Vücudunuz yaza hazır mı?

Güncelleme Tarihi:

Vücudunuz yaza hazır mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2010 09:25

Son yılların en etkili tedavi yöntemi ozon terapisi ile yaza formda bir vücutla başlayabilirsiniz. Bölgesel zayıflama için ise LPG öneriliyor.

Haberin Devamı

İlkbahar, ılık havası ve yağmurlarıyla kendini hissettirmeye başladı. Yaz mevsimi ise kapıda. Peki vücudumuz yaza hazır mı? Kilo problemi yaşayanlar ya da selülitleri ile başı dertte olanlar yaz mevsimi için pek heveslenmeyecek ama şimdi bir değişiklik yapıp yazı formda karşılayabilirsiniz. Son yılların en etkili tedavi yönetimi ise ozon terapisi.

ÜÇ AY İÇİNDE YAĞ KAYBI MÜMKÜN

Ozon tedavisi insan vücudunu alarma geçiren bir aşılama yöntemi. Metabolizmayı hızlandırdığı ve yağdan elde edilen enerji miktarını artırdığı biliniyor. Bununla birlikte sadece ozon tedavisi alarak zayıflama beklenmemeli. Uygun bir diyet ve egzersiz programı ile birlikte uygulanacak haftalık ozon tedavileri ortalama üç ay içerisinde yağ kaybını büyük oranda kolaylaştırır.

Haberin Devamı

Ozon uygulanan bireylerde iştahın daha kolay kontrol edildiğini belirten Epila Slimed Club yetkilisi Ayşe Bocan, "Sabah yorgunluklarının azalması ve hareketlilik artışı ile ozon terapisi kilo verilmesini kolaylaştırır. Özellikle metabolizması yavaş, çok kolay kilo alan ve vermekte zorlanan kişilerde ozon tedavisi ideal vücut ağırlığının sağlanması ve korunmasında en büyük yardımcılardan bir tanesidir" dedi.

BÖLGESEL ZAYIFLAMA İÇİN LPG

LPG yöntemi ise özellikle bölgesel zayıflamalar da tercih edilen bir tedavi şekli. LPG yöntemi, cildin mikrodolaşımı yeniden sağlanarak bağ dokusunun kendini onarmasını sağlar. Yaklaşık 35 dakika süren seanslar için hasta özel LPG giysisi verilir. Uygulamada vücut yapısına bağlı olarak en fazla gereksinim duyulan bölgeler üzerine yoğunlaşılır.

SELÜLİTE KARŞI MEZOTERAPİ

Selülitlerden kurtulmanın yolu Mezoterapi. Mezoterapi, vitaminlerin, minerallerin, aminoasitlerin, enzimlerin, homeopatik ilaçların, karışımlar halinde, mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemi olarak açıklanıyor.

Bu yöntem tüm dünyada özellikle selülit tedavisi başta olmak üzere cilt yenileme, bölgesel incelme, saç tedavisi gibi bir çok alanda yaygın olarak kullanılıyor. Selülitli alanda kan akımının ve lenfatik dolaşımın düzenlenmesiyle, yağ depozitleri çözülür, yağ hücreleri yağlarını yakmaya başlar ve sertleşmiş bağ dokusu düzelir.

Mezoterapinin en büyük avantajlardan biri, bölgede zayıflama sağlarken sarkma probleminin olmaması ve tam tersine toparlama ve şekillenme göstermesi.

Haberin Devamı

SIKI KALÇALARA KARBOKSİTERAPİ

Karboksiterapi yöntemi kalça bölgesinin tedavisinde kullanılıyor. Bu yöntemin çıkış noktası, bir ortamın oksijensiz bırakılmasının o ortamdaki yağ dokusunun azaltılmasını tetiklemesi.

Cildin altına ince bir iğne aracılığıyla karbondioksit gazının verilmesi, öncelikle o bölgeye kan akışını hızlandıran, daha da önemlisi dolaşımı düzenleyen bir mekanizmayı tetikler. Bu sayede kanın birinci görevi olan oksijen taşıma işlemi başlar. Karbondioksit verilen bölgeye gelen kanın bu bölgedeki karbondioksiti alıp yerine oksijen bırakmasıyla yağ hücrelerinde yağ yakımı başlatılır.

Uzmanlar, karboksiterapinin özellikle LPG ile desteklendiği zaman mükemmel bir selülit tedavisine, bölgesel zayıflamaya ve sıkılaşmaya olanak sağladığına dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

KAVİTASYON ULTRASOUND İLE İSTENEN BÖLGEDE İNCELME

Zayıflama konusunda kullanılan yöntemlerden biri de kavitasyon ultraound tedavi yöntemi. Bu yöntem, bölgesel yağlanma ve selülit ile ultrason yardımıyla savaşarak büyük oranda incelme sağlıyor.

Uzmanlar, kullanılan ultrason cihazı sayesinde portakal görünümlü yağ tabakasının parçalandığını ve parçalanan bu yağ tabakasının sıvı bir hale gelerek idrar yolu ile vücuttan atıldığını belirtiyor. Yaklaşık iki hafta sonunda selülitli bölgenin görünümünde düzelmeler meydana geliyor. Ayrıca derinin yağ gözeneklerini de sıkılaştırdığı için, bir toparlanma da sağlanmış oluyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!