Ungaro makyajı sokağa çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ungaro makyajı sokağa çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2008 00:00

Geçen yıl Alexander McQueen’in defilesinde yaptığı makyajı daha sonra sokağa taşıyan kozmetik markası MAC, bu yıl Ungaro ile anlaştı. MAC for Ungaro koleksiyonundan satın alacağınız birkaç malzeme ile, Ungaro defilesindeki romantik kadınlar gibi gözükebilirsiniz.

Ungaro 2009 sonbahar-kış defilesinin makyajını, ünlü makyaj sanatçısı Sharon Dowsett tasarladı. Dowsett esin kaynağını Paris sokaklarında aramış ve en son tesadüfen girdiği Musee de L’Orangerie’de bulmuş. Empresyonist Monet’nin nilüfer tablosunu görünce budur demiş. Monet’nin uzaktan kahverengi görünen ağaç gövdelerine yakından bakıldığında hiç kahverengi kullanmadan yeşil, mavi, turuncu, lila ve fuşya gibi pigmentlerle boyayarak bu rengi elde ettiğini gören sanatçı aynı yaklaşımı makyajda da uygulamış. Hiç beklenmedik renk tonları kullanarak canlı ve doğal bir görünüm elde eden Dowsett "feminen ama hanım hanımcık olmayan, stil sahibi ama trend derdi olmayan" kadınlar yaratmayı hedeflediğini söylüyor.

Ungaro modaevinin baş tasarımcısı olarak ilk defilesini gerçekleştiren 23 yaşındaki Esteban Cortazar ise Ungaro kadınını görünümde her zaman bir sıradışılık olan ama muhteşem bir kıyafeti kendi kuruttuğu saçları ve bağırmayan makyajıyla taşıyan, kulaklarının arkasına yasemin kokusu süren ve çaba sarf etmeden baştan çıkartıcı bir kadın olarak tanımlıyor.

MAC Başkan Yardımcısı ve Kreatif Direktörü James Gager ise Ungaro’nun Esteban Cortazar gibi genç bir yeteneği başa getirmesini cesur bir davranış olarak niteliyor. Defileden altı ay sonra, MAC’in Ungaro koleksiyonu da piyasaya çıktı. Koleksiyonun öne çıkan parçaları arasında dudağa suluboyayla boyanmış izlenimi veren rujlar, koyu pembe allıklar ve turuncu farlar yer alıyor. Makyaj tasarımcısı Sharon Dowsett’a göre turuncu farlar koleksiyonu fazla romantik olmaktan kurtarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!