Yeni yılı sokakta karşılama rehberi

Güncelleme Tarihi:

Yeni yılı sokakta karşılama rehberi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00

Bu akşam saatler gece yarısına yaklaşırken Türkiye’nin büyük illerinde, sahillerindeki gözde tatil merkezlerinde binlerce kişi sokaklara dökülecek. Konserler, gösteriler eşliğinde yeni yıla hep birlikte girecek. İzmir, Cumhuriyet Meydanı’ndaki geleneksel şölenini sürdürüyor. İstanbul’da belediyeler özel eğlence düzenlemese de açıkhavaya çıkmak isteyenler Kadıköy, Taksim, Nişantaşı, Bakırköy’ün sokaklarını dolduracak. Ankara’da Kızılay Meydanı’nın çılgın kalabalığından çekinenler Kuğulu Park’ta toplanıyor. Antalya ise yeni yılı yine denize girerek karşılayacak.

İSTANBUL

Yılbaşı buluşmaları Nişantaşı Suadiye ve Taksim’de

İstanbul’da yeni yıl kutlamalarının değişmeyen merkezi Taksim Meydanı. Her sene binlerce kişi, konser ve havai fişekler eşliğinde, yeni yılı Taksim Meydanı’nda karşılar. Fakat bu yıl Büyükşehir ve Beyoğlu Belediyesi program düzenlemiyor. Buna rağmen meydana binlerce kişinin akın etmesi bekleniyor.
/images/100/0x0/55eb2465f018fbb8f8adfb97

İstiklal Caddesi’nde süsleme ve ışıklandırmalar zaten günler öncesinden yapıldı. Cadde boyunca yürürken sokak çalgıcıları ve dükkanlardan gelen müzikler de geceyi renklendirecek. Etraftaki barlara ve kulüplere giren çıkanların yapacağı kalabalık da düşünülürse, Taksim’in en canlı kutlama alanlarından biri olacağını tahmin etmek hiç zor değil. Saat 12’ye doğru sokakta adım atacak yer bile kalmayabilir. Fakat bu kalabalığın bunaltıcı ve tehlikeli bir etkisi olduğunu belirtmekte de fayda var. Geçtiğimiz senelerde meydan taciz, hatta yaralanma gibi birçok talihsiz olaya sahne olmuştu.

Kentin Anadolu Yakası’nda yeni yıla girmek isteyenler Suadiye’de toplanacaktı. Kadıköy Belediyesi Suadiye Otoparkı’nda şarkıcı Emre Aydın ve DJ’ler eşliğinde üç saatlik ücretsiz bir gösteri düzenleyecekti. Havai fişekler atılacaktı. Taksim’deki konser gibi, Suadiye’deki etkinlik de güvenlik ve Güneydoğu’daki şehitlere saygı amacıyla iptal edildi. Buna karşın, Bağdat Caddesi yılbaşı kalabalığına hazır.

Bakırköy civarında oturan ve yeni yıla açık havada girmek isteyenlerin adresi ise Bakırköy Özgürlük Meydanı. Bu yıl Özgürlük Meydanı’nda da özel bir gösteri düzenlenmiyor. Ama Taksim kadar olmasa da, Özgürlük Meydanı’nda da kalabalık bir grubun toplanması bekleniyor.

Son yıllarda, açık havada yılbaşı kutlamalarının en gözde mekanı Nişantaşı. Bu yıl da ilçenin sokakları meydanları ışık ve süslemelerle bezendi. Yılbaşı gecesi her köşe başında ayrı bir aktivite olacak. Yerli ve yabancı müziklerle coşulacak ve havai fişekler eşliğinde 2008’e merhaba denecek.

ANKARA

Geleneksel adres Kızılay yeni gözde Kuğulu Park

Başkentin geleneksel yeni yıl gecesi buluşma mekanı Kızılay Meydanı. İstanbul Taksim Meydanı’nın Ankara’daki karşılığı olarak da tanımlayabileceğimiz Kızılay, 31 Aralık gecesi renkli ışıklarla süsleniyor. Şehrin her bölgesinden
/images/100/0x0/55eb2465f018fbb8f8adfb99
konuk ağırlıyor. Meydanın kilit bölgesi Güvenpark. Saatler geceyarısına doğru ilerlemeye başladığında, vatandaşlar parktaki Kurtuluş Savaşı’nın temsil edildiği tarihi Güvenlik Anıtı etrafında toplanmaya başlıyor. Hava sıcaklığının eksilerde seyrettiği gecelerde, eğlence merkezlerinden biri de Güvenpark’ın küçük havuzu oluyor. Vatandaşlar, havuzdaki donan suyu buz pateni sahası olarak kullanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi herhangi bir etkinlik düzenlemiyor. Vatandaşlar, meydana gelen davul ve zurna eşliğinde, uzun halay kuyrukları oluşturarak eğleniyor. Eğlence, havai fişeklerin gökyüzünde oluşturduğu renk cümbüşü ile doruk noktasına ulaşıyor.

Çankaya Belediyesi, bu yıl yılbaşı gecesinde meydanlardaki eğlenceyi Kızılay’ın sokaklarına da taşıma planları yaptı. Esnafla anlaşan belediye Konur, Selanik Sokak ile Yüksel ve Sakarya Caddesi’nin ışıklandırılması için çalışacak. Ayrıca buralarda mini sokak konserleri de organize edilecek.

Ancak, her yeni yıl girişinde büyük bir coşkuya ev sahipliği yapan Kızılay Meydanı, bu özelliğini yitirmek üzere. Kentteki hızlı kültürel değişim, yeni yıl gecelerine de yansıyor. Meydana gelen şehir eşkıyaları, pek çok vatandaşın korkulu rüyası oldu. Alkolün etkisiyle havaya silahla ateş açıyor, çevredeki kamu mallarına zarar veriyor, kadınları taciz ediyorlar. Yılbaşı geceleri artık çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri altında geçiyor.

Son yıllarda Güvenpark’taki taşkınlıklardan kaçan vatandaşın alternatif mekanı Kuğulu Park oldu. Park özellikle kar yağışı olduğu günlerde çok güzel bir manzara sunuyor. Yılbaşı gecelerinde kuğuların, ördeklerin ve güvercinlerin yer aldığı Çankaya’nın simgesi niteliğindeki sevimli parkta yüzlerce kişi buluşuyor.

İçkili mekanın olmadığı parkta, vatandaşlar evlerinden getirdikleri şarapları burada dostlarıyla birlikte içiyor. Kuğulu Park’ın üzerinde bulunduğu Tunalı Hilmi Caddesi ve çevresindeki sokaklar da yılbaşı gecelerinde oldukça hareketleniyor. Tunalı Hilmi, çok sayıda sokak müzisyenini ağırlıyor. Eğlence mekanıyla bilinen hemen paralelindeki Bestekar Sokak da farklı müzik ve eğlence alternatifleri sunuyor. Umut ERDEM

ANTALYA

Yeni yılı denizde karşılıyorlar

Antalya’da yılbaşı gecesi denize girme geleneği, 1995 yılından bu yana sürdürülüyor. Konyaaltı Yaz- Kış Denize
/images/100/0x0/55eb2465f018fbb8f8adfb9b
Girenler Grubu, 31 Aralık’ta saat 23.00 sıralarında Konyaaltı Sahili’nde toplanıyor. Beachpark, 1 nolu plajda buluşan yaklaşık 50 kişi, yılın son dakikalarında mayolarını giyip, kendilerini yaklaşık 15 derecelik sıcaklıktaki Akdeniz’e bırakıyor. Antalyalı denizseverler, daha sonra kumsalda yaktıkları ateşin etrafında, darbuka çalarak yeni yılı kutluyor. Gruptakiler, denizden çıktıktan sonra da kameralara yeni yıl mesajı veriyor. Bu yılbaşı gecesinde de 14’üncü kez buluşacak deniz tutkunları, yeni yılı yine denizde karşılayacak. Geçen yıldan itibaren Konyaaltı Yaz- Kış Denize Girenler Grubu’na Antalyalılar ve kentte tatil yapanlar da katılmaya başladı. Denize girenler ve onları izleyenlerin sayısının bu yıl daha da artması bekleniyor.

İZMİR

İzmir’de yılbaşı diğer şehirlerden farklı yaşanır

İzmir’deki Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen yılbaşı kutlamaları merhum belediye başkanı Ahmet Piriştina’nın
/images/100/0x0/55eb2465f018fbb8f8adfb9d
döneminde başlatılmış, kısa sürede geleneksel hale gelmişti. Yeni yıl akşamı İzmir’in dört bir yanından kentin merkezine toplanan binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı’dan Hilton Oteli, Kordonboyu’na, Pasaport’a kadar insan seli oluşturuyor. Kalabalıkta gençler çoğunlukta. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ünlü sanatçı, grup ve solistlerin, DJ’lerin katıldığı, dans gösterilerinin yapıldığı bir program hazırlıyor. Meşaleler, havai fişekler caddelerdeki coşkuyu artırıyor. Yüzbinlerce kişi, Belediye Başkanı’nın yaptığı geri sayıma hep bir ağızdan katılıyor. Yeni yıla böyle adım atılıyor. Meydandaki kutlamalara katılım her geçen gün artıyor. Bu yıl yine sürpriz sanatçılarla müzikli yılbaşı kutlaması yapılacak.

İzmir’in beş yıldızlı otellerinde düzenlenen Yılbaşı Gecesi Baloları artık eskisi kadar ilgi görmüyor. İzmir Hilton Oteli üç yıl önce balo yemeklerini kaldırdı. Balçova’daki Crowne Plaza’da ünlü türkücü Bedia Akartürk, Balçova’daki diğer beş yıldızlı otelde ise üç ayrı salonda Tan, Sedat Yüce ve Dr. Bilal sahne alacak. Ünlü şarkıcılara bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde ilgi gösteren İzmirli eğlence mekanı işletmecileri 31 Aralık gecesi yine iddialı isimleri konuk edecek. İzmir gece hayatının en gözde mekanlarından Mischka’da Elif Turan sahneye çıkacak. Dario, Kibe ve Sipari gibi restoranlarıyla hizmet veren Çankaya’daki Charlot, Hande Yener’in konseri, Yunan DJ Pantelis’in gösterisiyle yeni yılı karşılayacak. İzmir merkezindeki birçok mekan, otel, restoranda yerel sanatçılar ve yılbaşı kutlamalarının olmazsa olmazı oryantalle, hazırladıkları limitsiz yerli içki ve fiks mönülerle konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Cesur SERT (DHA)

ÇEŞME

Çeşme’de eğlence termalle birleşti

Yaz tatillerinin gözde eğlence merkezlerinden Çeşme, gelişen jeotermal tesisleri sayesinde kış sezonunda da ilgi çekmeye başladı.
/images/100/0x0/55eb2465f018fbb8f8adfb9f


Alaçatı’yla ivme kazanan kış sezonunda otellerdeki doluluk oranlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bayram ve yılbaşında sanatçıların katıldığı gala yemekleri ve termalle yoğunluğu yakalayan Çeşmeli otelciler yeni yılda da aynı konsepti belli aralıklarla uygulamaya devam ederek, otelleri dolduracak.

Yılbaşında ünlü sanatçıların katılımıyla düzenlenecek gala geceleri, ilk kez bu yıl beş yıldızlı otellerin doluluk oranını 10 gün öncesinden yüzde yüze taşıdı. Tiamo, Twins ve ETC Turizm şirketlerinin yılbaşı gecesi Çeşme Altın Yunus Otel’de düzenlediği gecede Gülay Eralp sahne alacak. Bin yataklı otelin, 850 kişilik balo salonlarında günler öncesinden yer kalmadı. Çeşme’nin bir diğer beş yıldızlı turistik tesisi Çeşme Ilıca Hotel’de ise İlhan Şeşen, 31 Aralık gecesi hayranlarıyla buluşacak. 259 oda, 550 yatak ve 800 kişilik balo salonunda doldu taştı. Diğer bir beş yıldızlı, Çeşme Sheraton Otel 398 oda ve 800 yatak kapasitesiyle bayramda iddialı. Otel yılbaşında yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. İki kış sezonudur Çeşme’de özellikle Ebru Gündeş, Hülya Avşar, Nükhet Duru gibi sayısız ünlü sanatçılarla başarılı organizasyon yapan Tiamo, Twins, ETC Tour, yaz sezonlarında Bodrum’un pabucunu dama atan Çeşme’nin kış sezonunda da artık Antalya ile başa baş mücadele etmesini sağlıyor. Çeşme, sanatçısı, organizasyonu, termali ve otelleriyle kabuğunu kırıyor. Tatilciler, Çeşme’deki beş yıldızlı otellerdeki termal, kapalı havuz, hamam, saunada keyif yaparken çocuklarını ise mini kulüpte profesyonel animatörlerle eğlenmelerini sağlıyor.

Yaz sezonunun en gözde beldelerinden Alaçatı da yoğun bir yılbaşı geçirecek. Şık restoran, kafe ve barların önemli bölümü açık. Balık restoranlarıyla ünlü Dalyan’da alternatif balık-rakı seçeneği sunan restoranlar da 31 Aralık gecesi ince saz heyeti ve dansözle konuklarını ağırlayacak. Cesur SERT (DHA)

BODRUM

Bodrum yeni yıla ışıl ışıl girecek

Bodrum Belediyesi, cadde ve sokakları yılbaşı süsleriyle aydınlattı. Bodrum’da yeni yıla otellerde düzenlenen yılbaşı baloları ve İskele Meydanı’nda düzenlenecek kutlamalarla girilecek. Belediyenin İskele Meydanı’na kurduğu sahnede bu gece saat 21.00’den itibaren Türkçe ve yabancı pop şarkıları çalınacak, yöresel sanatçılar türkü söyleyecek,
/images/100/0x0/55eb2465f018fbb8f8adfba1
otellerin animasyon ekipleri dans gösterisi yapacak. Bodrumlular, yeni yıla CHP’li Belediye Başkanı Mazlum Ağan’ın yapacağı konuşmanın hemen ardından havai fişek gösterileri eşliğinde girecek. Yılbaşı hazırlıklarının şimdiden başladığı Bodrum’da, belediye tarafından cadde ve sokaklar ışıklandırıldı. Yılbaşı süsleriyle ışıklandırılan ilçedeki turistik otellerde doluluk oranı şimdiden yüzde yetmişleri aştı.

Bodrum’un dünyaca ünlü Barlar Caddesi’nde 50’ye yakın eğlence mekanı kapılarını yılbaşı eğlencesi için açarken, iç ve dış mekanlarda ısınmak için tüm tedbirler alındı. Bar, disko ve müzikholler, yılbaşında canlı müzik, revü ve oryantal gösterileriyle renklenecek. Diamond Of Bodrum Oteli’nde Banu Zorlu konseri var. Mavi Hotel’de popçu Nilgün ile fantezi müziğin ünlü ismi Nazım sahneye çıkacak. Kedi Bar’da ise pop caz alanında çalışan Evrim Özsuca, Sezgin Restoran’da Tolga ve Bitez’deki Poyraz Restoran’da Nihal sahne alacak.

Bodrum’da dört ve beş yıldızlı oteller de yılbaşı galaları ve konaklama için özel kampanyalar hazırladı. Yılbaşı gecesi, dört ve beş yıldızlı otellerde eğlence ve konaklama ücretleri 130 YTL ile 350 YTL arasında değişiyor. Yılbaşında yine Bodrum Barlar Sokağı’nda açık olan bar ve diskolar eğlence programları düzenledi. Bar, disko ve eğlence mekanlarında yerli ve yabancı içkilerin fiyatları 7-45 YTL arasında değişiyor. Birçok mekanda konserler verilecek. Nilüfer KANDIRMIŞ (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!