Yılın albümü

Güncelleme Tarihi:

Yılın albümü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 12:39

DJ-Prodüktör Hüseyin Karadayı, yedinci albümü “Fashion-U”yu DMC etiketiyle piyasaya sürdü.

Haberin Devamı

Başarılı DJ, Ferhat Göçer,  Işın Karaca, Buzuki Orhan gibi önemli isimlerin de destek verdiği çalışma için “Yılın en moda albümünü yaptım” diyor.

Annem müziğimi beğenmezse dans etmez

Hüseyin Karadayı, yedinci albümü “Fashion-U”yu DMC etiketiyle piyasaya sürdü. Başarılı DJ, Ferhat Göçer, Işın Karaca, Buzuki Orhan gibi önemli isimlerin de destek verdiği çalışma için “Yazın en moda albümünü ben yaptım” diyor.

Yedinci senenizde yedinci albümü çıkardınız. “Fashion U”dan söz eder misiniz biraz, nasıl bir çalışma oldu?
- “Fashion U”da da yine büyük bir ekiple çalıştık. Hazırlığı yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Türkçe parçalar her zamanki gibi ağırlıkta... 

Adı nereden geliyor bu albümün?
- Müzik ve moda bence çok iç içe... O fikirden yola çıktım. Ve müziğin bu seneki modası da bence “Fashion U”dur. 

Albümde 14 şarkı var. Hangisi daha çok öne çıkar sizce?
- Hepsi çok güzel ama sanırım ilk klip parçam “Böyle Ayrılık Olmaz” ve albümün açılış parçası “Be With You”... Hatta “Be With You” yılın şarkısı olur diye düşünüyorum. 

“Aman Adanalı”yı da remix’lemişsiniz... Sizin için farklı bir seçim.
- Bizim öyle güzel şarkılarımız var ki... Onları yeniden düzenleyip birçok ülkenin yaptığı gibi yurtdışında tanıtabiliriz. Bu düşünce ilk albümden beri aklımdaydı... “Adanalı”yı isteyen ise annem oldu. Bu, 7’den 70’e herkesin dans edebileceği, gülüp eğlenebileceği bir eser.

FERHAT’LA YAPTIĞIMIZ ŞARKILAR ÇOK TUTUYOR

Ferhat Göçer, bu albümde de size büyük destek verdi. Bu gönül bağı nasıl kuruldu?
- Ferhat Göçer ile hangi şarkıda işbirliği yaptıysak başarıya ulaştı. O kendi tarzıyla, ben kendi müziğimle birbirimize katkıda bulunduk. Zaten arkadaş olduğumuz için birbirimizin ne istediğini iyi biliyoruz.

Işın Karaca da destekçileriniz arasında bu arada...
- Evet, Işın Karaca ile tanışıklığımız epey eskiye, 2001 yılına dayanır. Birlikte bir parça yapma fikri geçen sene ortaya çıktı. Bu sene “Eğlen Güzelim”i cover’ladık. Albümde Buzuki Orhan da var. 2006’da çıkan “Miracle” albümünde Burhan Öçal ile çalışmıştım, her albüme yeni ve iyi isimler nasip oluyor, çok şanslıyım. 

Kartonet fotoğraflarını kim çekti?
- Sedat Doğan... Geçen albümde sadece styling’i yaptı, bu sene kendimi tamamen ona emanet ettim. Onun konseptimizi en iyi şekilde ortaya koyduğunu düşünüyorum. Klibi de beraber çektik zaten...

DANS ETMEK İSTEYEN BENİM SETİME GELİYOR

Şarkılarınızı ilk kime dinletiyorsunuz?
- Anneme ve arkadaşlarıma... Ama öncelikle anneme...

Beğenmediğini nasıl anlıyorsunuz?
- Dans etmiyor, moda girmiyor. Annem de zamanında batı müziği dinlediği için yorumuna güvenirim. 

Türkiye’de eller havaya türü şarkılar daha çok tutuyor sanki, siz ne diyeceksiniz?
- Beni dinleyen kitle “eller havaya” şarkıları da dinliyor ama orada aradığını tam bulamayanlar gelip yine benim setlerimde dans ediyor.

Haberin Devamı

KOPYACILARIN YURTDIŞINDA ŞANSI YOK

Haberin Devamı

Türkiye’den neden pek fazla DJ çıkmıyor?
- Çıkmıyor demeyelim de, adını duyuramıyor. Tanıtım eksikli-ğinden dolayı yani... Miami ya da Paris’teki minicik bir barı biliyoruz ama Türkiye’dekiler-den o kadar haberimiz yok. Bizde biri iyi iş yapsa, öteki ayağına basmaya çalışıyor. Bir de DJ’lik Türkiye’de yeni gelişen bir sektör. Tabii ki tanınan isimler var ama onların da öncelikle tarzlarını bulmaları gerekiyor. Birinin yaptığını kopyalamak yerine kendilerini ifade etmeliler. Avrupa buna dikkat ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!