Türklerin yüzde 82’si maden suyu içiyor

Güncelleme Tarihi:

Türklerin yüzde 82’si maden suyu içiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 00:00

Sağlık açısından sayısız faydası olan ve doktorlarca da kullanımı sık sık önerilen maden suyuna Türkiye’de ilgi artıyor.

Yöntem Araştırmanın hazırladığı "Maden Suyu Tüketici Araştırması" na göre, Türkiye’de her 100 kişiden 82’si maden suyu içiyor. Her on kişiden sekizi maden suyu tüketicisi. Maden suyunu her gün içenlerin oranı yüzde 18’i bulurken, Türk insanı maden suyunu gün aşırı içiyor. Yani haftada 3-4 kez maden suyu içiliyor. Her dört kişiden üçü maden suyunu rahatlamak ve hazmı kolaylaştırdığı için içerken, her dört kişiden biri ise mineral içerdiği için tercih ediyor. Her on kişiden biri maden suyunu cilt güzelliği için içiyor. Maden suyunun doğal, sodanın ise yapay olduğunu bilenler nüfusun ancak yarısını oluşturuyor.

Diyette tüketim

Maden suyunun faydaları sık sık gündeme getirilirken, halk tarafından daha az bilinen faydaları; kemikleri ve dişleri güçlendirmesi, kadınlardaki kalsiyum eksikliğini gidermesi ve spor sonrası yaşanan mineral ve su kaybını telafi etmesi. Diyet yaparken maden suyu tüketenlerin oranı ise yüzde 50. Maden suyu yüzde 60 oranında sade, yüzde 30 oranında aromalı olarak tüketiliyor, her ikisini de içenlerin oranı ise yüzde 10. Türk insanı maden suyuna ev içeceği olarak bakıyor. Her 100 kişiden 86’sı maden suyunu evde içiyor. Maden suyu en çok akşam saatlerinde tüketilirken, genellikle öğle ve akşam yemeklerinden sonra tercih ediliyor. Araştırmaya göre, her on kişiden biri ayran ve kızartma yapımında maden suyu kullanıyor. Yaz aylarında maden suyunun tüketimin yüzde 90’lara kadar varması, maden suyunun aynı zamanda serinletici etkisi dolayısıyla tercih edildiğini de gösteriyor. Her on kişiden ikisi mevsimsel maden suyu tüketicisi. Türkiye’de tüketiciler, piyasada en sık bulunan 20 cc. hacimli maden suyu şişelerini ise miktar olarak yeterli buluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!