Uzun bir gecenin ardından

Güncelleme Tarihi:

Uzun bir gecenin ardından
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2007 00:00

Uzun bir akşam, upuzun bir gece, bolca içki, az uyku... Yorucu bir gecenin ardından güne başlamanın ne derece zor olduğunu tahmin etmek kolay. Doğru uygulanan bir güzellik programıyla da "ertesi gün"ün kabus olmasını önlemek elinizde.

Dün gece çok eğlendiniz. O kadar çok eğlendiniz ki, sabah kafanızı yastıktan kaldıramıyorsunuz. Bu yorgunluğun diyetini şimdi vücudunuzla mı ödeyeceksiniz yani? Cildiniz hiç olmadığı kadar yıpranmış görünüyor; üstelik rengi de neredeyse griye dönmüş. Gözler kızarmış, göz pınarları kurumuş. Göz kapakları şişmiş, göz altlarındaki koyu halkalar yüzünüze gölge düşürmüş. Böylesi bir resimde yapılması gereken ilk şey; ılık bir bardak bitki çayı içmek. Uyandığınız an yatak odanızın pencerelerini açın ve derin nefes alın.

Oksijen ve su tüm vücut fonksiyonlarını düzenler ve kan dolaşımını hızlandırarak cildin daha iyi bir şekilde beslenmesine yardımcı olur. Serinlik, alkol dolu bir gecenin ardından vücuda iyi gelen en iyi şeylerden biri. Gözlerin üzerine konan buz parçacıkları, soğuk jel pedler ya da soğuk çay kompresi şişliklere karşı bire bir. İyi bir baş masajı da baş derisini rahatlatırken aynı zamanda saç köklerindeki kan dolaşımını harekete geçirir. Şimdi sıra banyoda... Duş öncesi ya da sırasında tüm vücudunuzu her zaman kalp yönünde masaj fırçası yardımıyla fırçalayın. Bu hareket hem kan dolaşımını hızlandırır hem de cildin sağlıklı pembe görünümünü kazanmasına yardımcı olur. Etkili başka bir canlandırıcı da yumuşak peeling uygulaması, aromalı duş jelleri ya da sıcak-soğuk duşlardır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!