Yeşil sermaye

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sermaye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:16

Vücudumuz, her zaman hedeflerimizin tersine çalışır.

Haberin Devamı


Bu yüzden onu bazen hile yaparak kandırmamız gerekir. İşte bu noktada devreye “yeşil sebzeler” girer. Sebzelerin çoğu, yüksek lif ve düşük kalori içermeleri, ayrıca hacimsel olarak büyük olmaları sebebiyle, sindirim esnasında vücuda kalori harcatırlar. İşte “fit yaşam tarzının yeşil sermayesi” olan sebzelerin önemli özellikleri...


ISPANAK: Çocukken izlediğimiz Temel Reis’in verdiği mesaj aslında çok doğru: Ispanak yenilir, pazılar şişer. Ispanak, protein kaynağıdır. Protein de kasların temel yapı taşıdır. Çiğ ıspanak, aynı zamanda harika bir lif kaynağıdır. A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerden zengindir, ki bu da bol kan yapar.
SİVRİ BİBER: Beta karoten, C, P ve K vitaminleri açısından zengindir. Özellikle acı biber, vücutta ısıyı yükseltir ve yağ yakımını destekler. Cinsel isteği artırması da cabası!
BROKOLİ: Hacimsel olarak büyük olduğundan hem doyurucudur hem de vücudu sindirim sırasında çok yorar. Bu da metabolizmanın daha çok çalışması, yani daha çok yağ yakımı demektir. Kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum mineralleri içerir. Yoğun beta karoten kaynağı, güçlü bir kanser savaşçısıdır. İçerdiği K vitamini sayesinde kas egzersizleri ve koşularla yorulan kemik ve eklem yerlerini de korumaya alır.
MAYDANOZ: Demir deposudur. İçeriğinde kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Aynı zamanda böbrek, karaciğer ve idrar yollarının temizlik işçisidir.
MARUL: Kan şeker seviyesini dengede tutarak, yağ yakımının en büyük düşman hormonu insülini kontrol eder. İçerdiği antioksidanlar sayesinde egzersizlerle artan serbest radikallerle savaşır ve hücreleri korur.
KUŞKONMAZ: Fotoğraf çekimlerimden veya özel bir günden bir hafta önce tükettiğim, beslenme sistemimin değişmez sebzesidir. Bu güçlü yeşil mızraklar, deri ile kas arasında sıkışan suyu ve ödemi attırarak yağsız ve kaslı vücudu iyice sıkı ve kuru gösterir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!