Yaşlanmayı yavaşlatmak elinizde

Güncelleme Tarihi:

Yaşlanmayı yavaşlatmak elinizde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Amerikalı doktor Isadore Rosenfeld, yeni kitabında, yaşam biçimine ve beslenme alışkanlıklarına özen gösterilerek yaşlanmanın geciktirilebileceğini söylüyor.

12 ALTIN ÖNERİ

Sigarayı bırakın

Düzenli egzersiz yapın

Her hangi bir hastalık ya da düzensizliğin baştan önünü almak için düzenli testler yaptırın

Erken emekli olmayın, aileniz ve dostlarınızla sık görüşmeye çalışın

Hareketli bir sosyal yaşantınız olsun, yeni arkadaşlar edinmeyi ihmal etmeyin

Bol bol uyuyup dinlenin ve gevşeyin

Makul derecede yiyin ve için

Güneşte, sıcakta ve soğukta çok kalmayın

Evde, işte, eğlencede gerekli güvenlik önlemlerini alın (arabaya bindiğinizde emniyet kemerinizi takın)

Parasal durumunuzu ayarlayın. ‘bir sonraki yemeği nerede yiyeceğim’ diye düşünmeyin ve tatile ihtiyacınız olduğundan bir miktar paranız olsun

Hayata olumlu yaklaşın

İşte ve eğlencede sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın. (ANKA)

TIP DÜNYASINDAN KISA KISA

Kırık kemiğe polyester iplik

AMERİKALI bilim adamları, kumaş yapımında kullanılan polyester ipliğini, kırılan kemiklerin iyileştirilmesinde başarıyla kullandı. Mayo Klinik araştırmacılarından Dr. Michael Yaszemski ve arkadaşları, denek olarak kullandıkları hayvanlarda kırılan kemiklerin bulunduğu bölgeye polyester ipliği enjekte edildi. Kırığı ağ gibi kaplayan iplik kemikdokusu gelişimini hızlandırdı.

Göğüs kanserine ‘çok erken’ teşhis

GÖĞÜS kanseri riski bulunan kadınlarda 15 yıl önceden bu tehlikenin saptanabileceği ortaya çıktı. Liverpool Üniversitesi araştırmacılarının Clatterbridge Hastanesi doktorlarıyla birlikte yürüttükleri üç yıllık bir araştırmanın sonuçlarına göre, ilerde göğüs kanseri olma ihtimali bulunan kadınlarda östrojen taşıyan göğüs hücreleri, risk taşımayanlara göre anormal faaliyet gösteriyor. Risk taşıdığı saptanan kadınlarda ilaç tedavisi kanseri engelleyebiliyor.

Sigara bebeğin davranışını bozuyor

HAMİLELİKTE sigara içen kadınların sadece kendilerine değil, aynı zamanda bebeklerine de büyük zarar verdiği anlaşıldı. Oluşum sürecinde nikotine maruz kalan çocuklarda davranış bozukluklarına, diğer çocuklara oranla, dört kat fazla rastlanıyor. Amerikalı araştırmacı Doktor Alan Leshner bebeğin beynine yeterli oksijen gitmemesinin ileride isyankar ve riskli davranışların ortaya çıkmasına yol açtığını, yetişkinliklerinde suç işlemeye daha yatkın olabileceklerini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!