Yalnız Kovboy İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Yalnız Kovboy İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 20:58

‘Vahşi Batı’nın yalnız kovboyu’ ya da ‘Gölgesinden hızlı silah çeken kovboy’ desem aklınıza ilk ne gelirdi?

Haberin Devamı

Tabii ki Red Kit!
Asıl adı Lucky Luke ama biz onu Türkiye’de Red Kit olarak tanıdık, sevdik. Belçikalı karikatürist Morris’in dünyaya ve pek çok nesile bahşettiği müthiş karakter.
Sadık beyaz atı Düldül ve sevimli köpeği Rin Tin Tin ile beraber suçluların ve adaletsizliğin amansız düşmanı! Ve tabii ki başbelaları Dalton Kardeşler; Joe, William, Jack ve Averel’i de unutmayalım.
Şimdi bu müthiş kahraman 17 Haziran’a kadar tüm maceralarıyla Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde.

RED KIT KASABASI YAPILDI

Çizgi roman araştırmacısı Didier Pasomonik’in küratörlüğünde hazırlanan ‘Red Kit İstanbul’da’ sergisi için galeri, küçük bir Red Kit kasabasına dönüştürüldü.
Vahşi Batı stili bir bar kapısından geçilerek girilen sergi salonunda evler, posta arabaları ve ünlü çizgi roman karakterleri Red Kit, Düldül, Daltonlar, Rin Tin Tin, Billy the Kid, Calamity Jane ve diğerleri bulunuyor.
Ayrıca orijinal çizimler, karakterlerin oluşum süreçleri, çizgi roman endüstrisinin gelişimi, Red Kit evreninin perde arkası, Red Kit’e özgü dünya görüşü ve korsan çizimli albüm kapaklarından İzzet Günay-Sadri Alışık’lı sinema afişlerine dek Red Kit’in Türkiye macerası da bu sergide.
Serginin afiş ve panosunda kullanılan İstanbul silüetli Red Kit çizimi de, Morris’in izinde Red Kit’in maceralarını devam ettiren Achde tarafından özel olarak çizildi.

ETKİNLİKLER DE VAR

Haberin Devamı

Yapı Kredi Kültür Merkezi, Red Kit İstanbul’da sergisine ek olarak mayıs ayında iki farklı etkinlik de düzenliyor.
19 Mayıs Cumartesi günü çocuklar için ‘Red Kit İstanbul’da, Çocuklar Bu Sergide!’ başlığında bir yaratıcı drama ile okuma atölyesi düzenlenecek. Çiğdem Odabaşı sorumluluğunda 14.15-16.15 saatleri arasında yapılacak çalışma 9-13 yaş aralığına hitap ediyor.
21 Mayıs Pazartesi günüyse büyüklere yönelik bir söyleşi var: ‘Red Kit’in Türkiye Serüveni’. Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi’nde Levent Cantek, Okay Gönensin ve Eray Canberk’in katılımıyla düzenlenecek söyleşide Red Kit’in adının nereden geldiği, zamanında yayınlanan korsan Red Kit albümleri, Red Kit’in Yeşilçam macerası ve daha pek çok şey konuşulacak.
(212) 252 47 00.

300. YIL ANISINA

Haberin Devamı

Fransız yazar, düşünür, felsefeci Jean-Jacques Rousseau’nun doğumunun 300. yılı etkinlikleri kapsamında, farklı ülkelerin sinemacıları, çektikleri kısa filmlerde felsefecinin hayatını ve eserlerini özgürce ele aldılar. La Faute a Rousseau (Kabahat Rousseau’nun) başlığını taşıyan bu koleksiyon, kurgu, belgesel, deneme ya da animasyon türlerinde gerçekleştirilmiş 50 kısa filmi bir araya getiriyor. Ve bu koleksiyondan seçilen 12 film, 16 Mayıs saat 20.00’de İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde.
(212) 393 81 11.

FÜRUZAN’LA DAHA SAMİMİ

Sabit Fikir ve İstanbul Modern işbirliğiyle düzenlenen ve bugüne dek pek çok önemli edebiyatçıyı binlerce okurla buluşturan ‘Sözünü Sakınmadan’da 15 Mayıs’ta Semih Gümüş ve Ömer Türkeş’in konuğu Füruzan olacak. Parasız Yatılı, Kırk Yedi’liler, Sevda Dolu Bir Yaz gibi eserlerin yazarı Füruzan’ı bu söyleşide daha yakından tanıyacaksınız. (212) 334 73 00.

YENİ BİR FESTİVAL

Haberin Devamı

İstanbul 16-20 Mayıs tarihleri arasında yeni bir festivale kavuşuyor; 1. İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali. Dünyada 50, ülkemizde de son 10 yıldır revaçta olan doğaçlama tiyatronun zaten artık bir festivali de olmalıydı. İstanbulimpro ve Akla Ziyan Oyuncular Topluluğu’nun işbirliğinde başlatılan festivalde Türkiye ve dünyadan pek çok katılımcı sahne alacak, atölye çalışmaları yapacak. (532) 332 05 33.

YAŞAM ARŞİVİNİ AÇTI


Türkiye’de litografi yöntemini kullanan nadir sanatçılardan Claire Arkas, yeni sergisi ‘Yaşam Arşivi’ni Ekavart Gallery’de açtı. 24 Mayıs’a kadar sürecek sergideki işlerde plastik kurgular, desenler ve özellikle çarpıcı renkler dikkat çekiyor.
(0212) 252 81 31.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!