Yemekten 1.5 saat sonra su içilmeli

Güncelleme Tarihi:

Yemekten 1.5 saat sonra su içilmeli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Cindy’nin diyetisyeni Türkiye’de

Cindy Crawford’un diyet danışmanlığını yapan Fransız Dr. Yann Rougier, zayıflamak ve formda kalmak isteyenlerin Hipokrat'ın ünlü sözüne sadık kalmalarını istedi: ‘‘Yiyeceğin senin tek ilacın olsun...’’

Cindy Crawford ve Claudia Schiffer gibi iki dünya güzelinin yanı sıra, Arsenal, Monaco, Chicago Bulls takımlarının ve Monaco kraliyet ailesinin de diyet danışmanlığını yapan Fransız Dr. Yann Rougier, Türk meslektaşları ile İstanbul'da buluşarak diyet araştırmalarını anlattı. İstanbul Balmumcu'daki Enka Konferans Salonu'nda bir konferans veren olan Dr. Rougier, 20 yıllık araştırma sonuçlarından çıkan ‘‘altın diyet kuralları’’nı Hürriyet'e anlattı. Dr. Rougier, diyet yapanlardan Hipokrat'ın ünlü sözü ‘‘Yiyeceğin senin tek ilacın olsun’’ ilkesine bağlı kalmalarını istedi. Dr. Rougier'in diyet önerileri şöyle:

MUCİZEYE İNANMAYIN Çok sıkı kurallı diyetten kaçının. Mucize reçetelere güvenmeyin.

YİYECEĞİN NİTELİĞİ Yiyecek miktarından çok, niteliğine sınırlama getirin.

SIK VE HAFİF YİYİN 2.5 saat arayla hafif yemek yemeyi tercih edin.

ÖĞLENE KADAR SU İÇİN Normal bir günde, bir litresi sabahtan öğlene kadar olmak üzere, toplam 1.5 litre su için. Yarım saatte bir yarım bardak su ideal bir ölçüdür.

YEMEK SONRASI SU Yemeklerden 15-30 dakika önce su içmeye ara verin. Yemek sırasında bir bardak su içebilirsiniz. Yemekten hemen sonra içilen su, midenizdeki sindirim faaliyetine olumsuz etkide bulunur. Yemekten 1.5 saat sonra tekrar su içmeye başlayabilirsiniz.

AŞIRI KİLONUN NEDENİ Aşırı kilo sorununun en büyük nedeni, kana çabuk karışan şeker içeren kola ve sodalı içecekler, kremalı pastalar, tatlılar ve fast food türü doymuş yağ içeren yiyecekler. Bu tür yiyeceklerden kaçınmak başarılı bir diyetin anahtarıdır.

ÇAYDA ŞEKER SORUNU Çayı şekersiz içmek iyi bir yöntem ancak aynı şey kahve için geçerli değil. Çünkü şekersiz olsa bile kahvenin içindeki kafein, vücutta şeker çözülüp kana karışmasına yol açar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!