Türkücü Işık tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Türkücü Işık tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

ATLANTİS Müzik Şirketi için kiraladığı binaya hasar verdiği gerekçesiyle ünlü türkücü Güler Işık’a açılan tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme mülk sahibi Ali Şanver’in açtığı davada, sanatçının 4 milyar 780 milyon 375 lira tazminat ödemesine karar verdi.

Mali müşavir Ali Şanver, 1. Levent, Levent Caddesi 12 numarada bulunan gayrimenkulünü kiraladığı ünlü türkücü Güler Işık’ın burayı Atlantis Müzik Şirketi olarak kullandığını kaydetmişti. Şanver daha sonra mülkünün hasar gördüğünü iddia ederek mahkemeye başvurmuş ve tazminat talebinde bulunmuştu.

İstanbul 6’ncı Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya türkücü Güler Işık ile avukatı Abdulvahap Deveci ve Ali Şanver’in avukatı katıldı. Duruşma öncesi ‘‘İnsanlar bizi zengin, çok para kazanıyor zannediyorlar. Halbuki ben dahil birçok sanatçı o kadar da iyi para kazanmıyoruz. Aslında bu dava da, kiracı olduğumuz mülke zarar verdiğimiz için değil, Ali Şanver ile aramızda olan soğuk savaştan kaynaklanıyor’’ dedi.

Bilirkişi incelemesi yapıldığını belirten mahkeme h*akimi, Güler Işık’ın 4 milyar 780 milyon 375 lira tazminat ödemesine karar verdi. Mahkemenin kararını şaşkınlıkla karşılayan Işık duruşma çıkışı, ‘‘Hiç anlamıyorum. Ben mülke zarar vermedim sadece ses düzenekleri için birkaç alet yerleştirdim. Hatta binadan çıkışımda parkeleri yeniden yaptırdım’’ diye konuştu.

Işık’ın avukatı Abdulvahap Deveci de kararın yanlış verildiğini, bilirkişi incelemesinin dahi doğru düzgün yapılmadığını söyleyerek kararı temyiz edeceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!