Üstüne kuma gelince kampanya başlattı

Güncelleme Tarihi:

Üstüne kuma gelince kampanya başlattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 12:22

Batmanlı Türkan Tekin (40), çocuğu olmadığı için üstüne kuma getirilince, Batman'da tüp bebek ünitesi açılması için imza kampanyası başlattı.

Türkan Tekin, 25 yıllık evliliği süresinde çocuk sahibi olamadığını, bu nedenle eşinin üstüne kuma getirdiğini belirterek, bundan dolayı çok acı çektiğini söyledi.

Başka kadınların da aynı acıyı yaşamaması için Batman'a bir tüp bebek ünitesinin kurulmasını isteyen Tekin, çocuk sahibi olabilmek için çok sayıda hastaneye gittiğini, bunun için çok para harcadığını aktardı.

Bebek sahibi olmayı çok istediğini ifade eden Tekin, şöyle dedi:

“Bölgede tüp bebek ünitesi olmadığı için İstanbul, Ankara gibi illere gittim. 12 yıl bunun mücadelesini verdim ve bir servet harcadım. Ama çocuk sahibi olmak kısmet olmadı. Benim durumum iyiydi. Tüp bebek için başka illere gittim. Aylarca oralarda kaldım. Ama durumu iyi olmayan insanlar olabilir. Eşimin ikinci evliliği benim rızamla oldu. Eşim 2 yıl önce üstüme kuma getirdi. Çocuğu olmadığı için birçok kadının üstüne kuma getiriliyor. Ama bu acı bir olay. Başka kadınların çocuk hasreti çekmemesi ve üstüne kuma getirilmemesi için Batman'a veya bölgeye bir tüp bebek ünitesinin kurulmasını istiyorum.”

Ünitenin kurulması için 15 gün önce imza kampanyası başlattığını, bin 100 imza topladığını belirten Tekin, amacının bölgede 1 milyon imza toplamak olduğunu bildirdi.

Tekin, toplayacağı imzaları Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM ve tüm bakanlara göndereceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!