Uzun uykudan uyanan Yeni Melek Sezen Aksu konserlerine hazır

Güncelleme Tarihi:

Uzun uykudan uyanan Yeni Melek Sezen Aksu konserlerine hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2004 00:24

1954 ekiminde, Fitaş ve Dünya sinemalarını da kuran İhsan İpekçi ve kardeşleri tarafından açılmıştı Yeni Melek Sineması. Uzun yıllar Beyoğlu’nda görkemli galalarda, şık kadın ve erkeklerin önüne kırmızı halılar serdi.

1970’lerde seks filmleri furyasına ayak uyduramayıp kapandı. Bir ay önce yenilenmiş yüzüyle başka bir kimlikle açılan Yeni Melek, kongre, seminer, festival ve konserlerle hayat buluyor. 3 Mayıs Pazartesi günü Sezen Aksu burada Beyoğlu’na özgü bir konser dizisi başlatıyor.

Yeni Melek Gösteri Merkezi’nin yenilenmiş koridorlarında bugünlerde inanılmaz bir hareketlilik yaşanıyor. Bir yandan salonla ilgili düzenlemeler devam ederken bir yandan 3 Mayıs’ta başlayacak olan Sezen Aksu konser dizisi hazırlıkları sürüyor. Salonun yenilenmeden önceki halini ‘tam bir harabeydi’ diye anlatıyor mekanın satış ve pazarlama koordinatörü Hülya Gümüş.

Yeni Melek’i yeniden ayağa kaldırmak için Beyoğlu’nun en önemli girişimcileri el ele verdi: Çiçek Film’in ve Çiçek Bar’ın sahibi Arif Keskiner, Kemancı’nın kurucusu Zeki Ateş, Roxy’nin kurucularından Kadir Albaş ve 1996’dan bu yana Nature&Peace adlı vejetaryen restoranı işleten Erdoğan Albaş.

Bu girişimciler kadrosuna başka ünlüler de katıldı: Ünlü tasarımcı Metin Deniz yeni projeyi hazırladı. Sinema olarak yapıldığı için çok dar olan sahnesi 105 metrekarelik bir büyük sahneye dönüştürüldü. Sonra ısıtmalı kulisler, bir şeyler içilebilecek bekleme salonları, sayısı 16’dan 116’ya çıkarılan tuvaletler, makyaj odaları eklendi. 1200 kişilik ana salon yeniden tasarlandı, taşınabilir koltuklarıyla 3200 kişiyi alacak ve büyük partilerde ayakta konserlerde kullanılabilecek hale getirildi.

Kongreler için simultane çeviriye uygun çeviri odaları ve ses düzenlemelerine kadar her şey düşünüldü. Engelliler için bir ara geçiş yolu ve içeride 13 kişilik bir oturma yeri de unutulmadı.

Tabii yirmi yıldır kapalı duran binanın altyapısı da tamamen elden geçti. Çatı yeni baştan düzenlendi. Özel ilaçlarla temizlendi. Doğalgaza bağlandı, elektrik donanımı yenilendi ve güçlendirildi, ısıtma ve havalandırma sistemi yeniden yapıldı.

Kapılarını geçen martta açan salonda Sezen Aksu ile başlayacak konserler dizisi önümüzdeki yıl müzikaller ve yurtdışından gelecek özel show’larla devam edecek.

SEZEN AKSU FASIL YAPACAK

Yeni Melek’in satış ve pazarlama koordinatörü Hülya Gümüş, bu tarihi mekanın yeniden açılmasıyla en çok heyecanlananlardan birinin de Sezen Aksu olduğunu söylüyor. Bu yıl 30. sanat yılını kutlayacak olan Sezen Aksu, Beyoğlu için özel bir konserler dizisi hazırladı. Aslında bu gösteri sadece konser değil. ‘No Hits’ alt başlığı kullanılan bu etkinlik Sezen Aksu’nun eski Beyoğlu eğlencelerini özleyenlere bir armağanı olacak. Seyirciyle sohbet edecek, küçük sırlarını paylaşacak ve özel bir repertuvarla sahneye çıkacak. Beyoğlu ve İstanbul şarkıları bu repertuvarda ağırlıkta, bir de fasıl bölümü olacak.

Sezen Aksu’nun ev ahalisinin, yakın dostlarının ve sanatçı arkadaşlarının da sahnede yer alacağı gösteriler için provalar hızla devam ediyor. Aksu, ilk kez 3 Mayıs Pazartesi akşamı sahneye çıkacak. Mayıs ayında her pazartesi ve salı konserler devam edecek. Biletler, biletix’te satılmaya devam ediyor.

Biletix Tel: 0216 556 98 00. Bilet Fiyatları: 66, 55, 44 ve 33 milyon lira.

YENİ MELEK’İN ÖZELLİKLERİ

Toplam 4 bin metrekarelik alan

Tiyatro düzeninde ana salon ve 2 balkonuyla 1200 kişilik kapasite

400 ya da 600 kişilik organizasyonlar için özel koltuk düzeni yapılabilme imkanı

2 fuaye

Cafe-bar ve restoran

Büyük sahne (derinliği 9.30, genişliği 10.9 metre)

Simültane çeviriye uygun odalar ve ses düzenlemeleri

100 araç kapasiteli, 24 saat açık otopark
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!