Uygunsuz ikili

Güncelleme Tarihi:

Uygunsuz ikili
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 14:57

Zombi filmlerini ti’ye alan Shaun of the Dead’in yapımcıları bu kez Amerikan polisiye filmleriyle dalga geçiyorlar. Biri biraz saf ve uyuşuk diğeri ise zeki ve hiperaktif iki polis memurunun maceralarını anlatan Sıkı Aynasızlar, parodilerden ve İngiliz tarzı mizahtan hoşlananlar için biraz fazla uzun, ama yine de keyifli bir seyir sunuyor.

Haberin Devamı

HOT FUZZ

Uygunsuz ikili

SIKI AYNASIZLAR
Yön: Edgar Wright
Oyn: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Paddy Considine
Tür: Aksiyon - Komedi
Süre: 121 dk.

İngiliz tarzı espriler kimilerine soğuk ve manasız, kimilerine ise son derece zeki ve komik gelir.

Bu nedenle Amerikan polisiye ve aksiyon filmleriyle dalgasını geçen Sıkı Aynasızlar’ı sevenler olduğu kadar hiç hoşlanmayanlar da olacaktır.

Sıkı Aynasızlar, Türkçe adının aksine birbirlerine taban tabana zıt iki polis üzerine kurulmuş bir komedi filmi.

Londra’nın her 50 kişiye bir güvenlik kamerası düşmesine rağmen suç oranının hiç de düşük olmadığı sokaklarındaki başarısı göze batmaya başlayınca kızağa alınan polis memuru Nicholas Angel (Simon Pegg), tüm itirazlarına rağmen kendini İngiltere’nin kırsalında küçük bir kasabada çalışırken buluyor.

Haberin Devamı

Sürülme nedeni ilginç. O kadar başarılı ki, teşkilatta işini yapmaya çalışan herkesin moralini bozuyor. Başarısı diğer herkesi kötü gösteriyor çünkü.

İşkolikliği nedeniyle kız arkadaşından bile ayrılmak zorunda kalan Nicholas, sahip olduğu tek şey olan plastik bitkiyi de alarak yeni iş adresinin, yani Sanford adlı kasabanın yolunu tutuyor.

İŞKOLİKSEN İÇİN TATİL İŞKENCE

Uygunsuz ikili

Bu sessiz sakin yerde polise düşen iş yok gibi aslında. Var olan şeyleri de üzerlerine ölü toprağı serpilmiş hissi uyandıran polisler umursamıyor.

Barlar 18 yaşından küçüklerle dolu. Halka örnek olması gereken polisler içkili araba kullanıyorlar.

Ama bu ufak tefek aksaklıklar dışında kasabada her şey yolunda.

Hatta Londra’daki hareketli yaşamdan Sanford tatil yeri gibi geliyor Nicholas’a.

İşkolik biri insan için en kötü şey tatildir gerçekten.

Sanford’da cinayetler işlenmeye başlayıp, işler açılmaya başladığında Nicholas’ın sevincini ve heyecanını hissetmek mümkün.

Haberin Devamı

Ne var ki o hariç herkes cinayetlerin bir kaza sonucu olduğunu düşünüyor.

O da çareyi kasabadaki tek dostu, polisiye filmleri hastası polis ÅŸefi evladı Danny Butterman’i yanına alarak iÅŸe koyulmakta buluyor.Â

EKSİĞİ FAZLALIKLARI

Sıkı Aynasızlar, zombi filmleri paradosi yapan Shaun of the Dead ekibinin ürünü. Her iki filmin senaryosu da Edward Wright ve Simon Pegg’e ait.

Wright ve Pegg, ilk filmlerine gelen olumlu tepkilerin ardından bu işe daha da bir güvenle girmişler.

Bu güven fazlalılığının her açıdan olumlu sonuçlar verdiği söylenemez ne yazık ki.

Her diyaloğumuz, her sahnemiz mükemmel diyen ikili ipin ucunu kaçırınca, ortaya özellikle ikinci yarısında sakız gibi uzayan bir film çıkmış.

Haberin Devamı

Zeki espriler ve diyaloglar devam edecek derken, aksiyon sahnelerinin parodisinin neredeyse suyunun çıkarıldığı sahnelerle karşılaşıyoruz, ki bu filmin başlarında almaya başladığımız hazzın uzun soluklu olmasını engelliyor.

Sıkı Aynasızlar, fazlalıktan kaynaklanan bu tip eksiklerine rağmen zekice yazılmış senaryosu ve enteresan aksiyon sahneleriyle, Amerikan polisiyeleriyle güzel güzel dalgasını geçen bir film.

Üstelik türle dalgasını geçerken, izleyenleri ilgiyle perdeye bağlayan bir hikaye sunmayı da ihmal etmiyor. Böylece çıkışta aklımızda tek tük espriler değil, filmin kendisi de kalıyor.

Sıkı Aynasızlar, özellikle ilk yarısındaki her sahnesi keyif ve hazla izlenen, izleyenin zekasını okşayan bir film.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!