Ultra-gerçek bir oyun

Güncelleme Tarihi:

Ultra-gerçek bir oyun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 00:00

Bunlar tehlikeli tipler. Yasadışı işler de yapan tekinsiz adamlar. Böyle adamların eğlencesi de sakat olur.

Haberin Devamı

Oyunda işte böyle bir geceye tanık oluyoruz. Hayat kadınları, içkiler, uyuşturucular derken arızanın dozu kaçmış, işin cılkı çıkmış...
‘Barselo’yu komik karakter rollerinden tanıyıp çok sevdiğimiz Alper Kul yazmış. Geçen yıl ortak yazar olarak imza attığı ‘Aut’ adlı oyunun akrabası. Bu oyun ultra-gerçekçi ve sert.
Gencin biri ilk cinsel deneyimini yaşayacaktır. Gece eğlenceyle başlar ama hadiseler çok karmaşık ve tehlikeli yerlere gider.
İzlerken tedirgin oluyorsunuz. Evet çok sert ve fazlasıyla gerçek. İçinde şiddet de var, küfür de... Karakterler öyle çünkü. Sahneye koyuş o kadar başarılı ki zaman zaman “Aman şahit mahit yazarlar, benim burada ne işim var” hissine kapılıyorsunuz.
Alper Kul, çok güzel bir oyun yazmış. Çok sağlam karakterler kurmuş, mükemmel diyaloglar kaleme almış. Hikâyeye de bayıldım. Erkek olmakla fallik bir söylemin kurbanı olmak arasında ince bir çizgi vardır. Metin, işte bu ince çizgide dürüstlük denen şeyi sorguluyor, karakterlerin hayatla doku uyuşmazlığını gösterip katman katman açılıyor.
Karakterlerlerin geçmişlerini anlattığı iki-üç sahne var. Güzel ama bence gereksiz. Hikâyenin ana çatışmaları zaten çok güçlü, dolayısıyla metin yeni yeni kapılara, kilitlere, entrikalara gerek olmadan da toparlanabilirdi. Bu yüzden sonlara doğru çakma Tarantino tadı gelir gibi oluyor ve oyun biraz sünüyor ama bütününde heyecan verici bir iş.
Alper’in tiyatro zekası çok lezzetli. Hedefe odaklanıp gereksiz taramalardan kaçındığında büyük iz bırakacak.
Bütün oyuncular müthiş. Çok başarılılar.
Jaws rolünde Hakan Atalay’a tek kelimeyle hayran oldum.

Haberin Devamı

Künye
Yazan: Alper Kul
Yöneten: Eyüp Emre Uçaray
Oyn: İsmail Karagöz, Hakan Atalay, Musab Ekici, Emre Yetim, Elit Çam, Aslı Menaz, Canan Atalay

Barselo’yu her salı ve çarşamba günü İkincikat’ta izleyebilirsiniz. (212) 292 32 47.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!