'Tutkulu kemancı' Kennedy CRR'de

Güncelleme Tarihi:

Tutkulu kemancı Kennedy CRRde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 11:36

Dünyanın en ünlü keman virtüozlarından Nigel Kennedy, 22 Kasım'da Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda müzikseverlerle buluşuyor. Kennedy'ye bu konserde Tomasz Grzegorski (Saksofon), Piotr Wylezol (Tuşlu çalgılar), Pawel Dobrowolski (Davul) ve Adam Kowalewski (Bas) eşlik edecek. Konser, sat 20:00'de başlıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın albümleri en çok satılan klasik müzik kemancılarından biri olan Kennedy, prestijli Gramophone Dergisi’nin verdiği Yılın Albümü Ödülü’nden, The Variety Club Gösteri Dünyası Şahsiyeti Ödülü’ne kadar çok sayıda ödül kazandı.

Kennedy, aynı zamanda tutkulu bir cazcı. Çocukluk yıllarında dahi, Menuhin’in klasik müzik okulunun   resmi sıkıcılığından kaçış olarak, yatılı okulda geceleri geç saatlere kadar portatif radyosundan gizlice caz dinlerdi. Bu tutkusu onu okulda gayrı resmi olarak caz müziÄŸi yapan gruplar kurmaya yönlendirmiÅŸti. Â

Zamanını caz ve klasik müzik dünyaları arasında titizlikle bölen Nigel Kennedy’nin caz performanslarının enerjisi, heyecanı ve samimiliği, daha resmi klasik arenalar ile keskin bir kontrast  yaratıyor.

Bilet fiyatları
1. Kategori: 52 YTL
2. Kategori: 43 YTLÂ
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!