Y2K şarkısını beceremedim

Güncelleme Tarihi:

Y2K şarkısını beceremedim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

Son albümü ‘‘Songs From The Last Century’’ piyasaya çıkan George Michael

Blue Jean Ocak sayısında okurlarına, çok özel bir CD hediye ediyor. Dance ve house parçalarından oluşturulan ‘‘Into The House Journey 2000’’ adlı bu çok özel albüm, Blue Jean okurlarına özel olarak tasarlandı. Türkiye'nin rakipsiz gençlik ve müzik dergisi Blue Jean, ayrıca dopdolu bir dergiyle çıkıyor okurlarının karşısına. George Michael, Beck, Metallica, Fionna Apple, Beastie Boys ve Shakira'yla ilgili özel röportajlar ve yazıların yanısıra, Spice Girls'ten Emma ve Metallica'nın dev boyutlu posterleri de derginin okurlarını bekliyor.

Ünlü şarkıcı George Michael son albümünün piyasaya çıkması dolayısıyla Capitol Radio ile yaptığı söyleşide, bazı itiraflarda bulundu. Yılbaşından önce bütün dünyaya ilan ettiği dijital kıyametle ilgili iddialı şarkısını bir türlü bitiremediğini, yaptığı kadarının da iyi olmadığını söyledi...

Son albümünüz ‘‘Songs From The Last Century’’de yer alan kayıtları nasıl seçtiniz?

-Doğrusu, bu ismi (Son Yüzyılın Şarkıları) vermeyi düşündüğümde biraz iddialı kaçacağını biliyordum. Bunlar hep söylemek istediğim şarkılar. Geçen yüzyılın en önemli şarkıları bunlardır, demiyorum. Elvis yok, Beatles yok. Sanırım, geçen yüzyıl sadece rock'n roll değildi, demek istiyorum. Ondan önce de sonra da çok güzel şeyler bestelendi.

Roxanne ilk ne zaman yayımlanmıştı, o zaman sevmiş miydiniz?

-Açıkça söylemek gerekirse, bu Sting'in en sevdiğim şarkısı değil. Ancak, en çok saygı duyduğum iki kişi varsa, onlar da Sting ve Bono. Çünkü onlar benim kariyerim başladığında en iyileriydi.

Robbie Williams hakkında ne düşünüyorsunuz? Onunla dost musunuz?

-Evet, geçen akşam konuştuk mesela. Onu uzun bir süredir tanıyorum. Güney Fransa'da süper bir yattaydık, Paula Yates, Michael Hutchence, Simon Le Bon, Yasmin ve Robbie vardı. Onu böyle tanıdım. Onu çok severim. Dün gece yaptığımız konuşmadan anlıyorum ki, herşey harika denecek derecede yolunda giderken insan nasıl birden kendini yalnız hissederse, o da aynı duygular içinde. Ben de sanırım Andrew'den ayrıldıktan sonra aynı durumdaydım.

TV'de Yılın Şarkısı seçilecek. Sizce hangisi kazanır. Britney Spears, Baby One More Time, Eiffel 65 Blue, Livin' La Vida Loca, When You Say Nothing At All? Hangisini seçerdiniz?

-Sanırım Ricky Martin'i seçerdim. Livin' La Vida Loca... Müthiş dansediyor.

Siz niye artık dansetmiyorsunuz?

-Ben artık yaşlı bir adamım öyle değil mi?!

Ricky Martin sahneye çıktı mı millet deliriyor. Sizin için de aynı şey oluyor. Neler hissediyorsunuz?

-Sahnede olmayı seviyorum! Bir şöhret olduğun zaman, her türlü aşırılığı görüyorsun. Bir yandan bazı insanlar seni o kadar çok seviyor ki, ne yapacağını şaşırıyorsun, öbür yandan, normal şartlarda asla görüşmek istemeyeceğin birtakım insanlar gelip diğer hayranların gibi olmadıklarını göstermek ister gibi kaba davranıyor, hatta hakaret ediyor... Kısacası zırdelilerden en iyi kalplilere kadar herkesi tanıyorsun!

Yeni yılda bir dans projeniz var mı?

-Tam da şu sırada böyle bir albüm üzerine çalışıyorum. Gerçekten müthiş bir pop albümü olacak, dansa dayalı... Henüz ayaklarımı hızla hareket edecek kadar gücüm varken yapayım dedim!

‘‘Last Christmas’’ adlı şarkınız gerçekten tüm zamanların en iyi noel şarkılarından biriydi. O günleri hatırlayınca ne düşünüyorsunuz?

-Şimdi videoya baktığımda şaşırıyorum. Ne kadar fazla saç varmış! Hani o yemek masasının etrafındaki sahne var ya; bakınca hoşuma gidiyor, çünkü hepsi arkadaşlarım. Ama ne uzun saçları varmış! İnsan başka bir şey görmüyor!

Cliff Richard'ın ‘‘Millennium Prayer’’ şarkısı sanırım listelerin başına fırlayacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-Ah, evet, bu konuda bazı görüşlerim var! Cliff Richard her gün radyoya çıkıp ne kadar fazla sayıda hit parçası olduğunu söylüyor, doğru, büyük başarı. Ancak bu şarkı için tam bir kilise kampanyası yapıldı. Bence bu, dinin sömürülmesinden başka bir şey değil. EMI plak şirketinin buna nasıl izin verdiğini anlamıyorum. Bu bir sömürü, çünkü birçok insan hıristiyan oldukları için bunu satın almalarının bir görev olduğunu düşünecek. Benim görüşüm bu işte!

Son karşılaşmamızda bana ‘‘milenyumda bir numaralı parçayı ben yapacağım, 2YK gibi bir şey olacak’’ demiştiniz. Ne oldu?

-Bu konuda gerçekten utanıyorum, suçlu hissediyorum kendimi. Şarkıyı yazmaya başladım, çok iyi olacağına inanıyordum; adı da Y2K idi. Ama bir başkası daha Y2K adını alır diye korktum, bu ismi kendi adıma tescil ettirmek istedim. Ama şarkı hiç de iyi gitmiyordu. Bitirdiğimi iddia ettim. Ama milenyuma yakışacak bir şarkı değildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!