Yeni moda: gong terapisi

Güncelleme Tarihi:

Yeni moda: gong terapisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hayatınızda hiç ‘‘gong’’landınız mı? Hani çoğumuzun sinemalarda tanıştığı, Holywood’un eski devlerinden ‘‘Rank’’ yapım şirketinin filmlerinden birinin başlangıcında, bir insan azmanı tarafından çalınan gongdan bahsediyoruz...

İşte o gongun benzerleri, şimdi, gong terapisi uzmanı olduğunu söyleyen Don Conreaux tarafından toplu psikoloji terapilerinde kullanılıyor. Conreaux’ya göre 100, 150 kişilik gruplar halinde bile yapılabilen gong terapisi seansları bir çeşit ruh banyosu işlevi görüyor. Tabii su içinde değil ses dalgaları içinde yüzülen bir banyo...

Yaklaşık 45 dakika süren gong terapisi seanslarına katılanlar üzerlerindeki giysileriyle sırtüstü yere yatıyorlar. Tek yapmaları gereken, belirli aralıklarla çalınan gonglardan çıkıp kendilerine ulaşan ses dalgalarını hisetmek.

Conreaux bu ses dalgalarının diğer sesleri bloke ettiğini ve beyne üşüşen düşünceleri uzaklaştırdığını söylüyor. Farklı gonglardan çıkan farklı ses tonları, iddiaya göre farklı duyguları uyarıyor ve farklı fiziksel tepkilere yol açıyor. Tibetli rahipler ve Çinliler tarafından meditasyon amacıyla yüzyıllardır kullanılan gonglar, Conreaux’nun aracılığıyla şimdi New York ve Londra’da yaygınlaşıyor.

Gong terapisini, son yıllarda oldukça yaygınlaşan ve bilim dünyasınca da kabul görmeye başlayan müzik terapisinden ayıran en önemli özelliği sağırlara da uygulanabilir olması. Gong sesinin havada yarattığı titreşimler çok güçlü olduğu için, sağırlar tarafından da algılanabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!