Uyuşturucuya rağmen kimseye kötülüğüm dokunmadı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya rağmen kimseye kötülüğüm dokunmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2012 00:00

Hattın diğer ucunda yüzünü örten uzun kıvırcık saçları, ağzındaki sigarası ve karizmasıyla her rock’çının olmak istediği adam Slash var.

Haberin Devamı

Selamlar, nasılsınız? Şu anda ne yapıyorsunuz?
- Şu an Kuzey Hollywood’daki evimin ofis tarafındayım. Cam kenarında kahve içip vadiyi seyrediyorum.
Konserler, turne ve aile... Şu sıralar hayat nasıl gidiyor?
- Her şey gayet iyi. Neredeyse sekiz aydır turnedeyim fakat Noel için eve döndüm. Geçen yıl her tatili ve önemli günü turnedeyken kaçırdım. Şimdiyse evde olduğum için mutluyum. Sonra yola tekrar koyulacağız.
İki tane çocuğunuz var. Evden uzaktayken size neler diyorlar?
- Zor bir durum tabii. Sürekli “Neden bu kadar uzağa gidiyorsun?” “Neden burada değilsin?” gibi sorular soruyorlar.
İşinizin bu olduğunu biliyorlar ama anlamak istemiyorlar sanırım...
- Anlıyorlar elbette fakat konserler için dünyayı dolaşmamı pek anlayamıyorlar. Sorun değil. Büyüyünce anlarlar...
Rock’ın en efsanelerinden biri olan Slash’in çocukları ne dinlemeyi seviyor?
- Henüz favorileri yok, daha keşfetme aşamasındalar. Takdir edersin ki ailen evde ne dinlerse sen de onu dinlersin. Yani heavy metal dinleyerek büyüyorlar.
Motörhead’den Lemmy, kitabında herhangi bir rock grubu üyesinin düzgün bir ilişki yaşayamayacağından bahsediyor. Siz nasıl çözdünüz bu işi?
- Büyük bir rock grubundayken ilişki yaşamak imkânsıza yakındır. Eşim Perla (Ferrar) Brezilyalı. Turne sırasında tanıştık. Çok anlayışlı olmasına rağmen büyük sıkıntılar yaşadık. Yaptığım iş gereği sürekli evden uzaktayım çünkü.
Şimdiki evliliğinizi Guns’n Roses’da uyuşturucu ve alkolün dibine vurmuşken yürütebilir miydiniz?
- Bilmiyorum. Guns’n Roses’dayken bir kez evlenmiştim. Kötüydü, uzun sürmemişti. O zamanlar evlenmek iyi bir fikir gibi gelmişti ama işte neticede ilk evlilikti..
Duff McKagan da (eski Guns’n Roses basçısı) kitabı It’s So Easy’de aynı şeyi yazmış ve o evliliğe dair bir şey hatırlamadığını anlatmıştı...
- Kariyerimde çok fazla ilişkim oldu ama müzik her zaman önce geldi. Şimdiyse Perla’yla 11 yıllık mutlu bir evliliğim ve iki çocuğum var. Ayakta tutmak gerçekten zor. Uğraşman lazım.

Haberin Devamı

KALBİNİ MÜZİĞE YATIR ONUNLA MUTLU OL

Genç rock grubu üyelerine ilişkileri hakkında ne gibi tavsiyeleriniz olur?
- Kısa bir röportaj için uzun bir konu bu. Özetlemek gerekirse yeni bir rock grubundaki genç elemansan ve başarmak istiyorsan en önemli şey kalbini müziğe yatırıp onunla mutlu olmaktır. Her şey bundan ibaret. Gerisi sonra geliyor. Bağlılık gerektiren zor ve uzun bir yol bu.
1993’te Guns’n Roses’ın Use Your Illusion turnesinde İstanbul’da bir konser vermiştiniz. O konserden neler hatırlıyorsunuz?
- Amerika’dan bu kadar uzak bir yere gelmek büyük bir olaydı. Bizi karşılayacak kalabalığı bilmediğimden merak ediyordum ama çok sıcak karşıladılar ve dolayısıyla tekrar gelmeyi çok istiyorum. Muhteşem bir konser olacak.
Hayatınızdaki herhangi bir şeyden ötürü pişmanlık duyduğunuz oldu mu?
- Hayır! Hayatımda kimseyi incitmedim, kırmadım ve kötülük yapmadım, bunun için de içim rahat. Günün sonunda o kadar uyuşturucu, alkol ve eğlence sırasında kimseye ciddi bir dert yaratmadığım ve hiç kötülüğüm dokunmadığı için huzurluyum.
Guns’n Roses’la geçirdiğiniz bulanık yıllardan sonra şimdi Slash’in lideri olmak nasıl bir his?
- Uyuşturucu ve alkol mevzuu abartılıyor. Esas mevzu onları bıraktıktan sonra yaşadıkların. Hayata devam edip müziğe odaklanmak zor ve ciddiyet isteyen bir mevzu. Evet, liderim ama üyelerin de katkısı yadsınamaz. Hepsi sorumluluk sahibi. Bu adamlar yanındayken müzik çocuk oyuncağı.
Axl Rose hâlâ röportajlarında size saydırıyor. Ne hissediyorsunuz?
- Onun hakkında konuşmayı gerçekten hiç istemiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!