Vatikan’ın sonu, kıyamet alametlerinden en önemlisi

Güncelleme Tarihi:

Vatikan’ın sonu, kıyamet alametlerinden en önemlisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2006 00:00

Harun Kolçak, beş yıl gibi uzun bir aradan sonra yeni bir albüm ve ’sürpriz’ bir kitapla ortaya çıktı. Vejetaryen sanatçıdan sağlıklı beslenme üzerine yazılmış bir kitap beklenirken, o "Papalığın Sonu" adlı kitabıyla herkesi şaşırttı. "Vatikan’ın sonu, kıyamet alametlerinden en önemlisidir" diyen Kolçak, Kelebek’in sorularını yanıtladı.

Şahin Aziz Malachy’ye Göre Papalığın Sonu adlı kitabı yazma ihtiyacını neden hissettiniz?

- Öncelikle şunu belirteyim ki; kitabım Vatikan değil, kahin Aziz Malachy’nin papalık üzerine yaptığı kehanetlerle ilgilidir. Kahinler ve kehanetler hep ilgimi çekmiştir. Yakın çevrem yıllardır benden bu kitabı bekliyordu zaten. Türkiye Nostradamus’tan başka kahinlerin de olduğunu bilsin istedim.

n Bu konulara merakınız ne zaman başladı? Neden kimselerin haberi olmadı?

- Ben hep bu konularla ilgiliyimdir. Ufoloji, parapsikoloji, reenkarnasyon, karma felsefesi gibi konuları medyada ilk ben konuştum. Bu konularla ilgili sanatçı arandığında program koordinatörleri tek isim düşünürler; Harun Kolçak.

HIRİSTİYANLIĞI SEÇTİĞİM YALAN

n Papa 16. Benedict ve Vatikan’ın çöküşünü öngördüğünüz kitabınız, büyük ilgi gördü. Ancak bazı haberlerde "Hıristiyanlığı seçtiği bilinen Harun Kolçak" şeklinde ifadeler kullanıldı. İşin aslı nedir?

- O telefonda yapılmış bir röportajdı. Benimle konuşan kişi de kitabı okumadığı ve orada Hıristiyanlığın çöküşünü anlattığımı bilmediği için kendince böyle bir yorum yapmış. Tamamen asılsız.

n Yine bir röportajda "Dikkat! Bu bir kıyamet alameti olabilir" diye başlık atıldı. Gerçekten de kitabınızın kıyametle bir ilgisi var mı? Vatikan’ın sonu dünyanın da sonu anlamına gelebilir mi?

- Evet, kitabımın "kıyamet süreci" ile ilgisi var. Vatikan’ın sonu sadece alametlerden biri ama en önemlilerinden biri. Kitapta da belirttiğim gibi "kıyam" derken tufandan, büyük yıkımlardan söz etmiyorum. İçsel aydınlanma, ayağa kalkma anlamında kullanıyorum bu kelimeyi. Bu çok önemli bir nokta.

n "Hayranlarımdan bu kitabı anlamayanlar çıkabilir" diyorsunuz. Tepki almaktan çekinmediniz mi?

- "Beni dinleyen, anlayan kişiler, bunu da anlayacaktır. Anlamayanlar da elbet olacaktır, bu doğaldır" dedim. Orada kastettiğim hayran kitlesi değildir.

n Peki Vatikan’ın bu kitaptan haberi oldu mu?

- Kitap basıma girmeden önce Vatikan’ın Ankara Başkonsolosu ile telefonda bizzat konuştum. Ekselans Antonio Lucibello, İstanbul’a geldiğinde benimle özel olarak görüşmek istediğini söyledi, telefon numaramı aldı. Sonra Papa’nın yaptığı açıklamalar patladı ve bir araya gelemedik. Yani haberleri var.

n Papa 16. Benedict’in İslam dinini hedef alan sözleri Türkiye ziyaretini tehlikeye sokmuştu. Ancak, Papa kesin olarak 28 Kasım’da Ankara’da olacak. 29 Kasım’da Efes Meryem Ana Evi’ni, 30 Kasım’da da İstanbul’daki Rum ve Ermeni patrikhanelerini ziyaret edecek. Kitap özellikle mi bu ziyaret öncesi yayınlandı?

- İki yıl süren bir araştırmanın derlenmesi, yazılması, basılması, kısaca 308 sayfalık bu kitabın bu kadar zamanda ortaya çıkarılması mümkün mü? Tamamen ilahi takdir ve plandır.

n Papa’nın Türkiye ziyaretinin amacının Fener Rum Patriği ile Katolik-Ortodoks birleşmesini görüşmek olduğunu yazan International Herald Tribune, "Müslümanlarla diyalog arayışı içinde olmayacak" ifadelerini kullandı. Siz bu fikre katılıyor musunuz?

- Hayır katılmıyorum.

n 1981’de 2. Jean Paul’ü hedef alan suikast girişiminin tetikçisi Mehmet Ali Ağca, avukatı aracılığıyla cezaevinden gönderdiği mektubunda, 16. Benedict’i kastederek, "Can güvenliği tehlikede, Papa Türkiye’ye gelmesin" demişti. Sizce de Papa’nın can güvenliği tehlikede mi?

- Elbette dünyada yaşanan kaotik ortama bakarsak, her an hepimizin yaşamı tehlikede. Ben Papa için böyle bir şeyi Türkiye topraklarında düşünmüyorum.

n Ekranlarda onca tartışma programı var. Bu kitabınızla ilgili olarak bu programlardan teklif aldınız mı? Aldıysanız kimlerle tartışmak istersiniz?

- Prensip olarak bugüne kadar hiçbir tartışma programına çıkmadım. Söyleşi için davetler aldım. İleriki tarihlerde iki tanesine katılacağım.

n Peki ya Papa geldiğinde onunla tartışmaya ne dersiniz?

- Ben bunu şaka yollu söyledim ama ciddiye alınmış galiba. Neden olmasın? Ona sormak istediğim çok şey var çünkü. Bunları kitapta yazdım. Mesela "Vatikan neden bu kehanetleri 400 yıl gizledi?" gibi...

n Son olarak; Ramazan Bayramı öncesi İslam alemine bir mesajınız var mı?

- Hepimizin BİR’den geldiğimizi unuttuk. Sevmeyi, saymayı, hoşgörmeyi, tahammül etmeyi unuttuk. Sanki yarın da yaşayacakmışçasına kaygısız, saygısız, sevgisiz olduk. Aldığımız her nefeste şükredip, düşünen, okuyan, kim olursa olsun "Allah yarattıysa vardır bir sebebi" diyerek birbirimizi kabullenelim. Kibirimiz, şeytan dediğimizin sesidir unutmayalım!

Onno Tunç’a ithaf etti

Harun Kolçak, beş yıl süren uzun bir aradan sonra hayranlarıyla buluştu. "Müzisyen" adlı yeni albümün prodüktörlüğünü ise Sezen Aksu üstlendi. Yeniden bir araya gelen ikilinin heyecanı şarkılara da yansıdı. Harun Kolçak, müzik yaşantısında çok önemli bir yeri olan ve "hocam" dediği Onno Tunç’a ithaf ettiği yeni albümü için şunları söylüyor: "Parçalar gerçekten benim gibi oldu. Duygusal, bazen sevinçli, ara sıra karamsarlığa düşen ama pozitivist, evrensel... Kısaca bu çalışmada yaşanmışlıkları yansıtıyorum; dürüst, sıcak, yalın, kaygısız ve yalansız."

Hulusi TUNCA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!