Yeşilçam'ın kayıp kadınları aranıyor!

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçamın  kayıp kadınları aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2005 16:20

8. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan “Türkiye’nin Debra Winger’ını Aramak” başlıklı panele oyuncular Itır Esen, Nilüfer Aydan ve Serra Yılmaz ile sinema yazarları Şükran Yücel ve Mesut Kara konuşmacı olarak katılıyor. Panelden önce, saat 11.30’da Kızılırmak Sineması’nda, Rosanna Arquette’in “Kayıp Aranıyor: Debra Winger” adlı filmi ücretsiz gösterilecek.

Haberin Devamı

“Starlık” sisteminin çarkları arasında

Rosanna Arquette’in geçtiğimiz sezon Türkiye’de de gösterime giren “Kayıp Aranıyor: Debra Winger” adlı filmden yola çıkan Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, kadın oyuncuların sinemadaki “starlık” sisteminin çarkları arasında nasıl ezildikleri ve evlilik gibi nedenlerle oyunculuk kariyerlerini nasıl yarıda bırakıp köşelerine çekildikleri üzerine bir tartışma ortamı yaratmak niyetiyle düzenledi bu paneli.

“Kayıp Aranıyor: Debra Winger” ilk kez Hollywood’da oyunculuk yapan kadın yıldızların sırf kadın oldukları için karşılaştıkları sorunları irdeleyen çok başarılı bir filmdi. Filmin ekseninde bir zamanlar ünlü olduğu halde birdenbire sinemayı bırakarak ortadan kaybolan Debra Winger yer alıyordu. Debra Winger oyunculuk hayatının parlak bir noktasında neden ortadan kaybolmayı seçmişti?

Haberin Devamı

“Starlar sevemez! Starlar anne olamaz! Starlar yaşlanamaz!”

Peki Türkiye sinemasında kadınlar oyuncu olmak için nelerden fedakarlık yapmak zorunda kalıyorlardı? “Evinin kadını” olmayı seçenler bu seçimi neden yapıyordu? Evlilik ve annelik sinemadaki kariyerleri açısından onları nasıl etkiliyordu? Kariyerlerine devam etmek için özel hayatlarından fedakarlık yapmak zorunda kalan genç yıldızlar, her zaman genç ve güzel olmak zorunda mıydılar?

“Bir Film”in katkılarıyla gerçekleşecek olan “Kayıp Aranıyor: Debra Winger” filminin gösteriminin ardından yapılacak olan panelde bu sorulara yanıt aranacak.

Yıllarca sinemaya ara veren, bugünse televizyon dizilerinde de olsa görme fırsatı bulduğumuz Nilüfer Aydan... Yıllar sonra karşımıza Yeditepe İstanbul ve Aliye dizileriyle çıkan Itır Esen... Ferzan Özpetek’in vazgeçilmez oyuncusu Serra Yılmaz... Ortalıkta pek görünmeyen oyuncuların izini süren Mesut Kara... Ve sinemaya kadınca bir bakışla Şükran Yücel... Hepsi bu panelde!..

Panel: “Türkiye’nin Debra Winger’ını Aramak”
Tarih: 15 Mayıs Pazar
Saat: 14.00
Yer: Kızılırmak Sineması / Kızılırmak Sokağı No: 21 Kızılay-Ankara

Bilgi için:
http://festival.ucansupurge.org/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!