Yerli simpson ailesi: Portakal ile Bronzlar

Güncelleme Tarihi:

Yerli simpson ailesi: Portakal ile Bronzlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2005 01:06

Türkiye’nin pek de alışık olmadığı bir çizgi-dizi film. 25 dakikalık bölümlerden oluşuyor. Adı ‘Pembe ve Mavi’. Türü, komedi. Dizideki tüm kadınlar pembe, tüm erkekler mavi. Portakal ve Bronz ailelerini anlatan filmin karakterlerinden tek mor olan Hakkı Saklı. Hakkı Bey bir gay.

Simpsonlar nasıl tipik bir Amerikan ailesini tiye alıyorsa, Pembe ve Mavi de günümüz Türk ailesiyle karşı karşıya getirecek bizi. Yani kendimizle yüzleşeceğiz. Gerçi bu, Simpsonlar ya da South Park gibi politik, antikapitalist mesajlar vermeyecek, daha çok kadın-erkek ilişkilerine dikkat çekecek ama arada bir politik simalar da konuk olacak. Mesela ilk bölümde, meteor düşmesi ihtimaline karşı ‘Başbakan Beyaz’ halkı sakinleştirmeye çalışacak. Başbakan Beyaz’ı şovmen Beyaz seslendirecek.

Grafi2000 web sitesi ile Kanal D’deki aynı adı taşıyan komedi programından tanıdığımız

Varol Yaşaroğlu’nun yarattığı dizi, yine Kanal D’de haftaya pazar günü yayınlanmaya başlıyor. Orta halli Portakal Ailesi ile zengin Bronz Ailesi’nin hikayesini 40 kişilik bir ekip hazırlıyor. Kimi İstanbul’da, kimi Ankara’da, kimi Eskişehir’de bulunan ekibin üyeleri, Yaşaroğlu’nun koordinasyonunda internet üzerinden çalışıyorlar.

Çizgi-dizinin her bölümünde, o konuya ait hip-hop tarzında bir çizgi klip de bulunacak. Portakalların oğlu Vuli ile arkadaşı Ercü’nün başrollerinde olduğu klipler, hafta içinde farklı televizyon kanallarında da yayınlanacak.

Bu arada dizinin fanları da olacağı tahmin edilerek, şimdiden bir web sitesi de hazırlanmış durumda. Fanatikler için, e-kartlar, sms’ler, logo ve melodiler bulunabilecek sitenin adresi, www.pembevemavi.com. Yayınlanan bölümleri ve dizideki klipleri isterseniz bilgisayarınıza, cep telefonunuza indirebileceksiniz.

ONLARI TANIYALIM

PORTAKALLAR

SANİYE PORTAKAL
Anne. Televizyon müptelası ve sulugözlü. Üzücü olaylara ağladığı yetmezmiş gibi hiçbir şey yokken de üzülecek bir şey bulup ağlayabiliyor. Fal, büyü ve nazar her daim gündeminde. İyi fal bakar ama falcıya da gider. Eşinin patronunun karısı Hümeyra Bronz’un dert ortağı.

TACİ PORTAKAL Baba. Celal Bronz’un şirketinde muhasebeci. Haberleri ve spor programlarını kaçırmıyor. Genelde yanlış anlıyor. Üstüne üstlük bir de kendinden emin tavırlarla yorum yapıyor. Saniye’yi sevindirmek için onun kaçırmadığı televizyon dizilerindeki karakterleri taklit ediyor. Başarılı olamasa da sevimli. Evde maço, şirkette kuzu. Hobileri, mangal yakmak ve bira içmek.

ZELİŞ PORTAKAL Ailenin ‘modern’ kızı. Film ve dizilerdeki yakışıklı oyunculara deli gibi hayran. Kanal Rayting’de yönetmen asistanı. Ünlü kişilerle karşılaştığı için trendleri gün be gün takip ediyor. Biraz aptal. Hayali, Türkstar’a katılmak.

VURAL PORTAKAL Portakallar’ın Vuli lakaplı oğlu. Reklamlar sırasında televizyonun karşısına çivileniyor. ‘Eminem’ hayranı ve rap şarkıcısı olmaya niyetli. Ergenlik çağında ama o kadar utangaç ki ne yaparsa yapsın kızların ilgisini bir türlü çekemiyor. Arkadaşı Ercü ile birlikte onu dizinin her bölümünde bir hip-hop klibinde izleyeceğiz.

AVNİ PORTAKAL Taci’nin babası ya da nam-ı diğer Çukur Dede. Aklı fikri kadınlarda. Elinden Freud kitaplarını düşürmüyor. Aksiliği ve inatçılığı da dillere destan.

NACİ PORTAKAL Taci’nin erkek kardeşi. Arabesk müzik dinliyor, yerlere tükürüyor, kızlara laf atıyor. Racon kesip, adam dövüyor. Bu arada sadece ‘çiğ köfte’ ile besleniyor. İleri derecede maganda.

BRONZLAR

CELAL BRONZ
Baba. Tabii ki jet sosyeteden. Ve tabii ki çapkın. Golfü ve yatını çok seviyor. Kendi anlattığı fıkralara mutlaka kendi de gülüyor. Hatta, fıkrayı anlatırken yaşıyor demek bile mümkün.

HÜMEYRA BRONZ Anne. Partilere, kokteyllere gidiyor. Dedikodusuz ve konkensiz kalmıyor. Yurtdışı seyahatler ile yoga en sevdiği iki şey. Kocasının çapkınlıklarına misilleme ile karşılık veriyor ama içindeki boşluk bir türlü dolmuyor. Saniye’ye sürekli kahve falı baktırıyor. Onunla iyi dost olsa da bencilliğini elden bırakamıyor.

CEMAL BRONZ Ailenin tek evladı. Şımarık demek yeterli olur mu bilinmez. Üç lafından biri, bir giyim markası. Hayat felsefesi: Parayla her şeyi satın alabilirsin. Otomobil manyağı. En son hangisi çıktıysa alıyor. Bu arada ufak bir not: Daha ehliyeti yok. Bir de Portakallar’ın Zeliş’e deli gibi aşık.

DİĞERLERİ

ERCÜ POTUR
Vuli’nin arkadaşı. Kendisi ne kadar başarılı belli değil ama Vuli’ye kız tavlamanın yollarını anlatıp duruyor.

HAKKI SAKLI Rayting TV’nin mor renkli sanat yönetmeni. Reiki ve yogaya seminerler verecek kadar meraklı bir gay. Kadınlarla dedikodu ve partiler düzenlemek ise vazgeçemedikleri.

MEHMET DURGUN Rayting TV’de yönetmen. Kitap karıştırıp, araştırmalar yapan asabi bir adam. Sadece evinde DVD seyrederken sakinleşiyor.

VAROL YAŞAROĞLU (Yapımcı)

Biz Nasreddin Hoca’nın torunlarıyız

Biz Nasreddin Hoca’nın torunlarıyız, dünyada en çok satan üçüncü mizah dergisi Gırgır’ı üretmişiz. Ama bu sektör (animasyon ya da çizgi film) bir türlü oluşmamış. Oysa mizah üreten, güçlü bir toplumuz. Dizideki karakterleri ben yarattım, hikayelerin matrislerini de ben oluşturdum ama bölümleri başkaları yazacak. Bu projeye çok destek aldım. Gerek çizerlerden, gerek ünlü isimlerden. İlk bölümde Beyaz, ikinci bölümde Okan Bayülgen seslendirme yapacak. Gelecek bölümlerde de ünlüler, çizgileri ve kendi sesleriyle bizimle olacak. Bu dizi, Türk toplumunun olaylara bakış açısı üzerine kurulu. Açık olmasa da alttan alta eleştirel bir yanı var.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!