Yerli film atağı

Güncelleme Tarihi:

Yerli film atağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2008 00:00

2007’de "Beyaz Melek", "Kabadayı" gibi filmlerle izleyiciyi sinema salonlarına çekmeyi başaran Türk sineması, 2008’e de hızlı bir giriş yapıyor. Yılın ilk üç ayında 15 iddialı film vizyona girecek.

10 Ocak

ÇILGIN DERSANE KAMPTA

Serinin ilk filminin büyük ilgi görmesi üzerine kameraya alınan "Çılgın Dersane Kampta"nın başrolünde, ilk filmde de rol alan Simge Tertemiz ve Duygu Çetinkaya gibi dersanenin seksi kızları var.

10 Ocak

Yerli film atağı
MASKELİ BEŞLER KIBRIS

Mehmet Ali Erbil, Şafak Sezer, Peker Açıkalın ve Cengiz Küçükayvaz gibi ünlü isimlerin rol aldığı "Maskeli Beşler Kıbrıs"’ta, beş sakar kahramanımız bu kez Kıbrıs’ta bir kumarhaneyi soymaya yelteniyor.

18 Ocak

ÇOCUK

Onur Ünlü’nün yönettiği, Tuba Ünsal, Ege Tanman, Hayko Cepkin ile İlker Ayrık’ın rol aldığı "Çocuk", küçük yaşta kaçırılıp bir hırsız çetesinin eline düşen Çocuk adlı kahramanın, çocuklardan nefret eden fakat bir çocuk programı sunan Rüya ile tanışmasıyla yaşanan olayları konu alıyor.


25 Ocak


ULAK

Çetin Tekindor, Hümeyra, Yetkin Dikinciler ile Şerif Sezer’in oynadığı "Ulak", son yılların başarılı yönetmeni Çağan Irmak imzası taşıyor. Film, düzeni bozulmuş bir köye bir seyyahın gelmesiyle başlıyor.

8 Şubat

/images/100/0x0/55eacccbf018fbb8f8977c73
SEMUM

Yeni yılın ilk Türk korku filminde Ayça İnci, Burak Hakkı, Nazlı Ceren Argon ile Cem Kurtoğlu rol alıyor. Filmde içine şeytan giren Canan Karaca rolü için Ayça İnci başrolde.

8 Şubat

SON DERS

Mustafa Uğur Yağcıoğlu ile Iraz Okumuş’un yönettiği ve Ferhan Şensoy, Ece Uslu, Kaan Urgancıoğlu ile Durul Bazan’ın oynadığı "Son Ders: Aşk ve Üniversite", yurt dışından gelen bir Türk öğretim görevlisinin hikayesini anlatıyor.

15 Şubat

120

Başrollerini Özge Özberk, Cansel Elçin, Burak Sergen, Emin Olcay, Halil Kumova ve Ahmet Uz’un paylaştığı, Özhan Eren ile Murat Saraçoğlu’nun yönettiği "120", Birinci Dünya Savaşı sırasında birliklere cephane taşıyan 120 çocuğun hikayesini anlatıyor.

22 Şubat

BAYRAMPAŞA

Yerli film atağı
Hamdi Alkan’ın yönettiği ve Vural Çelik, Doğa Rutkay, Tamer Karadağlı ile Yasemin Conka’nın rol aldığı "Bayrampaşa-Ben Fazla Kalmayacağım"ın senaryosu mahkumlar tarafından yazıldı. Film, Bayrampaşa Cezaevi’nin günlük hayatına tanıklık ediyor.

29 Şubat

PLAJDA

Murat Şeker’in yönettiği filmde, Sarp Apak, Erdem Baş, Tuba Ünsal, Gürgen Öz başrolde. Film, Gürgen Öz ile Sarp Apak’ın kadın kılığına girdiği sahneleriyle dikkat çekti.

29 Şubat

HAZAN MEVSİMİ

Mehmet Eryılmaz’ın yönettiği ve Zümrüt Erkin, Fatih Al, Erol Babaoğlu ile Erol Tezeren’in oynadığı "Hazan Mevsimi: Bir Panayır Hikayesi", panayırın yakınındaki inşaatta çalışan Cemal ile bulduğu her panayırda çalışan gezgin şarkıcı
/images/100/0x0/55eacccbf018fbb8f8977c77
Nurşen’in hikayesini anlatıyor.

29 Şubat

HAYATTAN KORKMA

"Sacayağı" ismiyle yola çıkan film vizyona girmesine haftalar kala isim değiştirerek, "Hayattan Korkma" adını aldı. Film bir kasabada kendilerine yetecek kadar üreten, ürettiği ile yaşayıp giden üç ailenin öyküsünü anlatıyor.

7 Mart

MÜLTECİ

Reis Çelik’in yönettiği, Halil Ergün, Haluk Piyes, Derya Durmaz ile İbrahim Balaban’ın rol aldığı film, Güneydoğu Anadolu’da yaşayan 20 yaşındaki Şivan’ın hikayesinde, mülteci olarak yurtdışında sığınma kamplarında yaşayanların hikayelerini perdeye taşıyor.

14 Mart

ARA

Ümit Ünal’ın yönettiği ve Erdem Akakçe, Betul Çobanoğlu, Serhat Tutumluer ile Selen Üçer’in oynadığı "Ara", birbirini seven ama aldatan, ölesiye kıran ama bırakamayan dört kişinin hikayesini konu alıyor.

14 Mart

MÜNFERİT

Ali Erkazan, İdil Fırat, Mahir İpek ile Serhat Nalbantoğlu’nun rol aldığı "Münferit", bir kasabada onlarca genç kadına tecavüz edilmesi ve faili meçhul dört cinayetle gelişen olaylar etrafında gelişiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!