Yılın genç stilistleri

Güncelleme Tarihi:

Yılın genç stilistleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ülkemizde artık defileler ardı ardına sıralanıyor. Geçtiğimiz gece SwissOtel'de İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) tarafından düzenlenen ‘‘Genç Stilistler Yarışması’’ ile, moda dünyasına yine yeni isimler kazandırıldı...

Ülkemizde moda defileleri ve stilist yarışmaları çok diyoruz ama, bu konuda öncülük eden de, ilk etapta İTKİB oluyor. Neredeyse her defilenin ve yarışmanın arkasında onların adı var artık... İşte geçtiğimiz gece SwissOtel'de düzenlenen yarışma ve defile de, yine İTKİB sponsorluğundaydı. Üstelik kimler yoktu ki orada. Ünlü modacılardan yine çok ünlü mankenlere kadar herkes, görev başındaydı...

Birincileri ünlüler seçti

Artık dünya podyumlarında yer alan ve isimleri herkes tarafından bilinen ünlü modacılarımız Atıl Kutoğlu ile Cemil İpekçi, ‘‘Genç Stilistler Yarışması’’nda bu sefer jüri üyeliği yaptılar. Toplam 10 tane genç stilistin yarıştığı gecede, jüri üyeleri seçim yaparken bir hayli zor anlar yaşadılar. Birbirinden güzel ve alımlı giysiler içinden, Asuman Samyeli'nin kreasyonu birinci, Serap Akalp'in kreasyonu ikinci ve Yonca Yağcı'nınki de üçüncü seçildi.

Daha çok asimetrik şekillerdeki giysilerin yarıştığı gecede, göbeklerin hep açık olması dikkat çekti. Bu yılın modasına uygun olarak göbekleri açık bırakan kreasyonlar yaratan yarışmacılar da, giysileriyle büyük alkış aldılar. Defilenin bir ilgi çekici özelliği de, genç stilistlerin hep krem rengi ve uçuk pembe gibi renkleri tercih etmeleriydi. Birbirleriyle kıyasıya bir mücadele içine giren genç finalistler, yarışma sonuçları açıklanırken de heyecanlarını gizleyemediler.

Gecenin ismi ‘‘Genç Stilistler Yarışması’’ olunca, tabii ki meydan ünlü mankenlerimize kalmıştı. Birbirinden değişik ve ilginç kreasyonları birer birer giyip çıkaran mankenler arasında kimler yoktu ki?... Genç stilistlerin kreasyonlarını sergilemek üzere o gece SwissOtel'de görev yapanlar arasında Ceylan Saner, Sevcan Zabit Erberk, Yeşim Palandüz, Ayşe Hatun Önal, Nefise Karatay, Gülsüm Durak, Öznur Dursun, Burcu Kutluk, Bozok Gören, Hasan Yalnızoğlu, Faik Ergin, Anrikal Baçtaş, Sertaç Boztepe gibi isimler vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!