Uzakdoğulular böcek yiyor Türk erkeği bitkisel tatlı

Güncelleme Tarihi:

Uzakdoğulular böcek yiyor Türk erkeği bitkisel tatlı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2004 01:59

İnsanoğlu, aktif seks yaşamı için binlerce yıldır kurbağa derisinden tahtakurusuna kadar çok çeşitli cinsel uyarıcıları (afrodiziyak) afiyetle yiyor.

Erciyes Üniversitesi  Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Oğuz Ekmekçioğlu dünyanın çeşitli bölgelerinde cinsel uyarıcı (afrodiziyak) olarak kullanılan maddeleri ele alan bir çalışma yaptı. Araştırma insanoğlunun, aktif seks yaşamı için binlerce yıldır kurbağa derisinden tahtakurusuna kadar yemedik nane bırakmadığını ortaya koyuyor.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRMAK İÇİN BÖCEK Mİ YERSİNİZ FARE DERİSİ Mİ?

İSPANYOL SİNEĞİ (Spanish fly) Kınkanatlı böcekler (blister beetles) kantaridin adlı yakıcı bir kimyasal madde içeriyor. Binlerce yıldır cinsel uyarıcı olarak kullanılıyor. Bilim adamları Güneydoğu Asya’da canlı kınkanatlı böcek, Meksika’da ise tahtakurusu yeme geleneğini kantaridin içermesine bağlıyor.

AMBER Ambra grisea bitkisinden elde ediliyor. Fareler üstünde yapılan deneylerde testosteron düzeyini artırdığı, erkek farelerde cinsel uyarım sağladığı gözlenmiş.

JAPON ERİĞİ (Gingko biloba) Uzakdoğu’da yaygın olarak kullanılıyor. Gingko ekstresi damar açıyor, kan akış hızını ve miktarını artırıyor. 6 ay sonra hastaların yüzde 50’si ereksiyon yeteneğini tekrar kazandı.

YOHİMBİN Batı Afrika’da Coranthe Yohimbe ağacından elde edilen bir öz. Batı’da bir asırdır afrodizyak olarak biliniyor. İnsanlar için etkisi kanıtlanmadı.

KORE KIRMIZI GİNSENGİ (Panax Ginseng) Bir Uzakdoğu bitkisinin kökünden elde ediliyor. Fiziksel (ve cinsel) performansı artırdığına inanılıyor. Ayrıca canlılık verdiği ve yaşlanmaya karşı direnci artırdığı görüşü yaygın. Hipertansiyon, ishal, meme ağrısı ve vajinal kanama gibi yan etkiler gösterebiliyor.

MACA FISTIĞI (Lepidium meyenii) And Dağları’nın 4000-4500 metre yükseklerinde yetişen bir bitki. Hayvanlarda cinsel davranışı artırdığı ispatlanmış ama sağlıklı erkeklerin hormonlarında hiçbir etkisi bulunmamış.

AKTARLAR EN ÇOK NE SATIYOR

Bünsa Macunu

İÇİNDEKİLER: Karakovan balı, ısırgan tohumu, arı poleni, ginseng tozu, keçi boynuzu unu, toz tarçın, zencefil ve arı sütü.

Bu karışımdan kadın ve erkeklerin sabahları birer kaşık yemesi öneriliyor. Amerika’dan ve Fransa’dan bile sipariş aldığını söyleyen aktar Kadir Kaşıkçı ek olarak gün içinde Antep fıstığı, fındık, ceviz ile meyve olarak muz, incir ve avokado yenilmesini tavsiye ediyor. (Bünsa, Balıkpazarı/İst.)

Afrodizyak macunu

İÇİNDEKİLER: Bal, balarısı poleni, ginseng kökü, arı sütü, keçiboynuzu tozu, çölekotu, tarçın, darifülfül, hint cevizi, kakule, kişniş, ısıngan tohumu, çam fıstığı, zencefil, şalgam tohumu (erkekler için), balarısı poleni, ginseng tozu, arısütü, çörek otu, tarçın, hint cevizi, kişniş, kakule, safran, zencefil, fildişi tozu, ısırgan tohumu, sandal ucu yağı (kadınlar için). Bu karışım sabah akşam aç karnına birer tatlı kaşığı yenecek. Üstüne yarım saat başka bir şey yenmemeli. Aktar Bahri Kılıç ihtiyaç duyana gün içinde tüketmesi için ‘Gelin Çerezi’ de satıyor. (Kırkambar, Beşiktaş/İst.)

Kuvvet macunu

İÇİNDEKİLER: Çakşır balı (çakşır bitkisinin kökünün balın içinde 15 gün bekletilmesiyle yapılıyor), polen, melekotu kökü, ginseng, yohimbe kökü (bir Afrika bitkisi), fildişi tozu (gerçek fildişinden), turp tohumu. İktidarsızlık için sabah akşam aç karnına birer kaşık, sadece ekstra performans için akşamları bir kaşık öneriliyor. İsteyen yanında hayıt tentürü de alabilir. Alkolle özü alınmış hayıt bitkisinden yapılan bu sıvı, suya damlatılarak günde 3-4 kez içiliyor. (Arifoğlu, Eminönü/İST.)

Doç. Dr. Oğuz Ekmekçioğlu: İş beyinde bitiyor

Ereksiyon sağlamada ve ereksiyonu sürdürmede esas kontrol beyinde. Duyu organlarımızla algıladığımız hisler beyindeki karmaşık süreç sayesinde cinsel isteğin artmasına ya da azalmasına neden oluyor. Sonuç olarak ortaya ereksiyon ya da ereksiyon kaybı çıkıyor. İnsanlar daha iyi bir seks yaşamı için binlerce yıldır doğal ve doğaüstü güçlerden yardım almaya çalıştı. Ama son yıllarda Batı ülkelerinde bu tür tedavilere yönelişte önemli bir artış gözlemleniyor. Ne yazık ki çoğu hakkında yeterli bilimsel veri yok. Bu çalışma ile deneysel ve klinik çalışmaları yapılmış yaygın olarak kullanılan afrodiziyakları (cinsel uyarıcı) derledim. Zaman içinde bu tip preparatların da kontrol mekanizmasına dahil edilmesi gerekiyor. Çünkü birçok zararlı etkileri olabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!