Vay be Fuat şimdi böyle mi olduk

Güncelleme Tarihi:

Vay be Fuat şimdi böyle mi olduk
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 00:00

Sevdiğimiz salaş mekânların popülerleşince elimizden nasıl gittiğine dair bir yazı yazdım ve Akın Balık, 45’lik gibi yerleri örnek verdim evvelki hafta. 45’lik’in avukatından düzeltme geldi. Halbuki sahibi arkadaşım. Vay be Fuat, sen ne olmuşsun? Şimdi avukat aracılığıyla mı konuşur olduk?

Haberin Devamı

* Hatırlarsın Fuatçığım ben uzun süre 45’lik’in yan komşusuydum. Her gece mekânında saatlerimi geçirdiğim gibi, zamanla arkadaşım olan barmenlerinin, garsonlarının evimde kalmışlığı bile var. Kasaya/bara bakan eniştene hepimiz ‘enişte’ derdik. Şimdi bana bir telefon açmak yerine avukatınla ihtar mı çeker oldun?
* Avukatın, herhalde bilmediğinden olsa gerek, mekânın hiçbir zaman rock bar olmadığını söylemiş. Yahu Fuat, topu topu kaç sene öncesinden bahsediyoruz? Müşterilerin henüz ölmediği gibi, DJ’lerin de hayatta... Yapalım mı bir açık oturum? Hem de 45’lik’te olsun, rock dinler, eski günleri yad ederiz.
* Muhterem avukatın keşke bir araştırma yapsaymış da mekânı rock bardan Türkçe pop mekânına çevirirken bana açtığın telefonu ve o konuşmanın yayınlandığı 28.11.2008 tarihli yazımı okusaymış. Popülarite, hafızanı tamamen silmemişse sen de hatırlarsın, telefon açmış ve “Yahu Savaş; bu ‘Issız Adam’ filminde 45’lik diye bir mekân varmış. Filmi gören soluğu bizde alıyor. Sosyetik sosyetik kadınlar geliyor. ‘Bizi Çağan Irmak gönderdi’ deyip Türkçe pop soruyorlar. Çağan kim? Ne Irmak’ı? Acaba hazır böyle bir damar varken dükkânı popa mı döndürsem” minvalinde danışmıştın. Ben de sana “Buradan yürü Fuat, bu fırsatı kaçırma” demiştim.
* Fuatım, iki gözüm.... Benim o mekânda barın arkasına girip bulaşık yıkamışlığım, kabinine geçip DJ’lik yapmışlığım, çalışan çocukların işi erken bitsin de çıkıp başka yerde eğlenelim diye, kapandığında elime süpürge alıp yerleri süpürmüşlüğüm var. Sabahtan akşama kadar seninle “Ulen kapitalist Fuat, bize sattığın sulu biralarla zengin oluyorsun, bir de bizi çalıştırıyorsun” diye makara yapardık. ‘Biz sulu biramızla çok mutluyduk orada’ esprisi şimdi mi ağırına gitti? İstersen avukatına söyle, Ekşi Sözlük’te bu konuda onlarca entry girmiş eski müdavimlerine de
birer ihtar çeksin. Hem de noterden. Daha havalı oluyor!

Haberin Devamı

AVUKATTAN GELEN METİN

Savaş Özbey tarafından kaleme alınan ‘Sosyetik Salaşlar’ başlıklı yazı onur kırıcı ifadeler içermektedir. ‘45’lik’ adlı mekâna ilişkin bilgiler içeren yazının gerçekdışı ifadeler içerdiğini üzülerek kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Öncelikle ilgili yazıda belirtilen 45’lik’in rock bar olarak kurulduğu iddiası tamamen gerçek dışıdır. Müdavimler tarafından da bilindiği üzere 45’lik Türkçe pop, Anadolu rock türlerinde müzikler çalan ve ismini de bizzat çaldığı müziklerden alan bir mekândır. 45’lik her ne kadar bir dönem 45’lik türü müzikler çalmayı bırakıp rock türü müziklerle faaliyetini sürdürmüş olsa da, daha sonra 45’lik türüne geri dönüş yapmıştır. Müzik türünün gerek 45’lik gerekse rock olduğu dönemde, aksine misafirlerine hiçbir zaman sulu bira sunmamıştır. 45’lik misafirlerini ağırlarken hiçbir zaman kalitesinden ödün vermemiş ve misafirlerinin rahatça ve eğlenceli vakit geçirecekleri türden bir ortam sağlamayı kendisine hedef edinmiştir. Misafirlerinin hepsine eşit ve en yüksek seviyede saygı göstermek müvekkil şirketin öncelikli amaçlarındandır. (Avukat Hüseyin Naki Demirçivi)

Haberin Devamı

Sular tamam ama ya buzlar

Yılda 10 milyar litre su satılan bir ülkede, Sağlık Bakanlığı suları denetleme kararı aldı. Kendilerini bu cevvallikten ötürü kutluyor ve “Sabah şerifleriniz hayırlı olsun, rahat uyuyabildiniz mi” demek istiyorum.
Bakanlık yetkilileri öğle şekerlemesine dalmadan önce küçük bir hatırlatma da ben yapmak isterim; bakarsınız ilk beş yıllık kalkınma planında bunu da değerlendirirler:
Efendim, bildiğiniz üzere su doğada sıvı, katı ve gaz olmak üzere üç halde bulunur ve insanlar bunların iki çeşidini tüketir: Sıvı ve katı.
Yani hazır eliniz suyun sıvı haline değmişken bir de buz halini denetleseniz diyorum. Şu yaz sıcağında kafeleri, barları, çay bahçelerini bir gezseniz, buz içkilere, meşrubatlara konan buzları da bir denetleseniz, buz imalataçılarını da bir ziyaret etseniz...
Sıvı halinden daha uyku açıcı şeylerle karşılaşacağınızdan eminim.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!