Ünlüleri soyan fotoğrafçı

Güncelleme Tarihi:

Ünlüleri soyan fotoğrafçı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Objektifleriyle Cindy Crawford, Claudia Schiffer gibi top modelleri tüm çıplaklığı gözler önüne seren Amerikalı fotoğrafçı Sante D'Orazio, ‘A Private View’ adlı kitabında yaşadığı hızlı yılların bilançosunu çıkarıyor.

42 yaşındaki D'Orazio, İtalyan göçmeni bir ailenin oğlu. 1986-96 yıllarında modanın ünlü fotoğrafçıları arasında yer aldı. Naomi, Cindy, Christy gibi modellerle, modada top model döneminin doğuşuna sahne oldu. Moda dünyası Tanrıçalarla dolmuş ve Sante çoğunun ilk fotoğrafçısı olmuştu.Esquire, Elle, Vogue gibi moda dergilerine kapak çekimi yapan Senato, podyumların cici kızlarını objektif önünde baştan çıkarıcı pozlar vermeye teşvik etmiş, bunda başarılı da olmuştu. Bir karede Cindy, çırılçıplak yatağın üzerine seriliyor, yanında ise tüm çıplaklığıyla Christy Turlington yatıyordu. Öteki karyolada yatan Stephanie Seymour ise objektife göz süzüyordu.

Sante D'Orazio, o günleri günlüğünde şöyle anlatıyor; ‘Fevkalade yıllardı. Sabahları kalkardım, bir sürü kız stüdyoda beklerdi. Onların fotoğrafını çekerdim, sonra parti yapardık. Şafak sökmeye başladığında onlardan biriyle yatardım. Her şeye, her şeye sahip olabilirdim. Tabii ki, içinde sürüklendiğiniz tünelin ne kadar karanlık olduğunu bilemezsiniz.’

Seks, uyuşturucu ve çılgın eğlencelerle dolu dizgin bir hayat süren Sante D'Orazio, 1992 yılında ünlü model Kara Young ile evlenerek bu tünelden çıkmaya çalışmış. Sante, Kara ile şehir içinde saatte 200 kilometre hız yapmaya devam ettik. Böyle olunca insan bir sürü kaza yapar. Biz de yaptık’ diyor. Bu evlilikten bir oğlu olan Sante, iki yıl önce boşanmış.

Sonunda moda fotoğrafçılığından kopmayı başaran Sante, ‘Yine eskisi gibi fotoğraflar çekip çekemeyeceğiyle ilgili’ soruya, ilke önce ‘Tabii ki’ diyor. Sonra cevabını ‘Belki’ diye yumuşatıyor. Ve sonunda ‘sanmıyorum’ diye kestirip atıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!