Ve Mickey Mouse karşınızda

Güncelleme Tarihi:

Ve Mickey Mouse karşınızda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2010 14:11

Mickey Mouse, Minnie, Donald Duck ve Goofy... Çoğumuz onların çizgi filmlerindeki maceralarla büyüdük.

Haberin Devamı

Aylardır konuşulan Disney Live! “Mickey’nin Masal Dünyası” 21 Ocak’ta perdelerini açıyor. Sahnede kimler yok ki; Mickey Mouse, Minnie, Donald Duck, Goofy, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Sindrella... 2875 kişilik Haliç Kongre Merkezi’nde sahnelenecek müzikalde Disney dünyasından üç masal anlatılacak. Fuayede çocuklar için sürpriz etkinlikler yapılacak.

Mickey Mouse, Minnie, Donald Duck ve Goofy... Çoğumuz onların çizgi filmlerindeki maceralarla büyüdük. Şimdiki çocuklar da hâlâ televizyonda onları görünce çığlıklar atıp koşuşturmaya başlıyor. Mickey’nin şaşkınlığı, Minnie’nin sevimliliği ya da Donald’ın kızgınlıkları onları sevmemiz için en önemli sebeplerden.

Şimdi İstanbul Çocuk Tiyatrosu, bu kahramanları daha yakından görmemizi sağlıyor. Son iki yıldır üzerinde çalıştıkları proje sayesinde Disney Live “Mickey’nin Masal Dünyası” adlı müzikal, 21 Ocak-14 Şubat tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde sahnelenecek. Son 15 ay içinde İspanya, İtalya, İngiltere ve Çin gibi 16 farklı ülkede yaklaşık 400 kez izleyici karşısına çıkan gösteri 50 kişilik ekibi, 8 TIR’lık malzemeyle İstanbul’a Madrid’den geliyor.
Disney’in önceden gelen teknik ekibi gösteri için Haliç Kongre Merkezi’ni özellikle seçti. Çünkü hem teknolojisi, hem de 2875 kişilik koltuk kapasitesi tam bu gösteriye göre. 75 dakikalık müzikalde hikâye Mickey, Minnie, Donald ve Goofy’nin tavan arasında saklı sihirli bir hikâye kitabını bulmasıyla başlar. Dört arkadaş merakla sayfaları çevirir ve Pamuk Prenses’i gerçek aşkını ararken, Sindrella’yı büyük baloya hazırlanırken, Güzel ve Çirkin’deki Bella’yı ise en beklenmedik yerde mutluluğu ararken bulurlar.

Haberin Devamı

Kitapta okuduklarını anlatmaya başladıklarında sahneye her masalın baş karakteri çıkmaya başlıyor. Ve hikâye anlatılmak yerine oynanmaya başlıyor. Toplam 75 dakika süren gösterideki her bir masal 20 dakika oynanıyor. Böylece çocuklar her yeni başlayan masalda yeniden aynı heyecanı yaşamış oluyor.

ÇOCUKLARIN BOYUNA GÖRE MİNDERLER VERİLECEK

Gösteri çocuklar için Türkçeye çevrildi. Disney’in Türkiye’de yayınlanan çizgi filmlerinde bu karakterleri seslendirenlerin sesi kullanıldı. Böylece çocuklar izlerken hiç yabancılık çekmeyecek. Masallarda herhangi bir güncelleştirme yapılmamış ama teknoloji son noktasında kullanılmış. Örneğin her oyuncunun kendi ışığı var. Oyuncunun herhangi bir yerine yerleştirilen ışık sensörü, spotun onun üzerinde kalmasını sağlıyor. Böylece karanlıkta kalma durumları olmuyor. İstanbul Çocuk Tiyatrosu ise çocukların gösteriyi rahat rahat seyredebilmesi için 15’er santim yüksekliği olan minderler yaptırmış. Şovdan sonra ise kura ve çekilişlerle belirlenen yaklaşık 20 çocuk Disney kahramanlarıyla tanışma fırsatını yakalayacak. Fuayede ana sponsor TTÇocuk’un eğlenceli bir standı olacak. Hürriyet Çocuk da çeşitli aktiviteler gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

3.2 MİLYON DOLARA SİGORTANDI

Görkemli bir dekor, etkileyici koreografi, yaratıcı ışıklandırma ve muhteşem kostümlerle ortaya konan gösteriyi İstanbul Çocuk Tiyatrosu, Anadolu Sigorta’ya 3.2 milyon dolar üzerinden sigorta yaptırtmış. “Her çocuğa unutamayacağı bir İLK sahne gösterisi deneyimi yaşatmak” ilkesini benimseyen İstanbul Çocuk Tiyatrosu kurucu ortaklarından Kemal Gürkaynak gösteriyle ilgili de şunları söylüyor: “Yarıyıl tatilinde ya da hafta sonu ailece alışveriş merkezine gitmek çocuklarda çok fazla iz bırakacak bir etkinlik değil. Ama çocukların televizyonda hayran oldukları karakterleri karşılarında, gerçek dünyada görünce nasıl heyecanlandıklarını tahmin edebilirsiniz. Kostüm ve içerik zenginliği harika. Ben Barcelona ve Amerika’da seyrettim çevremde 2-10 yaş arası çocuklar vardı. Ben de onlar kadar heyecanlandım. Sonuçta bu Disney kahramanlarının anlattığı hikâyeler bizim de birlikte büyüdüğümüz şeyler. Özellikle Micky Mouse bu yaş grubunda en önemli yıldız. Çocukların verdiği reaksiyon görülmeye değer. 2010’da en az iki tane daha böyle şov getirmeyi planlıyoruz. Eylül ayında Disney On Ice’ın bir ürününü de getireceğiz.

Haberin Devamı

BİLETLER 34-133 LİRA

Haliç Kültür Merkezi’nde 21 Ocak- 14 Şubat tarihleri arasında yapılacak Disney Live! “Mickey’nin Masal Dünyası”nın bilet fiyatları 34-133 lira arasında değişiyor. Biletlerde toplu alımlarda yüzde 30’a varan indirim yapılıyor. www.biletix.com adresinden ya da Biletix satış noktalarından edinebilirsiniz. Haliç Kültür Merkezi adres: Eski Karaağaç Cad. Halıcıoğlu, Beyoğlu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!