Yeni annenin hediyesi ‘Nurtopu’

Güncelleme Tarihi:

Yeni annenin hediyesi ‘Nurtopu’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2004 16:10

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, doğum yapanların yararlandığı hemşirelik hizmetini hediye edilebilecek ürün haline getirdi. Nurtopu Mono ve Nurtopu Multi ürünleri anne ve bebeğe yaklaşım, emzirme, annenin genel bakım ve kontrolünü içeriyor.

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri yeni ürünüyle yeni doğan bebeklere verilen hediye kavramını değiştirecek. Cumhuriyet altını ve çiçek gibi hediyelerin yerini alabilecek, yeni annenin ve bebeğin bakım ve beslenmesini içeren 'Nurtopu Anne Bebek Sağlığı Programı'nı ürün haline getirdi.

Şirket bu programla yeni doğan annelere verilen hediyelerin konseptini de geliştirmek istiyor. Şirketler için de doğum yapan çalışanlarına ve çalışanlarının eşlerine yönelik yeni bir hediye fikri yaratmayı hedefliyor.

Nurtopu Anne Bebek Sağlığı Programı, Ezcacıbaşı Sağlık Hizmetleri bünyesinde bir yıldır verilen bir hizmet. Satın alınabilecek bir ürün haline ise yılbaşından itibaren getirilmiş.

Ezcacıbaşı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Sarper Tanlı, programın anne ve bebeğe yaklaşım, emzirme, annenin genel bakım ve kontrolünü içerdiğini belirtiyor. Yenidoğan hemşireleri evlere giderek uygulamalı olarak annelere neler yapmaları gerektiğini anlatıyor. Hizmet çocuk mağazalarından internete kadar pek çok yerden temin edilebilecek bir ürün haline getirilmiş. Tanlı, şirketlerin çalışan memnuniyetini artırmak için verecekleri bir hediye olmasını sağlamaya çalıştıklarını söylüyor. Aralarında Eczacıbaşı Bilgi İletim, Nivea, Baxter gibi firmaların bulunduğu sekiz şirket bu hizmeti çalışanlarına doğum hediyesi olarak veriyor.

Tanlı, bazı şirketlerin tüzüklerinde bile doğum yapan çalışanlara hediye verilmesi yönünde bir madde bulunduğunu belirtiyor. Nurtopu'nun şirketler için değişik bir hediye fikri olabileceğinden söz ediyor. Tanlı, Türkiye'de yeni doğum yapan kadınlara anne ya da kayınvalidenin yardımının yaygın olduğuna değiniyor:

‘‘Herkesin yanında böyle insanlar da olmayabiliyor. Hemşirelerimiz annelere bebekleriyle ilgili yapmaları gereken her şeyi uygulamalı olarak gösteriyor.‘‘

İKİ HİZMET PAKETİ

Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri, Nurtopu Mono ve Nurtopu Multi'yi şirketlerin de çalışanlarına doğum hediyesi olarak verebileceği bir ürün olarak geliştirmiş. Nurtopu Mono, doğumdan sonraki ilk hafta anne ve bebeğin yenidoğan hemşiresi tarafından ziyaretini kapsıyor. Nurtopu Multi, bebek ve annenin üç kez ziyaret edilmesini içeriyor. Bebek doğumunun ilk haftasında, 40 günü doldurunca ve mamaya başlayacak duruma geldiği altıncı ayında ziyaret ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!