Tüzmen: Tata geldi tutmadı, Çin ve İran’dan korkmayız

Güncelleme Tarihi:

Tüzmen: Tata geldi tutmadı, Çin ve İran’dan korkmayız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Çin ve İran malı otobüslerle otomobillerden korkmadıklarını belirterek, "Yerli otomotiv sektörü iyi durumda ve uygun maliyetlerle üretim yapıyor. Daha önce Hint Tata geldi, ne kadar tutu ki?" diye sordu.

İthal otomobiller için izin yetkisinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na ait olduğunu söyleyen Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ucuz fiyatlı olarak Türkiye’de satışı sunulmakta olan Çin ve İran otomobilleri ile otobüsleri konusunda Hürriyet’e şu değerlendirmelerde bulundu: "Sanırım AB şartlarında dağıtım ağı kuruldu. O nedenle de bakanlık izin verdi. Çünkü, bu şart yerine getirilmeden izin alınamaz. Bizim geçmişte bu tür talepleri durdurduğumuz oldu. 5 yıl bunu yapmadık. Ama demek ki şimdi şartlar oluştu. Ayrıca bu konuda yerli otomotivcilerle de görüşmeler yapılmıştır, diye düşünüyorum."

DENETİMİ PİYASA YAPAR: Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, piyasada tamrekabet şartlarının oluşmasının da çok önemli olduğunu vurguladı ve "Adam ’sen gelip burada satıyorsan, ben de gelip orada satarım’ diyor. O zaman karşılıklı ilişkiler sözkonusu oluyor. Önemli olan tam rekabet şartlarının oluşmasıdır, haksız rekabete yola çılmamasıdır. Türkiye de bu alanda büyük yol kat etti. Yerli otomotiv hem çok iyi durumda, hem de maliyetlerde uygun durumda. Bakın Hint markası Tata gireli çok oldu. Fiyatı da çok uygundu ama bugün piyasada ne kadar tutunabildi? Bu da gösteriyor ki en iyi denetimi ve gözetimi piyasanın kendisi yapar. Bu nedenle korkmamak gerek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!