Yenilevent salı pazarı ve yaklaşan 28 Şubat

Güncelleme Tarihi:

Yenilevent salı pazarı ve yaklaşan 28 Şubat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2003 18:00

Yenilevent’te salı günleri bir pazar kurulur. Harp Akademileri lojmanlarının nizamiye kapısının karşısına düşen Faruk Nafiz Çamlıbel Sokak’ta. Sokağın caddeye bakan yarısında. Geçenlerde bu pazar birden, bir sel dalgası gibi, ana caddeye, Orgeneral İzzet Aksalur Sokak’a taştı. Mahalle sakinleri kaldırımda yürüyememekten, gürültü patırtıdan, daha da önemlisi hırsızlıktan şikayetçi. Ama Belediye “Orta kesim halk istiyor” diye bir bahane bulmuş.

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediyesi’ne sorduk, topu Levent Zabıta Karakolu’na attılar. Sanki semt zabıtasının karar yetkisi varmış gibi.

“Durum bilgimiz dahilinde” diyor Karakol. Bence bilgileri dahilinde ama kontrolleri dahilinde değil.

Güya “Orta kesim halkın yoğun talebi üzerine” böyle bir karar verilmiş. Beşiktaş Encümeni olur vermiş.

Yolun kapanması, açılması, insanların evlerine gidememesi gibi problemlere de İl Trafik Komisyonu’nun Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü karar veriyormuş ama, onların da bu konuda aldığı şikayet sayısı, "orta kesim"in pazar genişlesin ihtiyacı ve talebinden çok daha azmış.

Şu soruların cevabı yok:

(1) Yoğun talepte bulunan “orta kesim halk kimdir? Yenilevent ve 4.Levent sakinleri değil herhalde. Çünkü bölgede oturanlar (ki nüfus olarak azdır) bu kanserli yayılmadan şikayetçi. Talep Büyükdere Caddesi’nin karşı tarafından, Sanayi Mahallesi ve Çeliktepe’den geliyorsa, oralarda da kurulan pazarlar var.

(2) Madem ki daha çok tezgah açılsın diyorlar, niye ana caddeye yayılacağınıza Faruk Nafız Çamlıbel Sokak’ın aşağısına, Meşelik Parkı tarafına yayılmıyorsunuz? Oradaki “pahalı siteler” istemiyor değil mi?

(3) “Orta kesim halk” daha çok tezgâh açılsın istiyormuş. Ama ana caddeye, Orgeneral İzzet Aksalur Sokak’a yayılanlar adam gibi pazarcı değil ki, resmen işportacı...

Beyler, Yenilevent Salı pazarı bir kanser gibi yayılıyor. Halkı filan bahane etmeden derhal çeki düzen getirin. Yakında kontrol edemiyeceksiniz ve tatsız hadiseler olacak...

Benim gibi sivillerin lafıyla hatadan dönmezseniz, küçük çaplı bir 28 Şubat gelecek arkadan, Harp Akademileri sizi hizaya getirecek bilesiniz... İki lojman soyulsun, bir “yenge”nin çantası kapkaça gitsin... görürüm ben sizin “orta kesimli halkınızın yoğun talebinini...”


Not : Haritadaki kırmızı bölge, pazarın eski yeridir. Mavi noktalar da yayıldığı bölge...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!