Ustalara Saygı Nazım Hikmet için

Güncelleme Tarihi:

Ustalara Saygı Nazım Hikmet için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2009 16:25

Büyük şair Nazım Hikmet, Beşiktaş Belediyesi tarafından dört sezondur düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliği'nde anılacak. Nazım Hikmet’i 15 Ocak’ta kutlanacak doğum günü nenediyle anmayı hedefleyen etkinlik, 12 Ocak Pazartesi akşamı 20.00’de, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği “Ustalara Saygı” etkinliğinde Türkçenin gelmiş geçmiş en büyük şairlerinden biri olarak gösterilen Nâzım Hikmet, şiir ağırlıklı bir programla ağırlanacak.

Gecede, şairin en önemli eserlerinden biri olan “Kuvayi Milliye Destanı”nın bir bölümü, ustanın yaşamından kesitler içeren dia gösterisi eşliğinde kendi sesinden dinlenecek. Turgay Fişekçi ve Zeliha Berksoy’un da birer konuşma yapacakları “Ustalara Saygı” etkinliğinde, Nâzım Hikmet’in 1959 yılında Rusça olarak yazdığı ve henüz Türkçeye çevrilmeyen senaryodan çekilen “Hanen Barışla Dolsun” adlı çizgi film de gösterilecek. Nâzım Hikmet’in en beğenilen tiyatro oyunlarından biri olan “Ferhat ile Şirin - Bir Aşk Masalı”nın, 1970’te Bolşoy’da sahnelenen bale versiyonundan bir bölümü de izleyicilerle paylaşılacak.

Haberin Devamı

Gecede ayrıca, M. Melih Güneş “Nâzım Hikmet’in Rusya’daki Edebi Mirası” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecekken, Ömer Özgeç de gitarıyla Nâzım Hikmet şiirlerinden bestelerini yorumlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!