Yaşam kalitenizi yükseltin

Güncelleme Tarihi:

Yaşam kalitenizi yükseltin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2004 00:00

Yapacağınız bazı değişikliklerle, yaşam kalitenizi yükseltmeniz ve hayatınıza sağlıklı bir yön vermeniz mümkün.İsterseniz klasik ana başlıkları bir kez de bu köşemizde tekrarlayalım; 1- Dengeli beslenmenin sağlıklı bir kahvaltı ile başladığını unutmayın. 2- Karnınızı tıkabasa doldurmadan, sofradan aç kalkın! 3- İlerleyen yaşla beraber, metabolizmanızın hızının düşeceğini unutmayın ve yaşınıza göre beslenin. 4- Beslenmenizi vitamin ve minerallerle zenginleştirin. 5- Hızlı yemek yemeyin ve öğünleri geçiştirmeyin. 6- Stresle yaşamaya alışın. 7- Spora ayıracağınız zamanın; sağlık, zindelik ve uzun ömür olarak size geri döneceğini hep hatırlayın.İNCE NOKTALARDerin dondurucudan çıkardığınız et ya da balıkları en çabuk ve en sağlıklı şekilde çözmenin bir diğer yöntemi de, soğuk suyun içinde bekletmektir.HAFİF VE KEYİFLİTürk usulü suşiYapılışı:Önce, havuç, kırmızı biber ve salatalıkları yıkayıp, kibrit çöpü formunda doğrayalım. Fakat salatalıkların kabuklarını soymayacağız. Kararmamaları için limonlu suyun içinde bekletelim. Pirinci, su ve sirkeyle en fazla 15 dakika haşlayalım. Diri olan pirincin suyunu hemen süzelim. Taze asma yapraklarını kaynayan suya sokup, 2 dakika kadar haşlayıp, hemen çıkaralım ve soğuk sudan geçirip, süzdürelim. Şimdi mutfak tezgahının üzerine asma yapraklarını serelim. Yaprağın kenarına 1 tatlı kaşığı pirinç koyalım, üzerine 2-3 adet salatalık, havuç ve biber koyarak, dondurma külahı şeklinde saralım. Aynı işlemi, bütün yapraklara uyguladıktan sonra, suşileri düz bir tabağa dizelim ve üzerine bolca nar ekişisi gezdirerek, servise sunalım.Yemekçinin notu: İsterseniz, nar ekşisini haşlanan pirinçle karıştırıp, daha sonra yapraklara sarabilirsiniz.6 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişirme süresi 10 dakikaMalzeme listesi15 adet taze asma yaprağı1 su bardağı pirinç1 adet orta boy salatalık1 adet orta boy havuç1 adet orta boy kırmızı dolmalık biberPirinci haşlamak için4 su bardağı su2 yemek kaşığı sirke1 tutam tuzSosu için1 çay bardağı nar ekşisiPortakallı kremaYapılışı:Öncelikle bir tencerede, yumurtayı toz şekerle 5 dakika kadar çırpıp, üzerine; süt, vanilya ve mısır nişastasını ekleyip, iyice karıştıralım. Sonra da, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım ve sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye değin kremayı pişirelim. En sonunda, ılınan kremayı ufak kaselere ya da kup bardaklarına paylaştırıp, üzerini portakal reçeli ve çekilmiş bademlerle süsleyip, buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Sonra da servise sunalım.8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 20 dakikaKrema için5,5 su bardağı süt4 yemek kaşığı mısır nişastası1 paket vanilya1/2 su bardağı toz şeker1 adet yumurtaÜzeri için3 yemek kaşığı portakal reçeli2 yemek kaşığı çekilmiş badem
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!