Yarasa Müjdat

Güncelleme Tarihi:

Yarasa Müjdat
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2001 00:00


Neslihan AKDAŞ
Haberin Devamı

Müjdat Gezen, 40'ıncı sanat yılını bir operetle kutluyor. İlk kez 1875'te Viyana'da sahnelenen, Johann Strauss'un eşsiz müziğiyle süslü ‘‘Yarasa Opereti’’nde bir gardiyanı canlandıran Gezen, ‘‘Çok heyecanlıyım’’ diyor.

Fransız ruhu ve Viyana neşesini birleştiren ‘‘Yarasa Opereti’’nin Müjdat Gezen'li versiyonu, 20 Mart akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde seyirciyle buluşacak. İlk sahnelenişinden bugüne çok uzun zaman geçmesine karşın, her oynandığında sanatseverlerin ilgisini eksik etmediği opereti, konuk orkestra şefi Helge Dorsch ve yurtdışında uzun yıllar yaptığı çalışmalarla ülkemizi başarıyla temsil eden şef Nezih Seçkin, dönüşümlü olarak yönetecekler. Profesyonel sanat yaşamının 40'ıncı yılını kutlayan Müjdat Gezen'in bu projede yer almasını, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Sedat Öztoprak istemiş. Sanat hayatı boyunca böyle bir teklifle karşılaşmayan Gezen, şunları söyledi:

‘‘Bir gün Sedat Öztoprak beni aradı ve bu operette rol almamı teklif etti. Ben kendisiyle görüşmek için geldiğimde, kendimi bir anda provalarda buldum. Bu operetin sahnelendiği her ülkede benim oynadığım gardiyan rolünü o ülkenin ünlü bir komedyeni oynuyor. Türkiye'de de bu rol bana verildi. Oynadığım rolün operayla direkt ilgisi yok. Tiyatroda oynacağım sarhoş bir gardiyan rolü gibi bakabiliriz. Hiç arya söylemiyorum mesela.’’ Operette rol alan diğer oyuncular ve orkestradaki pek çok isimle de konservatuvar yıllarında arkadaş olduğunu söyleyen Gezen, onlarla ilk kez aynı sahneyi paylaşmanın heyecanını yaşıyor. Önder Gökseven'in sahneye koyduğu eserde, Hakan Aysev, Süha Yıldız, Nursel Öncül, Ayşe Sezerman, Hande Soner, Ferdi Atuner, Sevan Şencan, Aylin Ateş, Lynn T. Çağlar, Efe Kışlalı, Songür Ünal, Bülent Atak, Ahmet Öncül, Faruk Göker, Çağrı Köktekin, Aslı Ayan, Özlem Soydan, Ayhan Kahya, Mehmet Ortaç, Gizem Erem, Gülgün Polat oynuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!