Vampir-kurt adam savaşı sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Vampir-kurt adam savaşı sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 11:48

Üç yıl kadar önce vizyona giren Karanlıklar Ülkesi 20 milyon dolarlık yapım masraflarına karşı 100 milyon dolar hasılat yapınca devam filminin çekilip önümüze gelmesi uzun sürmedi. Karanlıklar Ülkesi: Evrim, ilkinin bittiği yerden başlıyor. Seksi vampir Selena rolünde yine Kate Beckinsale var. Len Wiseman imzalı film, tabii ki vampirler ve kurt adamlar arasındaki savaştan hoşlanacaklar için.

Haberin Devamı

UNDERWORLD: EVOLUTION

Vampir-kurt adam savaşı sürüyor

KARANLIKLAR ÜLKESİ: EVRİM
Yön: Len Wiseman
Oyn: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Tony Curran
Tür: Aksiyon-Fantastik
Süre: 106 dk.

Vampirler ve kurt adamlar arasındaki savaş daha kanlı ve daha vahşi bir şekilde devam ediyor.

Üç yıl önce sinemalarda izlediğimiz Karanlıklar Ülkesi’nin başarısından sonra aynı ekibin elinden çıkan, bu nedenle de ilkini fazlasıyla andıran bir devam filmi var karşımızda: Karanlıklar Ülkesi: Evrim.

En güzel ve seksi vampir kadınlar sıralamasının ön sıralarında yer alan Kate Beckinsale de yine başrolde.

Kendisi dar, deri kıyafetlerle birbirine benzeyen mekanlarda, dar alanda kısa paslaşmalar yapmaya çalışan filmin görselliğini kurtaran sayılı unsurlardan biri oluyor.

Haberin Devamı

SÜREKLİ KAÇIYOR KOVALIYORLAR

Karanlıklar Ülkesi: Evrim, ilkinin bittiği yerden başlıyor.

Selene (Kate Beckinsale) ve yarı kurt adam-yarı vampir sevgilisi Michael (Scott Speedman) kötü adam Marcus’u (Tony Curran) durdurmaya çalışıyorlar. Marcus’un planı dünyayı ele geçirmek ve hüküm sürmek.

Selene sığınabilecekleri bir yer ararken Michael da kendinde meydana gelen değişiklikleri kontrol etmekle meşgul. Selene’e yardım etmek istese de içindeki kurt adam kanını kontrol edip edemeyeceğini bilemiyor.

Konunun bu kadar basit ve anlaşılır olduğunu düşünmeyin. Filmin gelgitli anlatımı ve hikayenin tutarsızlıkları çoğu yerde kafa karışıklığına neden oluyor.

Uzun kaçma kovalama ve çatışma sahneleri izleyende deja-vu hissi yaratacak kadar çok tekrarlanmış. Yine de her seferinde heyecanlandırmayı başardığı söylenebilir. Tuhaftır, heyecan konusunda da bir deja-vu durumu söz konusu.

DEVAM FİLMİ YOLDA GİBİ

Aynı ekibin elinden çıkan ve görsel açıdan ilkini taklit eden bir film var karşımızda. Mekan, zaman ve hikayeye uygun olarak gri, metal ve siyah tonlar tercih edilmiş.

Vampir-kurt adam savaşı sürüyor

Haberin Devamı


İskoç aktör Tony Curran, sanat ve makyaj departmanının da ciddi yardımıyla etkileyici bir kötü adam olmayı başarmış görünüyor. Yüzündeki sinsi ifade kesinlikle işine yaramış.

Kate Beckinsale araya bir Van Helsing sıkıştırdıktan sonra tekrar karanlıklar ülkesinde ve artık kendini iyice buraya ait hissettiği her halinden belli.

Alışılagelmiş deri giysisini çıkardığı (ya da sıyırdığı diyelim!) sahne de filmin hoş bir sürprizi.

Küçük bir stüdyoya kapanılıp, çekilmiş hissi veren, dekorlar ve mekan açısından çok şey vaad etmeyen filmdeki efektler ise ilkine göre daha başarılı.

Kurt adama dönüşme sahneleri etkileyici. Aksiyon ve kovalamanın arasına serpiştirilmiş oldukça vahşi ve kanlı sahneler de yok değil filmde.

Karanlıklar Ülkesi: Evrim sadece bir korku filmi değil. İntikam ve türler arası mücadeleyle yoğrulmuş bir korku-macera, aksiyon filmi.

Haberin Devamı

Vampir-yarasa filmlerinden hoşlanmayanlar için tabii ki bir şey ifade etmeyecektir ama ilk filmi izleyenler, her ne kadar bazı sahnelerin birbirine anlamsız ve mantıksız bir şekilde bağlandığından şikayet edecek olsalar da, Karanlıklar Ülkesi: Evrim’de benzer tadı alacaklardır.

Vampirlerin aynada göründüğü bu modern vampir filminin devamının geleceğine de kesin gözüyle bakmak gerek. Evrim’deki ipuçları bunu gösteriyor.

AŞKLARI FİLM SETİNDE BAŞLADI

2004 yılında sinemalara gelen Karanlıklar Ülkesi yönetmen Len Wiseman’ın ilk filmiydi. Bu film sayesinde Kate Beckinsale ile tanışan ve evlenen Wiseman, bu kez eşi olan Beckinsale’le birlikte devam filmini çekme kararı aldı. İkinci filmde karı koca birlikte çalıştılar ve fazla vakit kaybetmeden devam filmiyle izleyicinin karşısına çıktılar.

Haberin Devamı

“Gerçek hayatta atletik yapılı biri değilim. Bu nedenle ilk filmde bir aksiyon kahramanını oynayacak olmak çok hoşuma gitmişti. Normalde bana atılan topu bile tutamazken şimdi Selene olarak pek çok şeyi yapabiliyorum.” Kate Beckinsale

HAFTANIN DİĞER FİLMİ

THE GUARDIAN

Vampir-kurt adam savaşı sürüyor

KORUYUCU
Yön: Andrew Davis
Oyn: Kevin Costner, Ashton Kutcher, Neal McDonough
Tür: Aksiyon-Macera-Dram
Süre: 136 dk.

Kevin Costner, Su Dünyası’ndan (Waterworld) 10 yıl sonra kendini yine okyanusun hırçın sularına bırakıyor ve bu kez kahraman bir cankurtaran olarak çıkıyor karşımıza. Başrolde kendisine Demi Moore’un aktör eşi Ashton Kutcher eşlik ediyor. Costner tecrübeli, Kutcher ise çaylak bir kurtarma yüzücüsü, yani cankurtaran rolündeler.
İlkeleri “en azından başkaları yaşasın” olan kurtarma yüzücülerinin daha önce gözler önüne serilmemiş dünyasını iyi çekilmiş sahneler eşliğinde izleyiciyle buluşturan bir macera filmi olan Kurtarıcı tabii ki başrol oyuncularıyla da izleyici çekecektir.

Not: Koruyucu ile ilgili kapsamlı yazıyı yarın Keyif’te okuyabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!