gelişen zevkinin, gözlemciliğinin büyük payı var.

Tek estetiği göğüsleri

Güzel bir kadın olduğu için üzerinde fazla oynama gereği duymasa da her zaman kilo problemi yaşadı. Özellikle ilk zamanlarda filmlerinde ve gazetelerde geniş basenleri hoş görüntü çizmedi, ancak kendini spora vererek vücudunu başarılı bir şekilde forma soktu. Bu arada kendisi bir türlü kabul etmek istemese de damla silikon yaptırdığı kulaktan kulağa yayıldı.

Hülya Avşar hálá kızı Zehra, kocası Kaya Çilingiroğlu, tenis maçları, annesinin borçları, meslektaşlarıyla ağız dalaşları ya da milletin poposunu ellemesiyle gündemde.

Ama onun adı Hülya Avşar. Ne zaman ne yapacağı hiç belli olmaz!



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!